Det här med att samla kraft.


Det tar fan sin lilla stund innan man känner sig redo att ta sig an det man måste, i mitt fall; vika ihop all jävla tvätt som ligger utspridd i soffan och börja fundera ut något att ha i matlådan i morgon . . . om det ändå hade kunnat vara liiiite roligare saker ändå. Matlådehelvete är bland det värsta jag vet, okej om man ätit middag och det blivit rester, men nu har jag inga rester och måste, så att säga, börja från scratch - blä.

I morse när klockan ringde vill jag lova att gråten inte var långt borta. Denna morgontrötthet . . . måndag morgon är inte så hemsk (hör och häpna) men ju längre in i veckan man kommer ju svårare blir det att ta sig upp . . . Hur som haver, där jag låg med trotisgt ihop knipna ögon önskade jag mig inget annat än en sovmorgon, började då fundera över när jag nästa gång skulle få det. Hum, i mrogon är det fredag, jag måste alltså upp samma tid som idag. På lördag är det mest troligt Sundsvall som gäller och känner jag min moder rätt vill hon komma iväg tidigt. Men SÖNDAG, finaly! Det kändes dock inte som någon vidare tröst ju då i stridens hetta med tanke på att det ju faktiskt är ett par dagar kvar. Nåväl, hittills har veckan gått fort så det skulle väl va fan om den inte gjorde de resterande dagar också, i och för sig skulle tiden gärna kunna få sakta ner lite i morgon eftermiddag och sedan gå i slowmotion fram till måndag - går det?

Vid nio tiden idag när jag kikade ut igenom ett av de få fönster som finns inne i fabriken såg jag att solen var påväg upp och att det ryktades om att det kunde komma att bli en fortsatt fin och solig dag. Mycket riktigt. Frågade Pelle om han var på på en skotertur efter jobbet - självklart :) Vid tre var vi klara att åka. For ner på sjön en sväng, stannade till och satt och pratade en stund, så skönt då solen sken från en härligt blå himmel. Pelle frågade om han kanske kunde få bjuda på lite mat i Åsarna och det tackar man ju självklart inte nej till. Åkte till Ski Center och beställde varsinn pizza. Mumsade i oss maten och begav oss sedan hem igen. En härlig tur en härlig dag med en härlig människa, vad mer kan man egentligen begära!?


Förresten har jag varit arg idag också, eller inte arg, förbannad!
Och detta på ingen mindre än Acb's personalansvariga (om man nu kan kalla henne det) . . . fruktansvärda kvinna! Ringde till henne i hopp om att hon kanske kunde vägleda mig lite i frågan "kan vi ändra våra arbetstider när vi ska till att jobba dag?"
Tiden som är satt nu är o7-16 men ingen av oss berörda vill jobba så och har då gett på förslag att jobba mellan o6-14.3o istället (tar bort en halvtimme från våran en timmas onödigt långa lunch rast). Tror ni kvinna, Lisa, var tillmötesgående och hjälpsam?
NEJ! Under hela mitt samtal med henne fick jag i princip höra samma sak hela tiden, "Det är redan förhandlat om en tid, 7-4, så det går inte att göra något åt..." Givetvis sa hon mer saker som fick mig att bokstavligen koka men de varken vill eller orkar jag skriva här. Undrar ni, fråga.

Skoterturen och att umgås med Pelle fick mig dock på något bättre humör - tack älskling, you know what i need when i need it <3

Nä, nu måste jag väl ta itu med tvätten, den kan inte ligga där den ligger längre nu. Matlåda sen . . . men vad? Och tillsist GH! Har faktiskt börjat lira på Hard nu, de ni!

Men kan det bli tisdag...!


. . . och kan jag sluta tjata så förbaskat om Norge hela tiden?
NEJ!
Svaret på den frågan är nej. Känns som att jag måste älta detta cirka femtioelvamiljoner gånger för att verkligen försäkra mig om att det kommer att bli toppen och framförallt att det kommer att bli av!

Det är ju så mycket man måste tänka på. Man vill ju gärna tro att det bara är att åka men riktigt så är inte fallet. Måste kika upp en massa tjafs angående skatt osv. Och i vanliga fall är ju jag en sådan typ av person som gärna skjuter upp liknande saker, "tråkiga" saker. But not this time! Nädu, i morgon ska jag banne mig ringa arbetsförmedlingen och fråga hur man ska gå till väga och vad som bör ordnas innan man far med mera.

Jag ser faktiskt detta äventyr (om det nu blir av - det SKA bli av) inte bara som en chans att tjäna snabba pengar utan också som en del av min, så att säga, utveckling. Allt som har med denna "resa" att göra kan man benämna med ett ord - prövning. Allt kommer att bli en stor prövning, eller nu ska vi kanske inte hårddra det hela, men en stor del kommer att bli lite utav en prövning. Att vara borta från Pelle exempelvis, det kommer kännas tungt men samtidigt känns det faktiskt nästan lite skönt också. Jag tror att vi behöver lite distans från varandra, tror att vi behöver få sakna varandra lite för att sedan, när vi träffas, kunna uppskatta varandra på ett helt annat sätt. Jag är övertygad om att det kommer att bli super! Sen en annan sak som säkert kan komma att bli lite jobbig är ju att bo i en husvagn . . . med två tjejer till . . . två till lika som mig, haha. Inget ont om er flickor (i love you) men jag tror ni vet vad jag talar om. Dock känns det bättre då jag tänker på hur bra vi tre känner varandra - utan och innan. Det känns bra så det ska nog bli super det här tror jag! Känns oerhört roligt att jag faktiskt kanske ska få göra något sådant som att bara åka iväg och jobba i ett annat land (även om det är Norge....) med mina två absoluta bästa vänner - kan man begära mer tro? Och att jag sedan har en underbar pojkvän och en underbar familj som finns här när jag kommer hem igen gör bara att det känns ännu bättre :)



Från en sak till en annan, har varit i Rätan/Böle en sväng nu ikväll. Kändes som jag tidigare skrev lite vemodigt att åka upp till Böle, framförallt då jag visste att de idag suttit och pratat med prästen om begravningen. Men i ärlighetens namn, det var faktiskt skönt att komma dit! Åkte sedan ner till Rätan med pappa och kollade där på "Uppdrag Granskning" tillsammans med honom. Känns som att det blev lite lagomt av allt, stämningen var lugn och skön.


Nu ska jag ta en snabbdusch och efter det ställa tillbaka sängen på sin rätta plats och slutligen krypa ner och invänta Pelle som lovat att komma ner och pussa på mig :) SÖTISEN min <3

Godnatt.

Si sådär ja.

Längd: Etthundrasjuttiofem centimeter.
Skostorlek: 39-40
Hårfärg: Brown.
Ögonfärg: Blau.

Är du kär i någon: Om jag är, och mer blir det för var dag som går!
Önskar du att du bodde någon annanstans: Jo, men samtidigt trivs jag rätt bra där jag är.
Tänker du på självmord: Nix.
Använder du droger: Vad jag vet är nikotin och alkohol droger så ja, jag använder droger . . . 
Röker du: Gjorde, tack och lov har jag verkligen fått avsmak för det där och lagt av helt.
Vilken parfym använder du: Det är änna olika, Gucci, Armani, Lacost med mera.
Vad är du rädd för: Sniglar och fladdermöss - fy tusan så hemskt!

Senaste..
Film du hyrde: I don't remember, inträffar inte så ofta nu för tiden.
Film du köpte: Hum . . . kanske "Underbara älskade", även detta är en sak som inte inträffar så ofta.
Låten du lyssnade på: Var väl nåt som spelades på radion på jobbet kanske . . . ?
Låten du hade på hjärnan : Eeeh, det var ju svårt det här ju, men jag tror det var "Om" med Niklas Strömstedt.
Låten du laddade ner: Kan ha varit nån Takida.
Tv program du tittade på: Extreme Home makeover.
Personen du tänkte på: Nyss var det mamma faktiskt, funderade på om hon är hemma eller inte.

För eller emot..
Långdistansförhållanden: Jag är för dom men det är inget jag direkt tycker om, vill ju kunna träffa den man är tillsammans med jue.
Utnyttja någon: Både och, jag menar jag utnyttjar ofta att jag är tjej ex. på krogen för att få gratis drinkar ;)
Självmord: Emot.
Teenage smoking: Jaa, jag var väl själv " en av dom" en gång i tiden, men jag säger nog emot ändå.
Att använda droger: Det är väl upp till en, framförallt om man klassar nikotin och alkohol som droger.
Köra onykter: Emot.
Förhållanden: F Ö R !

Favorit..
Mat: Alltid denna svåra frga, finns ju så mycket som är gott, tex tacos, grillat med mera med mera.
Låt: Tjaa, även här finns det för många för att kunna nämna bara en . . . sorry.
Dryck: Coca Cola in my heart!
Kläder: Baggy jeansen, mmm love it!
Film/serie: Äntligen denna fråga, jag blev skit nöjd över att jag i förra veckan kom på en film som borde kunna tittulera sig som min (i alla fall en av dom) favorit film; Gone in 60 seconds - GRYM!

Har du nånsin..
Gråtit över en pojke: För många gånger . . .
Gråtit över en flicka: Även det ja.
Ljugit för någon: Den som säger att den inte ljugit någon gång ljuger.
Varit i slagsmål: Jag skulle mer vilja kalla det catfight, haha.
Blivit arresterad: Nä, har klarat mig bra från det :)

Ska bli kul: Att pka till Norge på tisdag med mina två soulmates :D
Ska inte bli kul: Att höra klockjäveln ringa halv fem i morgon bitti . . .
Sparar till: En resa.
Väntar på: Att snön ska tina bort och, inte att förglömma, min födelsedag :)
Dagens dryck: Vatten.

Senaste..
Personen du fick e-post av: Mårten :)
Personen du fick brev av: Julkort från momma kanske, haha.
Vad ska du göra ikväll: Åka till Rätan.
Vart har du ont: I fötterna samt höger knä :/
Använder du hårspray: That's the shit you know.
Kan du stå på händer: I vatten möjligtvis.

Håkan Hellström eller The Ark: Hellström men även Ark har sina ljusa sidor, om inte annat är Ola snygg som få!
Salt eller socker: Sugar.
Gillar du ketchup: Japp, smakar fint det till en massa saker.
Är du glad nu: Känner mig förvånansvärt glad faktiskt! :D
Känner du nån som jobbar på sjukhus: Jao.
Vad dansar du till: Bra musik, helst så man kan sjunga med lite också ;)
Kan du sjunga: Inte direkt . . . fast efter en öl eller två ligger nog till och med Carola i lä för mig! ;p
Spaghetti eller makaroner: Hum . . . är ju i princip samma sak meeen . . . makaroner kanse.
Ett land jag helst vill besöka: USA!

Helt slut.


Blev tjockpannkak till middag igår, tjockpannkaka med mycket fläsk :) Blev riktigt gott, dock gör jag alltid felet att ta hjortron sylt istället för jordgubb - jordgubbssylt till pannkaka är faktiskt godast . . . Efter maten låg vi och slötittade lite på Tv, dock måste tröttheten ha tagit över för jag blev väckt av att Pelle retades med en massa pussar lite var stans i mitt ansikte, jag som sov så skönt. Tvättade bort smink, borstade tänderna och förflyttade mit till sängen istället. Klockan var då kvart över åtta! Kan inte minnas sist jag gick och la mig den tiden, i och för sig somnade jag inte på en gång men ändå. Trots detta var jag då rakt inte piggare i morse när klockan ringde, tog mig inte upp förrän fem :/ Blev snabbsminkning och lite spray i håret sedan var vi tvugna att flytta ut sängen från alkoven eftersom nån byggare bob från Bergs bostäder skulle komma och kika över golvet idag.

Jobbandet har gått bra. Ruskigt skönt egentligen att jobba förmiddag faktiskt.  Sen att det bara är två arbetsdagar kvar den här veckan gör ju inte direkt saker och ting sämre. När klockan blev två och vi fick åka hem tog vi oss först en tur till lägenheten för att kolla in golvet, blev bra, eller ja, det ser ju lika dant ut som förut bara det att nu sviktar det inget när man går på det :) Efter besiktningen av da floor blev det fika på Brö Bua. Satt och pratade med min man och hade riktigt trevligt/mysigt . en mycket bra början på dagens eftermiddag skulle man kunna säga. Tack love <3

Åker nog en sväng till Rätan idag. Tänkte hälsa på farfar lite och så . . . känns lite vemodigt men det ska nog gå bra :)


På fredag kommer kistan till Rätan, hela familjen ska då träffas och säga ett sista "hejdå" innan begravningen. Även detta känns fruktansvärt vemodigt . . . men även det ska nog gå bra. På lördag hade jag tänkt skingra lite tankar genom att följa med mamma och Emma på Ikea :D Är egentligen inget speciellt jag ska ha nu (inget som konomin tillåter i alla fall) men det ska faktiskt bli kul att åka dit. Eller jo, en sak ska jag faktiskt köpa; "ben" som jag kan skruva fast under en bokhylla jag har (lär nog dock inte bli det enda jag kommer hem med skulle jag tro...).



Undrar just om jag kanske skulle ta och börja på med en storstädning här . . . tanken att jag skulle göra det slog mig när jag hörde att de skulle komma hit och kirra golvet. Eller så väntar jag tills på lördag, eventuellt söndag, då kan jag även passa på att möblera om. Så får det bli.

Tar mig en tur till mamma nu.
Tjing.


Pelle;
Jag är så lycklig som fått chansen att lära känna dig, ännu lyckligare är jag över att jag får vara med dig! Vad gjorde jag utan dig vid min sida? Du är en av få människor som verkligen förstår mig och jag älskar dig för det. Jag vet att jag många gånger handlat på ett sätt som sårat dig - förlåt för alla dessa gånger!

. . . jag känner att vinden har vänt nu, 2008 kommer att bli början på en fortsatt underbar tid tillsammans med dig.  

Mitt uppi allt . . .


Mitt uppi allt elende måste man ändå försöka se någon sorts ljus. Tror jag har börjat se mitt nu.
Norge, fan vad jag vill åka dit och jobba, jag måste i alla fall testa! Har ringt en camping i Trondheim idag, de tog 2000 kr/månaden för en husvagnsplats, dock tillkommer el. Då vet jag i alla fall det, dock behöver jag en husvagn, some? Mer då . . . hum . . . har sökt runt på hela nätet nu efter jobb etc, har dock kommit fram till att det bästa nog trots allt är att åka dit, att åka på Proffice i Trondheim och se ifall de har något ledigt jobb.

Har gjort månadsbudget etc etc etc. Det borde vara rimligt att finansiera min vistelse i Norge + att samtidigt ha kvar lägenheten här hemma, för det måste jag ha. Måste ju ha någonstans att bo när jag väl kommer hem. Såvida det inte blir några ändringar är i alla fall en liten tripp till Trondheim inplanerad tisdag nästa vecka - önska oss lycka till!

Ska försöka lägga hela Norge grejen åt sidan ett tag och gå på Ica. Middag på ingående och jag vet inte riktigt vad jag är sugen på, hoppas på att Ica Supermarket i Svenstavik kan ge mig lite uppslag. Därefter ska jag bolla Norge idéer med Pelle . . . stackarn, han måste bli less på mitt evinnerliga tjat om vårt grannland ;)



Hejdå.

Det är bara att bita ihop . . .


Känns som att det händer så mycket nu, allt kommer på en gång liksom . . .

Det här med farmor . jag har ingen farmor. Kunde väl aldrig tro att hon skulle tas ifrån oss, inte nu, inte nån gång! Den absolut snällaste människan här i världen, som verkligen gjorde allt för alla andra, för att alla andra skulle ha det bra, varför i hela helvete var hon tvungen att försvinna!?

Såhär säger jag inte bara för att hon var min farmor, eller vadå var, hon kommer alltid att vara min farmor, bara det att hon är i himelen nu och inte här nere med oss. Hur som helst, som jag nyss skrev, såhär säger jag inte bara för att hon är min farmor utan för att det verkligen stämmer. Hon skulle offra allt bara för att se till att någon annan har det bra, så är det och så har det alltid varit.

Det är en jobbig tid vi har framför oss nu, men det ska gå, det måste gå på något sätt. Jag tackar Gud för att vi har varandra i alla fall, vi är en stor familj som kan stötta varandra. Dock är det svårt nu när "grundstenen" i familjen fallit bort . . . men som sagt, det måste gå. Men vi får försöka minnas henne som den hon var och vara tacksamma för den tid vi fick tillsammans med henne.


Farmor:

Du kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta och jag skulle ljuga om jag sa att du inte kommer att lämna ett stort tomrum efter dig, för det kommer du. Du är den bästa farmor ett barn kan ha och jag kommer alltid att älska dig! <3

VARFÖR?!


Sitter hemma i sängen nu i väntan på att Ulla ska ringa och säga att de är i Svensta. Ska då tillsammans med henne, Anette och Kristina åka till stan för att hälsa på farmor . . . Pappa ringde för ett tag sedan, då jag fortfarande var kvar på jobbet, och frågade om jag också ville komma in. Tjaaa, det vill jag väl, vadå, har ni hört något nytt? Hans röst brast och han började gråta när han sa att de inte visste hur länge hon skulle orka. Jag skyndade mig in på kontoret och kunde inte hålla tillbaka tårarna då jag sa till Magnus och Stefan att jag var tvungen att vara ledig resten av dagen och förklarade sedan lite kortfattat vad som hänt. De sa att det självklart var okej för mig att gå. Gick ut till bilen och ringde mamma, hon sa att det var bra att jag åkte in, visst det kanske är jobbigt men du skulle nog ångra ifall du inte gjorde det. Så sant, jag skulle ångra mig för resten av livet om jag inte skulle få se henne igen. När jag kom innanför dörren här hemma fick jag en mycket välbehövlig kram av Pelle. Tänk, man behöver faktiskt inget mer än det när man är ledsen, inga frågor eller liknande . . . en kram räcker så långt.

MIN FARMOR!
Varför? Hon får inte försvinna, hon behövs ju här hos oss. Hela släktet Norling behöver henne. Jag ska be till Gud för att hon ska bli frisk och kry igen!

One more for you Ellinor :)


Haha, min kära vän Ellinor påpekade igår att min blogg kan vara ouppdaterad under en längre tid för att sedan uppdateras flera gånger om dagen. Jo men ibland får man nåt ryck och kan skriva hur mycket som helst, är just nu inne i en sådan period.

Har bestämt mig för att ge min lägenhet en chans till. Har varit måttligt less på den nu under en längre period och spenderat rätt mycket tid åt att leta något nytt. Har nu suttit och funderat och tänkt ut smarta lösningar för att vinna ut mer plats här. Är tänkt att jag och Pelle ska ta steget och bli sambos (glad, gladare Ida!) och för att vi två ska kunna bo här tillsammans är mer plats ett måste. Mina funderingar går nu i att "slänga" ut en del av vetrinskåpet, då jag egentligen inte behöver den. Sedan använda en bokhylla jag har som tv-bänk, skulle fungera utmärkt om man köpte till ben till den och "vickade" den så den låg åt andra ledden . . . ah, svårt att förklara, ni som vet hur jag bor kanske förstår. Sedan var det sängen, en av sängarna ska ju bort och det i sin tur medför ju att det kommer att bli mer plats, egentligen "oanvändbar" plats då sängen ändå kommer att stå in mot väggen. En lösning på detta skulle vara att göra en loftsäng. My handy man till pappa skulle ju kunna få snickra ihop en ram som jag sedan kan lägga min säng i - vips har vi en loftsäng och kan alltså utnyttja hela alkoven. Där skulle Pelle exempelvis kunna ha sin dator :) Aah, det finns visst lösningar på allt, gäller bara att hitta dom. Känns som att jag är på god väg. Men vi har fortfarande ett problem kvar, eller problem är det kanske inte men jag skulle kunna utvinna ytterligare lite mer plats om jag hade en annan soffa. Den jag har nu är onödigt stor och tar upp en väldans massa plats. En tresittssoffa och en schäslong vore perfekt, men det får bli ett senare projekt :)

Nu har jag precis avslutat min gröt. Ska bre några mackor att ta med på jobbet och därefter ställa mig i ordning, är lite brådis nu ser jag. Ovanligt Ida . . .

Äntligen helg, skönt var ordet.


Ha en trevlig dag.

Det förbaskade godissuget :/


Det går liksom i vågor . . . ena månaden kan jag vara så godissugen så jag inte vet vad jag ska ta mig till för att nästa inte känna något sug alls. Nu är en sådan period då jag är sugen jämt! Och inte på vilket godis som helst, inte just nu i alla fall. Nä just precis nu vill jag ha en Haribo påse, orkar inte förklara innehållet men det brukar finnas att köpa i godisautomaten på jobbet. Fick nyss sms av Pelle där han skrev att godiset nu var påfyllt på jobbet, han skulle återkomma med exakt vad de fyllt på med - håller tummarna för Haribo ;)


Nu blåser det ute som det hörs, rutorna ger ifrån sig läten . . .

Ju mer jag tänker på detta Norge ju mer pepp blir jag!
Sen hade jag och Pelle ett litet deeptalk igår och nu känns det som att jag skulle kunna åka med "gott samvete", han finns här när jag kommer hem :) Som jag skrev igår, att jobba där april och maj borde väl räcka för att jag sedan ska klara mig juni, juli och augusti här hemma? Då ska jag bara må gött och njuta av ledighet. Sen skulle jag nog fan ha åkt tillbaka en sväng till för att jobba ihop så pass mycket pengar så jag kan betala av skoterlånet och kanske till och med så man kan köpa sig en riktig bil. Är det bara jag som lever i lite utav en drömvärld eller skulle det faktiskt gå att genomföra utan att jag måste bosätta mig i Norge under en längre tid?

Har även funderat på lite andra saker.

1. I morgon ska jag ringa till Skogs-Träfacket och säga upp mitt medlemsskap, ser ingen anledning till att vara med där och betala de där pengarna dit varje månad. Framförallt inte i dessa tider då jag dels funderar på att säga upp mig och dels för att det inte ser så vidare värst ljust ut för Acb. Nä, det räcker om jag betalar till A-kassan.

2. Kanske att man även skulle ringa till Curt på Ica för att höra ifall han har nåt jobb åt mig, lite extra sådär är ju alltid skoj :) I ärlighetens namn skulle man faktiskt kunna klara sig riktigt fint bara genom att jobba extra på diverse ställen här omkring har jag kommit fram till. Kanske är det man ska satsa på, timvikarie . . . ellet så inte, men ett tag kanske . . . äh, vi får se.

3. Ta mig en riktig funderare på vad jag vill bli när jag blir stor. Kanske är den svåraste frågan som någonsin befunnit sig i mitt huvud :/ Lärare? Frisör? Makeup artist? Flygvärdinna? Reseledare? Men shiiit, det finns ju hur mycket som helst att välja på. Fick häromdagen den årliga kattalogen för olika utbildningar, kommer dock inte på namnet på den nu. Får ångest bara jag går in i köket och ser den ligga där på bordet, väntandes på att jag ska slå upp den och börja leta och fundera . . . ojojoj.


Snart ska jag sätta mig i bilen för att åka och hämta Pelle på jobbet. Snäll jag är ibland jag :) Kanske ska ringa och höra ifall Elle vill ha skjuts på jobbet, när jag ändå ska dit menar jag - dagens goda gärning, 1-0 till mig.

På återseende.

More than a feeling.


Emma och Kristina sitter och spelar More than a feeling med Boston nu på GH, fin fin låt de :)

Liftade med pappa, Mats och farfar in till staden nu i eftermiddag. Der skulle åka in och hälsa på farmor som ligger på sjukhuet . . . ja hon var tvungen att åka ambulans in igår kväll då hon hade sånna fruktansvärda magsmärtor. Sen i natt på sjukhuset fick hon en hjärt infarkt . . . min stackars farmor. Hoppas så innerligt att hon blir bra snart och får komma hem igen!


Inväntar resesällskapet nu, är hungrig och vill iväg och äta kebab nu :)
Har lovat E & K att de kan ha kvar spelet tills i morgon då de ändå ska hem. Kan gissa att det kommer att spelas en hel del här i natt. Tråkigt nog glömde jag minneskortet hemma så de måste öppna alla låtar igen, men men, ser ut som de har skoj ändå :)


Skotertur på lördag var det tänkt. Jag, Pelle, Anna och Daniel ska iväg till Kvarnsjö och hölsa på Juppa. Ska bli skojigt de. Hade även velat åkt upp på Björnrike för att se när pojkarna lirar. Får se om det finns tid till det.

Sommar.


Åh jag vill ha sommar nu!
Förstår ni hur skönt det skulle vara att vakna en morgon och se solen lysa in mellan persiennerna (hur fan stavas det?) gå upp och kika ut för att verkligen försäkra sig om att det är kanon väder ute och minst 25 grader i skuggan trots att klockan bara är tio på morgonen! Men GE MIG NU! Ser dock rätt mörkt ut, är ju bara februari, snart mars, än så länge . . . får allt vänta någon/några månader till.

Jag som var så upp i hejsan när den första snön kom börjar faktiskt bli ganska "mätt" på drivorna utanför fönstret. Dock är det ett måste med snö om man ska köra skoter, och skoter är ju skoj som fan att köra men ändå.


Har läst igenom lite gamla blogg inlägg nu från i somras. Ååh, stråketveckan, Åsele, alla härliga dagar i båthamn - underbart!


Jag som hade tänkt ha en "ta tag i tråkiga saker" dag idag, dom där sakerna som jag skulle ta tag i känns måttligt frestande att skjuta på ett tag till. Fy för trista saker alltså, såsom att ringa en massa samtal hit och dit, blä!


Spelet, ps2, ligger på golvet och liksom ropar till mig - "Spela, spela, spela" snart kan jag inte hålla fingrarna  styr. Snart greppar jag en gitarr och spelar . . . i'm a Guitar Hero holic :/

Norge?


Tjoho!
Jag skulle ha jobbat förmiddag idag meeen jag hörde inte klockan i morse, och även om jag gjort det hade jag nog fan inte tagig mig ur sängen - så jäkla trött och seg i kroppen . . . Pratade med Magnus nyss, kanske att jag får jobba eftermiddag idag också, kanske. Han måste ju vara lite sådär omöjlig så man (tror han) får svettas lite innan han ger en något besked. Haha, jag är inte rädd för dig!

I förrgår tog jag Caddyn in till stan efter jobbet för att sussa hos syster. Trevligt trevligt. Fikade, skvallrade och kikade på Youtube klipp med henne och Ricky. Igår var jag till sjukhuset för lite prat med min nyfunna vän Karin Jiden, kurator. Nej, inget är fel, jag tycker bara att det är oerhört skönt att få prata av sig lite med en oberoende person, sen om man får tipps och råd från henne också är ju det bara ett plus :) Som sagt, pratade med henne om allt och inget i en timma sen for jag hem. Tog nästa steg i GH världen och speldade (läs försökte) några låtar på HARD . . . omg, svårt det där men det SKA gå! På jobbet var det möte den första en och en halv timman, lika långsamt som vanligt när de ska stå och berätta hur många som varit borta under ex december - jag skiter i hur många som kom sen, var sjuka eller liknande på Norra, det hör liksom inte hit enligt mig. Det var ju först sen när vi arbetare fick ställa lite frågor som det vesäntliga kom upp. Frågan om Acb var i riskzon för en konkurs kom bland annat upp och svaret vi fick var väl kanske inte så betryggande att höra "Jag vet faktiskt inte, jag skulle ljuga om jag sa att det inte fanns någon risk för det . . ." Okej, nämen bra där Kaj! Hela företaget har enligt mig blivit sämre sen den karln började där, men men that's life.

Den här veckan har även planer om Norge börjat ta form i mitt huvud. Fan va grett det vore att åka dit och jobba lite alltså! Jag vill jag vill jag vill! Matte är sugen som fan och är väl den som triggat upp mig. Jag i min tur har pratat med Elle och Sophie och skulle verkligen bli gladast i världen om mina absoluta bästa vänner ville följa med mig dit och tjäna storkovan. Planen är att åka över till Trondheim någon gång under nästa vecka för att kolla lite jobb.

Mina tankar seglar runt så här just nu:

Vi säger att man lyckas hitta ett jobb i Norge från och med april. Jobbar april och maj och åker sedan hem och lever gott under sommaren. Sen när hösten kommer kan man antingen åka över igen eller leta sig ett riktigt jobb. Mattes ex Elin var i Trondheim och jobbade, enligt honom var det inte någon månad hon fick ut under 30.000, det i Svenska pengar blir väl . . . hum . . . 36.000, blir det så? Ja det blir i vilket fall som helst någon tusenlapp mer. Gångra det då i två så har vi den nätta summan 72.000 - det skulle jag klara mig på under en sommar i alla fall! Dessutom har man ju ut semesterpengar från Acb plus lön på det också. Ååh, jag kan riktigt se dollarteknen framför ögonen nu . . . Men en sak i taget nu, ett är ju givetvis att åka dit och se ifall det finns något jobb åt oss där, sen är ju en bostad också ett måste. Håll tummarna för mig/oss.

Ni undrar säkerligen hur jag ska klara mig utan Pelle under dessa två månader? Det undrar jag också, men det känns ändå rätt lugnt när det är i Trondheim, alltså inte längre än att man kan åka hem under helgerna ifall min längtan skulle bli outhärdlig :) Alla problem har en lösning så är det bara.


Blev inget jobb för mig idag, Magnus ringde nyss och sa att han pratat med Lennart som sa att de redan var fullbemannade. Jaja, skit samma, i ärlighetens namn orkar jag inte lägga ner någon energi på Acb nu - nä inte ens fast de är mina arbetsgivare, kanske låter väldigt omoget men så är faktiskt fallet. Någon som känner med mig?



Nu blir det nog en dusch.

Puss hej.

Men Yes!


Nu känner jag mig faktiskt lite gladare än jag gjorde när jag vaknade för nån timma sen. Anledningen till detta är att jag klarat tre låtar i sträck nu i GH med full pott, det vill säga, jag har fått betyget fen stjärnir av fem :) Har påbörjat ett litet uppdrag nu, ska klara alla låtar med högsta betyg, då kan man nämligen köpa en ny gitarr, samt att jag håller på att "sparar" ihop poäng för att kunna köpa alla karaktärer och alla gitarrer mm. Behövs cirka 43 000 och jag har kanske 7000 . . . men det ska gå, lär väl ta lite tid men som sagt, det ska gå!

Helgen då.

I fredags var jag ledig. Kände inte för nå jobb då det var så fint väder så jag ringde Lennart och frågade om jag kunde vara ledig och visst kunde jag det eftersom robot ändå skulle stå. (Tack att jag inte gjick dit!). Pelle kom hem . . . och somnade :/ Jaha, jag som tänkt att vi kunde åka skoter fick allt hålla till godo med GH då jag har så dålig fantasi på att hitta på saker och ting själv. Gick på Ica och köpte fredagsmys + gräddstuvad pytt. Kikade på "På spåret" och spelade sedan ytterligare lite. Damn, det där spelet har tagit äver mitt liv :/

I lördags gick vi upp vid halv tio, klädde oss varmt och åkte in mot staden. Ett stopp på Ragnars för en varsin macka och sedan upp mot skid stadium. Kikade på herrarnas men blev inte alltför inponerade. Hittade igen pappa och Ulla och spenderade resten av tiden vid skidspåret med dom. Ganska konstigt det där egentligen, tävlingenhölls i Sverige-Östersund, ändå var det mest Norska flaggor man såg . . . bra suport där Sverige! Not. Mat sedan på Shang Hai Wok, chrispy chicken as usual :) Pappa och Ulla åkte hem till Emma och Kristina medans jag och Pelle letade oss hem till Gunilla där även Nisse, Lena och Castor var. Fikade lite och hade trevligt inne i värmen innan det var dags att klä på sig igen och gå ner till badhusparken för att titta på alla fina isskulpturer. In i tältet på stortorget en sväng för att kolla läget och sen Rådhuset för att se ljusspelet. Men vilken grej, ruskigt mäktisgt! Dock hade det varit tuffare om de hade kunnat stängt at stårlkastarna från stadium men men . . . Tog oss en liten promenad ner på stortorget igen och for sedan hem. Väl hemma var både jag och Pelle så trötta efter en heldag ute så vi slocknade nästan på en gång.

Även igår blev det rätt tidig uppstigning. Fikade lite och klädde oss varmt och gick sedan upp till Högströms för att hämta ut skotrarna. Blev dock sittande inne en sväng först för att se Svendsen vinna och Ferry komma nia :/ Jaja. Ut med skotrarna och sedan bort till Ok för att tanka lite. Letade oss pp till Storbacksjön, vidare över Nästeln, upp till Kvarnsjö för lite fika hos Juppa och slutligen Rätan där det bjöds på middag :) Kom hem tjugo över åtta, skyndade mig då att sticka på Statoil för att tanka bilen som jag lånat av Bengt under helgen, lämna tillbaka den och spurta hem för att hinna se "I en annan del av Köping". Haha, skrattar gott varje gång jag ser dessa härliga människor :) Lite GH och sedan sova.

Nu ska jag skynda mig att ställa mig i ordning för att sedan knata bort på jobbet. Eftermiddag mån-ons då Renner ville byta. och jag är inte den som är den som säger nej till sovmorgon.

På återseende.

Sugen . . .


Jag vill ut och träffa folk, träffa gamla vänner som man inte ser alltför ofta samt inta lite alkohol. Alkoholen är i och för sig inte direkt något måste men jag fick just ett sådant sug efter att strosa omkring på Skalet med en Redbull vodka i handen . . . är jag konstig?

Nåja, snart är min "vita februari" över, 14 dagar kvar eller vad det är. Kan nog hålla mig. Har faktiakt inte druckit en droppe sedan den 5:e januari, lusten har inte funnits där och då anser jag att det är lika bra att avstå. Nyttigare och billigare. Men nu har jag faktiskt lovat Martin att vi ska på Skalet första helgen i mars, såvida inget annat inträffar :) Haha, måste ju nyttja mitt nöjespass som legat rätt stilla i plånboken sedan forum. Dessutom surrade Pelle om en "lekdag" med skotrarna uppe i Storhogna den 1:a mars, kan bli skoj. Dock kommer det nog inte bli så mycket lek för min del, nää, trivs bättre sittandes med ansiktet mot solen jag (får hålla tummarna att det blir fint väder).

Jag har tagit ledigt ikväll. Skönt att inte jobba en fredag kväll, har gjort det några veckor nu som det känns. Vet inte riktigt vad jag ska fördriva min lediga tid med. Det är ju ruskigt fint väder ute så en tur på skotern vore kanske inte helt fel. Ska höra vad Pelle tycker om det när han slutar.

Alla hjärtans igår. Hade köpt Guitar Hero Rock the 80's till Pelle (och mig, jag ville ha det och då passade det ju bra att köpa det till han, oss, hihi) men jag är besviken, inte alls så många låtar, inga direkt kända heller . . . bara några. :/ Blir till att köpa GH 1 och 3 när ekonomi finns. Jag fick tre stora fina rosor av my love :) Käkade sedan tacos till middag.


Adjöken.

Kanske att det börjar vända.


Igår kom domen som jag väntat på ett bra tag nu . . . med en klump i magen och inte direkt några vidare värst stora förhoppningar om att hamna på ett bra skift bad jag Magnus att få se på lappen där de nya skiften var uppskrivna. Hittade mitt namn under rubriken "dagtid", tänkte först att nej . . . men så började jag granska de andra namnen lite noggrannare och upptäckte till min lycka att det ju faktiskt blev ett riktigt bra skift :)

Ska se om jag minns alla.

Pack:
Jag, Robin, Matte, Janne, Oorsa, Inga-Märta, Gunhild, Anna . . . kanske var någon fler också?
Materialare: Anders, Tobbe och Robert.
Truck: Pelle och Harre

Som sagt ett riktigt bra gäng och jag är nöjd, trots att jag måste jobba dagtid . . . fast om vi bara lyckas ändra tiderna till 6-14.3o blir det ju kanon! Dock gäller ju detta bara i mars månad, sen blir det nytt igen (och lär man väl hamna Norra).

Idag skulle jag egentligen ha tvättat men jag försöker komma på en massa andra saker för att slippa gå ner i den där tvättstugan, ååh va underbartr det vore med en tvättmaskin i lägenheten! Eller i alla fall en tvättstuga i samma hus som jag bor i skulle underlätta.


By the way ska jag ordna lite här hemma i lägenheten. Ska ta bort en av sängarna, det kommer att bli trångt att sova (eller egentligen borde det inte bli det eftersom vi nu endast använder oss av en av sängarna) men det ska nog gå, kommer dessutom att bli mer plats i lägenheten. Ska då som sagt ta bort en av sängarna och den som blir kvar ska stå in mot väggen och under den ska det vara fyra stycken 50x70 skåp. Kommer att bli bra med förvaringsutrymme de ;D (vilket det inte är såå gott om här nu).



Nä om man kanske skulle gå upp då.
Idag behöver jag inte ha dåligt samvete över att jag är inne i alla fall då det blåser och är grått och trist ute :/

Hejdå.

Vem fan vet?


Kanske att jag trots allt är lite musikalisk ändå, såvida att en "leksak" räknas som instrument alltså . . . Kirrade Sweet Child of Mine som en dans och ligger nu etta på highscore listan med 147249 poäng! De ni! Nu har Pelle verkligen nåt att göra när han kommer hem, om inte han är en klok pojke och är ute istället för att spela tv-spel alltså.

Tänkte hoppa in i duschen nu och ställa mig i ordning fort som bara den för att sedan kunna vara ute tills jag ska på jobbet. Kan inte spela mer nu då jag har fått lite värk i min vänstra handled, haha.

På torsdag är det alla hjärtans dag också. Den dagen tycker faktiskt jag om. Dock är det inte så speciellt egentligen bara ett påhitt från affärerna så dom ska få sälja lite mer saker, men what the fuck, jag tycker om den ändå :) Har dessutom kommit på en rätt bra grej som Pelle ska få, hoppas han blir glad.

På lördag blir det mest troligt skoteråkning med Anna och Robert. ska åka och hälsa på Juppa :) Ska bli skoj, hoppas verkligen att det är lika fint väder som idag!



En sak som för övrigt inte är nå bra med att jobba eftermiddag är att det liksom aldrig riktigt blir av att man gör någon lunch . . . lättsammare att gå ner till mamma eller köpa med sig nåt från Ica :/ Idag lutar det nog åt mamma i alla fall, ska ringa och höra om jag är välkommen (dock brukar jag alltid vara det, hon brukar säga att jag mer än gärna får komma dit och äta) :) Hon kanske saknar mig liiite i alla fall.

Just de, en sak till som gjorde mig väldigt glad igår var att Magnus sa till mig att jag inte skulle upp på Norra och jobba - tack gode Gud för det! Men för det är inte oron över, kan ju tänkas att jag hamnar med dessa jävla gamkärringar ändå och få jobba dagtid :/ Håller tummarna för att jag hamnar på manuella och får jobba tvåskift.




Duschen nu, ut sen.

Uppe med tuppen.


Igår kväll innan jag somnade bad jag Pelle ringa och väcka mig idag vid halv nio, nu har han ringt och jag ska snart gå upp. Undrar ni inte vad jag ska göra uppe nu? Det kan jag tala om för er, jag ska spela Guitar Hero! Det var det jag ansåg vara viktigare än att vara ute igår och det är det jag och Pelle har ängnat en herrans massa timmar åt sen i lördags - men faan va skoj det är!

Ska upp och ta mig in på highscore listan nu till Sweet Child of Mine hade jag tänkt så Pelle har nåt att sträva efter sen när han kommer hem :)


Kanske uppdaterar mer sen, måste upp och lira nu.

Tjing.

Ny vecka nya prövningar.


Måndag igen . . . kan inte fatta det riktigt men förra veckan då jag var tvungen att kliva upp betydligt mycket tidigare var jag mindre trött än vad jag är nu - vad beror det på?

Helgen har varit härlig. I fredags var, som jag sist skrev, jag och Pelle hem till Stefan en sväng för lite GH. I lördags tog jag mig en tur till stan tillsammans med Wille (Pelle lyckades deala till sig att få vara hemma mot att han servade min skoter). Inhandlade försenad födelsedags present till honom samt en sak till mig och Pelle och därefter blev det mat på Donken. Hem igen för att hämta upp Pelle och sedan en sväng till Rätan för lite fika med pappa och Ulla. Väl hemma i Svenstaviket någon timma senare var leken i full gång, haha.

Igår blev det rätt tidig uppstigning, pälsade på ig rejält eftersom jag av molnen att döma trodde att det var kallt ute, det var det inte. Gick upp till Högströms och tog ut skotrarna och begav oss sedan iväg upp mot Nybuan där det var kolbulle och tårta på menyn, mums filibabba! :D Riktigt härligt skoterföre igår vill jag lova, får hoppas att det inte dröjer så länge innan nästa tur går av stapeln.


Skulle egentligen ha varit ute och promenerat med tanke på det fina vädret med jag hoppar över det idag då jag anser att jag har "viktigare" saker att göra, haha!



Puss på min älskade <3

Cashen rullar ut som dom ska?


Tidsoptimist som jag är dröjde jag mig kvar hemma lite väl länge innan jag rullade in mot staden. Tänkte i mitt stilla sinne att det inte gör så mycket eftersom jag inte brukar ha några problem med att överskriva hastigheten (jaa jag vet, dåååligt Ida!) Dessvärre hade jag glömt att det idag var dagen då invigningen av skidskytte VM skulle gå av stapeln, gissa om det var mycket bilar i farten . . . Svetten började rinna då jag rullade ut på Frösön och insåg att jag glömt bort den vägbeskrivning jag fått någon timma tidigare :/ Lyckades dock hitta rätt på första försöket och kom endast fem minuter för sent (det skýller jag på trafiken). En tandläkare kände lite på tanden och frågade var jag hade ont. Därefter följde kanske bland det mest smärtsamma jag nånsin varit med om, i alla fall bland det mest obehagliga - hon skulle "spola tanden" ååh fy bubblan va det ilade och värkte! Jag blev "behandlad i cirka tio minuter och det kalaset fick jag betala 300 kronor för, vilket jävla rån! Samt att hon skrev ut pencelin som gick loss på närmare 120 spänn! Ja, nu är det ju egentligen inga stora summor vi pratar om men ändå.

När jag äntligen var klar hos da dentist kunde jag äntligen åka hemåt igen. Tog svängen över Hara och genade isvägen till Månsåsen. Faktiskt skoj att köra någon annan väg emellanåt. Var på Acb klockan tre. Trevlig kväll även denna, lunchade på Jämten med Pelle, Sone, Robin och Lena - även det trevligt och gott.

När jag kom hem bytte jag lite klädor (läs strumpor) åkte upp och hämtade Pelle och for sedan till Stefan där det var Guitar Hero på schemat. Jag spelade dock ingenting då jag insåg att jag antagligen skulle vara en hjälplös looser mot de andra som såg ut att vara rejält fingerfärdiga, framförallt Pelle som sopade mattan med både Stefan, Jonte och Olof :) Ska införskaffa det där spelet och öva gärnet, sen när jag är redo ska jag spöa grabbarna så det bara sjunger om det - haha, whatch me. Damn, man kanske skulle åka in till staden i morgon och shoppa loss på ett sådant, skulle ju va kuuul, frågan är bara om ekonomin tillåter det . . .



Nu blir det lite pussar på Pelle som ligger i soffan och är snygg!

När man för en gångs skulle behöver hjälp . . .


Helt otroligt, jag kan inte påstå mig själv vara någon direkt stamkund hos tandläkaren här i Svenstavik, enda gången jag är dit är när jag verkligen behöver - en gång om år alltså. Nu behäver jag verkligen deras expert (?) råd och ringer därför till dem och frågar om de har någon tid. Jodå tid finns men ingen tandläkare så dom kan tyvärr inte hjälpa mig, jag får däremot ett telefon nummer till tandläkaren på Frösön . . . ringer och får en tid klockan ett, jaha, är väl bara att ta den då och komma senare på jobbet, typiskt! Hade jag jobbat med "mitt" skift hade jag inte brytt mig om jag blivit tvungen att vara ledig, då hade jag snarare varit glad! Men inte nu, nu när jag jobbar med "the good guys" då vill jag ju för Guds skull vara där! Mitt sista hopp var Myrviken men de hade heller ingen tandläkare där idag - tyyyypiskt!

Jaja, ska väl ta och ställa mig i ordning nu för att om cirka en timma susa in mot staden . . . tänk va allt ska gå bra . . . jämt . . . :/


Pelle har förövrigt ränt sig på handen vilket resulterat i att han blivit lite handikappad . . . stackers liten <3

Ska vi plocka körsbär i min trädgård?


Rubriken syftar lite på Sone och Pelle som i en fin "duett" sjöng den låten ikväll på jobbet, härlisch grabbar!


Har just krupit ner i sängen och jag måste medge att det var ruskigt skönt, är rätt seg i kroppen. De åtta spenderade timmarna på Acb har ikväll gått ruskigt fort och jag har haft roligt/trevligt :) Känns så underbart att ha folk att prata med, önskar verkligen att det kunde vara så varje dag! Men i morgon är sista dagen med sköningarna och nästa vecka är jag tillbaka i, vad jag gärna kallar det, helvetet igen . . . men innan dess ska det vara helg också, bra de så man hinner förbereda sig mentalt.

Annars då?
Jodå jag skulle må prima om tandjäveln kunde sluta värka så förbaskat. Idag är det sju resor värre än igår . . . smärtan den framkallar drabbar inte bara den, nej jag får även ont i halsen, huvudet och örat - jippie :/ Är det lika i morgon måste jag ringa till tandläkaren och få hjälp, det är outhärdligt att gå omkring såhär. Tack och lov finns Alvedon som kan lindra min smärta lite i alla fall, oturligt nog glömde jag kvar den på jobbet så i natt blir det till att härda igen . . . Pelle filuren skulle mest troligt sova hemma i natt, usch och fy vad jag inte tycker om att sova ensam. Längtar så evinnerligt till den dag då han och jag har en bostad tillsammans!
Meen ge mig nu!!



Nä nu ska jag nog kika på film innan det är dags för min date med John-Blund.
Godnatt.

Sådär ja!


Nu äntligen har jag tagit mig i kragen!
Som jag skrivit i tidigare inlägg har jag funderat på att börja plugga, vet dock inte till vad ännu . . . hur som helst. I morse när jag kom på jobbet och hade som minst att göra på limningen slog det mig. Jag ska kontakta en studievägledare, sagt och gjort, på lunchrasten ringde jag runt och hittade tillslut en trevlig prick som besvarade lite av mina funderinga, han sa sedan åt mig att kontaka Bergs gymnasium. Ringde dit och fick den sista informationen jag behövde.

Planen är nu alltså som sådan:

Jag vet ju ännu inte vad jag vill utbilda mig till så det är lönlöst att söka någon skola eller liknande innan jag vet det. Det jag däremot vet är vilka ämnen jag vill plugga upp och lägga till i mitt betyg, och det är alltså det jag ska sysselsätta mig med nu ett tag framöver. Det är ju en del ämnen . . .

De ämnen jag redan har men vill höja betygen i är; Histora A, Matte A/B, Engelska A och Naturkunskap A.
De ämnen jag ska lägga till är; Engelska B, Historia B och Naturkunskap B.

Det är ju som ni kan se en hel del ämnen så det lär nog ta sin lilla tid men jag ska lyckas - ta mig fan! Tänk om man haft den här motivationen när man gick i skolan, då skulle man slippa det här nu . . . men men, har bara mig själv att skylla :/ (tyvärr). Jaja, nu är det som det är och jag känner mig faktiskt ruskigt taggad, dock inte för matten, hade därför tänkt ta den först så den är klar sen.


Blev förresten bönhörd idag :)
Renner skickade sms och frågade om jag ville byta skift med honom i morgon - var det en fråga eller? Ska även byta på fredag, skönt att avsluta veckan med sovmornar.

Nu ska jag vila lite, har en sån fruktansvärd huvudvärk, haft det ända sen jag vaknade i morse. Och allt detta på grund av en jävla tand jävel, en jävla visdomstand som jag inte ens vill ha! Usch!

Motivation=noll.


Usch vad jag inte vill gå och på jobbet idag.
När klockan ringde fattade jag ingenting, trodde det var någon som ringde till Pelle och när jag sa åt honom fick jag svaret "men det är väl din klocka?" Jaha, låg och drog mig till kvart i fem sen gick jag upp. Inte nog med att jag är trött och har träningsvärk, jag har även huvudvärk, en huvudvärk som uppkommit genom tandvärk (ännu en jävla visdomstand är på uppgång . . . )

Käre gode Gud, kan jag få slippa att gå till jobbet idag?
kan jag får gå tillbaka till sängen som var skönare än nånting annat just idag?
Snäääälla?

Gud har visserligen aldrig tidigare visat medlidande i liknande situationer så jag betvivlar att han kommer att göra det idag.



Jag får väl bita ihop och hoppas att dagen susar förbi i vindens hastighet och att Carl-Ove inte är så sugen på att banda idag heller.

Tidsoptimist - Javisst!


Jag kan inte för mitt liv förstå varför Ica alltid är i stängnings tagen då jag kommer dit . . . Vad var klockan sist jag skrev, sju? Då skrev jag ju att jag skulle gå på Ica, fem minuter innan dom stänger (nästan en timma senare alltså) har jag äntligen tagit mig dit. Ååh, tycker det är sååå pinsamt att gå omkring där inne när de håller på att dra för "gardinerna" över kyldiskar etc. Den här gången hann de till och med släcka ner delar av butiken.

Härmed lovar jag mig själv att aldrig komma senare än max en kvart innan de stänger!
Dels för att slippa skämmas och dels för att underlätta för personalen som kvällen till ära jobbar.


Det är nog även snart dags att boka en resa. De små rackarna går ju åt som smör i solsken har jag märkt :/ Får ta oss en riktig funderare jag och min man och sedan boka!

Nu ska jag fli undan lite här och sedan göra en paj to my love - tack Sophie för förslaget :)

Det tackar vi för.


Så var jag åter hemma efter en blixtvisit hos Högströms :) Tårtan var mycjet god, inte varje dag man äter smörgåstårta inte. Men trots att det var så pass gott som det var nöjde jag mig med en "mellan bit", hade lätt kunnat ätit med men nej. Det får kompensera att det inte blir någon promenad idag, måste verkligen städa här nu, är så dammigt och äckligt överallt, fy fanken. Sen har jag ju varit ute en timma idag med, dock promenerade jag inte en timma men det är ack så jobbigt att leka med små barn också.

Tänkte ställa i ordning nåt att fika tills Pelle kommer hem men jag vet inte ritkigt vad . . . hum . . . ska ta mig en funderare på det där och se vad vi kan komma på. Ska myyyysa med honom ikväll när han kommer hem :)


På lördag är en utedag inplanerad, kolbullegrillning (heter det grillning?) med familjen Högström, trevligt. Länge sen man satt på skotern nu så det är verkligen på tiden med en tur, hoppas vädret är bra också. Sen på söndag fykker Kristina 18 år (!!) så då blir det firande av henne.



Nog nu, ska kika lite resor, gå på Ica och sist städa och göra det mysigt tills Pelle anländer.

Grattis love!


Idag fyller Pelle år, har ännu inte hunnit gratta honom riktigt, inte mer än att jag sagt grattis och gett honom en puss. Blir lite mer nu kvart över sex då hans mamma och pappa åker och hämtar honom på jobbet för att sedan bjuda på tårta - mums :) Sen när han slutat ska jag gratta honom "riktigt". Ååh jag tycker om att ge bort saker till folk, roligt att göra andra (förhoppningsvis) glada :)

Efter förra inlägget (igår alltså) svidade jag om till lite lättare/varmare kläder, ringde svärmor och frågade om Castor var sugen på en promenad, vilket han otippat var, haha. Gick upp och hämtade hunden och begav mig sedan iväg på en, nästan, två timmars tur. Aah va härligt det är alltså! Tillbaka efter promenaden blev det ett litet stopp hemma och sedan bort till mamma för lite skvaller med henne och moster, kaffe och hårfärgning. Håret blev bra, eller om vi säger såhär, det kunde ju omöjligt blivit sämre . . . skämt å sido, jag blev nöjd. Blev kvar hos mor så pass länge att jag kunde göra sällskap med Pelle hem när han slutat. Satt och pratade en stund sen var jag tvungen att gå och lägga mig. Skulle kika på någon film (som jag inte minns namnet på) men somnade rätt snabbt. 

Gick upp halv fem i morse. Satte grötkastrullen på spisen och åt sedan den underbara havregrynsgröten med solrosfrön + lite jordgubbssylt (joo jag får ha det för jag tycker inte om lingon). Gjorde i ordning mackor och matlåda, ja, jag gjorde stuvade makaroner och stekte köttbullar i morse, haha, inte undra på att det kan bli stressigt ibland . . . men jag hann i tid även idag! Dagen har flutit på i rätt bra takt, vilket känns skönt. När jag slutat gick jag ner till mamma och sedan vid tre var jag på dagis för att hämta ongan. Satte Marcus i vagnen och William vid sin spark och tog med dom på en liten promenad ner på byn för att uträtta lite ärenden. Hemma igen blev det mer sparkåkning och tillsist film, Byggare Bob i vilda western - de ni!

Är hemma nu och inväntar som sagt att klockan ska bli kvart över sex. Försöker även fundera ut någon bra rutt att promenera idag. Det är en sak som är väldigt dåligt med Svenstavik, det finns nästan ingen väg med gatljus man kan gå efter :/ Jaja, hittar nog nån bra, får se till att sätta på mig reflex. 


Det är de små sakerna som gör det.


Har ni tänkt på en sak, man uppskattar "små saker" mer än "stora".
Ett exempel är när man mister någon, personen i fråga behöver inte vara död, det kan vara en pojk/flickvän som gör slut etc. då är de inte den där semestern till utlandet år 2005 som vi hade så roligt på som man saknar, eller när vi förlovade oss . . . Ni kanske fattar vart jag vill komma? Det man istället saknar är de, så kallade, små sakern, de vardagliga sakerna. De där sakerna som han/hon/ni alltid brukade göra.

Vi kan ta mig och Pelle som ett exempel.
Om det skulle ta slut mellan oss är det ju inte direkt helgen vi spenderade i Åsele i goda vänners lag som jag skulle tänka på och sakna, visst var det roligt men . . . istället skulle jag exempelvis sakna kvällarna, då vi gått och lagt oss och kommit överens om en film eller ett tv-klipp vi ska titta på. Sen (oftast i alla fall) max 20 minuter efter att vi börjat se vad vi nu bestämt oss för säger nån av oss, (ibland säger vi det nästan samtidigt) "Godnatt ifall jag somnar" sen ger vi varandra en puss och säger hur mycket vi tycker om varandra. En sån sak skulle jag verkligen sakna!! Och det är där vi har det, de är de, de små sakerna, de små vardagliga sakerna som man inte lägger ner så mycket energi på egentligen, de som bara finns där - det är de man saknar!


Shiit vad djup jag blev . . . men visst är det sant?

Undar egentligen vart jag fick allt det här ifrån, jag hade ju egentligen tänkt skriva ett "pepp inlägg" till mig själv för att jag känner mig så duktig idag :)

Gick upp i tid trots att det var betydligt mycket tidigare än jag vant mig vid på senaste. Jag kom på jobbet i tid, gjorde det jag skulle - pratade till och med med mina kollegor (vilket inte händer så ofta nu för tiden då jag känner att jag inte har nåt att tillföra i en diskussion med dem). Efter jobbet gick jag ner till mamma för jag såg från vägen att Marcus satt i vagnen (antagligen nyvaken), gick in med honom och blev sedan kvar en timma pratandes med mamma och Emma-Lina. Pratade framtid, jobb och sånt, sånt man egentligen bara vill lägga åt sidan. Dock kom jag faktiskt någon vart med mitt tänkande, för en gångs skull. Funderar på att plugga till något inom vården, att jobba på ambulansen vore rätt skoj (tror jag), även att bli deltidsbrandman . . . När jag kom hem slog jag mig ner vid telefonen och ringde räddningstjänsten här i Svenstavik för att få lite information om just yrket brandman. Dessvärre sökte de inga just nu, eller jo, i Rätan men det kan ju bli lite kruxigt då man man får ha max fem minuters avstånd från hemmet till stationen. Men Monica sa att hon skulle ha mig i åtanke ifall det blev någon ledig plats, vilket känns bra :) Och nu är jag alltså hemma men ska snart bege mig ut på en promenad. Mitt nya liv, som jag så många gånger förr skrivit om, börjar idag! Har ett mål att komma i någorlunda form till i april så det gäller nu för mig att verkligen ligga i - och det ska jag, tro mig! Dock förstår jag om ni tar det jag skriver nu med en nypa (ett hav) salt då jag så många gånger tidigare pratat om "mitt nya liv", men den här gången . . . vänta ni bara :)


Damn, jag känner mig glad idag, har inget att klaga på! Wiiho, 1-0 till mig.
Nä, promenad nu, middag sen och tillsist ska min kära mor få färga mitt fruktansvärt fula hår.

/
Gamla Ida - påväg mot nya Ida

Guten morgen!


Kan tro att ni blir lite chockade över att jag är uppe nu, visserligen ska jag jobba förmiddag men det är ju inget som förr hindrat mig från att ligga kvar i sängen, right? Nä om jag ska vara helt ärlig så låg jag bara kvar fem minuter efter det att klockan ringt, dvs till fem över halv fem. Gick då upp och ställde i ordning gröt, samt matlåda och mackor att äta på jobbet - omg!

Har nu lagt in lite mer musik på mp3'n - Winnerbäck, mjauu!
Länge sen jag lyssnade på den mannen men fick liksom en kick i lördags när vi åkte hem från stan och Stefan hade en skiva med honom, satt där fram och sjöng, trevligt.


Nu ska jag fixa nunan och sen är det dags att lösa av de (mest troligt?) trötta nattarbetarna.

På återseende.

Reklamen, denna jäkla reklam!


Nu är det reklam igen . . . dock är 4:an nästan den bästa kanalen för dom visar (som det känns i alla fall) minst reklam om man jämför med ex. femman och trean. Under Singing Bee på trean, jaa, jag undrar hur många reklam avbrott dom hinner få med under den där futtiga timman - usch!

Men nu ska jag återgå till filmen som börjat igen :) Undrar om Pelle kanske skulle vilja göra en kopp te till mig, det skulle vara gott.

Förmiddag till beckan förresten, inte annat än att man känner sig lite gruvensam inför det. Fan det var ju tre veckor sen sist . . . fast jag måste medge att det faktiskt ska bli lite skönt ändå att få vara hemma på kvällarna. Ska se till att vara sysselsatt hela tiden så jag inte hinner känna efter hur trött jag är när jag kommer hem, för det kan jag nästan garantera att jag kommer att vara.



P U S S P Å M I N P E L L E !
The one and fucking only.

Back to life.


Efter att ha spenderat några härliga dagar i Östersund är jag nu tillbaka på hemmaplan.

Gårdagen var rätt stillsam, kikade klart på Alien vs. Predator och sov sedan en liten stund. Vid tre tiden ringde Stefan och sa att han va inne i stan och vi gick ut och mötte honom. Han hoppade av vid Wargen och vi tog därifrån bilen. Åkte tillbaka till lägenheten en sväng och for sedan in till stan igen för middag på Larrys, faita pita för min del, gott gott. Efter maten tog vi en sväng på Willys för att ladda upp matförrådet lite och sedan hem och vänta på Stefan. Vid ett ringde han och bad oss komma och hämta honom på stortorget. I bilen påväg hem blev det en del diskussioner om bland annat källsortering, jordens undergång, att världen är överbefolkad och yran. Haha, trevligt. Lämnade av Stefan hemma hos sig i Berg och for tillbaka till Svensta med Olof och Robert. Efter att ha lämnat av grabbarna hemma hos sig åkte även vi hem. Myste lite i soffan men begav oss rätt snabbt mot sängen för att kika på första säsongen av "En annan del av Köping" - ååh va söta dom är!

Idag har vi inte gjort något speciellt. Åt frukost och kikade vidare på sköningarna från Köping. Plockat ihop lite samt att Pelle har kockat pizza som vi just ätit, gott gott. Sitter nu och växelkollar på Kalla fakta där det ikväll handlar om personer som blivit bedragna på poker sajter . . . herregud att det verkligen går! Dock behöver inte jag vara särskilt orolig då mitt konto för det mesta är tomt :/

På tisdag fyller min älskling år, då ska jag pussa lite extra på honom :)

Resten av kvällen bjuder på "En annan del av köping" som har säsongsstart ikväll klockan 20.30
En halvtimma senare är det "Innan Frosten" och den måste man ju nästan också se.



Adjöken adjö.

Softisch!


Åkte in till staden i torsdags kväll. Hittade efter en del om och men till Marielles lägenhet där Emma var, fick nyckeln till Rådhusgatan 89B och gick sedan ner till Orient city för några pizza slicar som vi kunde mumsa på när vi kom till lägenheten :)

Igår blev det en sväng in till city och en liten snabbis till Ope. Mat på Mat Källarn sedan film, "I now pronounce you Chuck and Larry" - über bra film faktiskt, hade det där lilla extra som en film ska ha! Därefter blev det några avsnitt Segemyhr, lite kik på På spåret och sedan sängen. Somnade sedan till "Alien vs. Presator", jag som varit emot den filmen måste faktiskt medge att den verkade riktigt grym, ska kika klart på den snart.

Idag blev det rätt tidig uppstigning, duschade och fixade sminket gick sedan bort till Scandic hotell och åt frukost. Ååh, hotellfrukost in my heart! <3 Men som farfar brukar säga "man kan ju inte mer än äta sig mätt..." så sant så sant. Efter frukosten tog vi sexan in till stan, Pelle shoppade kläder och jag var smakråd :) En tur bort till Resia för att hämta ett ex av alla resekataloger de hade och sedan Telia där Pelle shoppade ny phone. Har inte kikat så mycket på den än men touch display är ju alltid grymt så den är nog bra :)


Nu ska jag försöka fånga mr P's uppmärksamhet en stund och fråga om vi ska kika klart på Alien.

Kvällen bjuder nog på bio (om vi hittar något bra) sedan hemfärd med Stefan Loven.
Just ja, har kommit på en bra idé . . . tror jag . . . jag vill "ta över" den här lägenheten i sommar när Emma tar studenten, såvida inte Kristina ska bo i den själv, men det tror jag inte hon ska. Skulle vara sååå grett de, tycker verkligen om den, den är fin och ligger bra till - perfekt enligt mig. Gäller bara att få med Pelle på noterna nu vilket jag inte tror blir det allra lättaste . . . wish me good luck!