Just like paradise.


Har varit barnvakt idag åt mina små troll. Mamma ringde och väckte mig kvart över sju och halv åtta var jag på plats för en ordentlig portion gröt. Efter maten fick Mackan lite kläder på sig och Wille fick hoppa in i duschen. Kikade på en av alla deras super filmer, Elias . . . dock tycker ungarna om det och är som fastfrusna framför tv'n när något liknande visas så jag ska väl egentligen inte klaga. Klädder på oss ytterkläderna och knatade upp på Acb med de små för de ville titta på truckarna. Kan inte förstå, redan vid så ung ålder (4 och 2 år) är de helt sålda på maskiner i alla bemärkelser etc . . . det måste vara något som följer med redan från födseln, hos killar även vissa tjejer - det måste vara så! Marcus hade nog kunnat stått kvar än vid plastmaskinen och bara tittat, haha, söt ungen min!

Lämnade av de små på dagis vid elva och gick sedan hem hit. Har än så länge inte gjort något vettigt men funderar på att gå på Ica en sväng. Skulle även ha behövt gjort i ordning nån matlåda  - fy fanken va trist! Och inte blir det roligare heller när fantasin är nere på minus noll.

Nä måste göra ett ryck nu, men innan dess ska jag kika lite mer resor. Haha, det är i princip det enda jag gör nu för tiden när jag sitter här. Bestämt är det i alla fall att vi ska åka till Egypten, verkar vara underbart där om man ska tro det jag läst, sen är även nästan bestämt att vi åker nån gång i april och blir borta i två veckor. Nu är det bara bokningen kvar sen så :D Kommer att bli sååå underbart, jag och min älskling i ett (förhoppningsvis) varmt, nytt och spännande land i två veckor - bara han och jag, kan det om möjligen bli bättre!?



Ma höres.


Försöker få något gjort.


Jag försöker ideligen att få något gjort här hemma idag men det verkar vara stört omöjligt, datorn måste ha någon speciell dragningskraft som gör det omöjligt att slita sig ifrån den någon längre stund . . . wierd!

Sitter och kollar resor nu för brinnande livet. Jag vill helst åka lite längre bort, typ Thailand, Brasilien eller liknande då Pelle är mer inne på något lite mer närliggande . . . Har sms:at med Martin nu på förmiddagen och hört lite hur dom gjorde när dom va i Thailand med hotell etc. Åh vad jag vill vill vill vill! Jaja, någonstans ska vi det är bestämt frågan är bara vart!?

Nu ska jag göra ett sista ryck innan det är dags att hoppa i duschen och ställa sig i ordning.

Var i stan en sväng igår, skulle luncha på Shanghai wok och träffade några släktingar åt Pelle där som gjorde oss sällskap och sedan även bjöd oss på maten - tack så mycket! :)


Tjolahopp.

Lite av varje.


Igår blev det lite av varje.
När jag äntligen kommit i kläderna och vi tagit oss ut ur lägenheten gick vi upp till Pelle. Han och hans pappa kikade ännu en gång på skotern och diskuterade sinsemellan vad som skulle göras/inte göras. Jag gosade med Casse som kommit åter efter en skidtur med Nisse. Efeter ett tag i garaget hoppade vi in i bilen och åkte till OK för att tanka lite och därefter till Berg och Stefan för att lämna tillbaka en våtdräckt. När vi ändå var i Berg passade vi på att åka och kika på stället som Pelle körde igenom på. Parkerade bilen vid vägen och gick de cirka 20 metrarna ner till sjön (härligt tänkte jag då jag otlaligt många gånger under dagen tjatat på Pelle om en promenad, nu fick jag en liten iaf) dock ångrade jag mig lite när vi väl var nere på sjön. Det blåste kraftiga kalla vindar och det var ingen skare så för varje steg vi tog sjönk vi igenom . . . Hittade tillslut stället i alla fall och jag rös av bara tanken på att åka ner i det, mest troligt, iskalla vattnet. Tack och lov att det gick så pass bra som det gjorde!

Efter turen i Berg blev det lite matinköp på Ica och sedan middag hemma hos Högströms. kyckling och ris, mums! När vi ätit f'ärdigt blev det soffläge där både jag och Pelle somnade. Vid halv åtta väckte jag liv i honom straxt därpå var vi påväg ner till mig. Lämnade av Pelle och åkte själv på Ica en sväng för att inhandla vitlöksbaguetter och kräm (ni vet sån där "pulverkräm" som man vispar ihop själv med vatten). Kikade på Singing Bee som var lika pinsamt dåligt som tidigare - trots det måste man titta, hum . . . och sedan What a girl want som var sådär. Somnade sedan till ljudet av American Gangster,

Ligger nu och gruvar mig för att gå upp, inte för att jag är trött utan för att det är så svalt i rummet och så varmt och skönt under täcket . . . men bara man får på sig nå kläder så går det väl an antar jag.


Over and out.

Kamera.


igår fick jag nåt ryck, började kika runt på lite kameror och kom på att nog fan skulle jag haft mig en . . . Kollade upp när Elgiganten stängde, övervögde ett tag om jag verkligen skulle köpa en eller inte. När klockan var tre begav jag mig bort till mamma för att hämta en bil och for därefter in till staden. På Giganten blev jag hjälpt av en riktigt trevlig tjej som lotsade mig fram i kameravärlden, hittade en riktigt goding, en Nikon Coolpix S51 :D Det bästa med hela kameran måste vara att det är stor display - precis som jag vill ha det!

Tillbaka i Svensta igen blev det mat på Draupner med mamma, Emma och Camilla. Tog en tur runt Berg, hem till mamma och sedan hem till mig. Var en aningens stressad då eftersom jag, Pelle, Roger och Stefan skulle in till stan och gå på bio som började nio (och klockan var då åtta).Hann dock :) Mamma, Emma och Camilla åkte upp på Skalet och shakade loss till Petter.

Filmen, National Treasure 2, var ruskigt bra, dock inte lika bra som ettan men ändå bra! Efter filmen blev det lite mat på Donken och sedan hem.


Idag har det inte gjorts så mycket mer än ätits frukost än. Pelle travar dock runt rastlös nu väntandes på mig. Han ska upp och dona med skotern och jag ska väl titta på . . . och FOTA! :) haha!


På återseende.

I am Legend.


Sista arbetsdagen för den här veckan igår. Gick som veckans övriga dagar rätt fort och rätt skoj var det också :)
De första två timmarna var det service på robot så vi var en hel del folk över, började med att städa ihop lite på bandningen men fick sedan en snilleblixt att jag och Robin skulle ta ner Clarken (en av truckarna) till källaren för att tvätta den och slutligen måla om den, eller måla om och måla om, fylla i de skadade ytorna, sagt och gjort. Vi tvättade och skrubbade för glatta livet, ställde in den i hissen igen och skickade upp den. Gick bort till verkstaden för att leta penslar men hittade inga . . . damn! Fick lov av Sigge att åka ner på Byggvaruhuset och köpa nya. Tillbaka till Acb igen blev det snabba ryck, letade upp färgburken märkt Clarkgrön, öppnade den och rörde om . . . hum, den såg inte direkt identisk ut med färgen som redan var på trucken . . . den var liksom mer åt det mossgröna hållet. Nåja, vi började trots detta att måla och visst blev det bättre även om färgen såg ut som helvete! Robin var tvungen att gå och lämnade mig ensam kvar, dock var jag inte helt ensamen då Pelle med jämna mellanrum kom och hjälpte mig :) Och av en ren händelse skulle han öppna en annan färgburk, med vad vi trodde var mörkgrön, för att fylla i några streck på sidorna. När han rört om färgen visade det sig att det var den rätta, den ljusgröna som vi letat . . . bara till att måla om allt igen då - resultatet blev hur som haver ruskigt bra! Tänkte ta tag i Toyota truckarna nån annan dag :) Vid kvart över sex var det "lunch" på hotellet med Pelle, Anna, Lena, Robin och Matte på hotellet - pasta carbonara med rå äggula, mums!

Jaa en rätt skoj kväll rakt igenom faktiskt.
Hoppas innerligt att det inte dröjer förrän jag får jobba med dessa härliga människor igen :)

När vi kom hem igår kikade vi först lite på Tv men bestämde oss sedan för att titta på film, I am Legend som Sophie rekommenderat (och som vi sett reklam för och tyckt att den verkat ruskigt bra). La oss tillrätta i sängen och började titta . . . när filmen var slut var både jag och Pelle överlyckliga över att vi inte sett den filmen på bio och därmed kastat bort den summa det kostat på enbart skit! För det var verkligen vad den var, helt värdelös! Säger som Pelle, "Det var en början sen var det ett slut . . ." Nä fy.
Hoppas på bättre lycka ikväll då eventuellt jag, Pelle och kanske Roger ska in till stan och kika på National Treasure 2 (om jag får bestämma i alla fall) :)

Nu inväntar jag syster som ska komma till Svenstaviket idag :) En tur till Brånan är vad som står på tapeten då vi ska hämta ut några mössor som vi beställt med Emma-Lina :) Tills dess att hon kommer tänkte jag försöka ta tag i det här med gardiner till köket . . . eller så kanske det blir en promenad.

Done!


Tysklandsresan avbokad och räkningarna är betalda.
Även att pengar är undanlagda, fan det går ju som smort det här, jag som i hela mitt liv varit en slösa har nu äntligen börjat spara, känns bra bra bra!

En vit månad är förövrigt på ingående, vit februari, gick bra förra året så det ska nog gå bra i år med. Inte för att jag annars dricker så mycket heller . . . finns bättre saker att lägga pengarna på än sånt där (dock kan det vara roligt ibland).



Nu ska jag hoppa in i duschen samt försöka plocka ihop lite här innan det är dags att gå på jobbet. Skulle vara ruskigt skönt om jag kunde vara klar när Pelle kommer, blir så stressad när han står där i hallen, fullt påklädd och "tittar på klockan på hans vänstra hand som inte finns där . . ." hihi :)

Tänk om . . .


. . . jag kunde sluta vara så fruktansvärt seg!
Vaknade vid halv tio idag och har sedan dess legat och segat i sängen. Dock har jag kommit på att det säkert skulle kännas mer motiverande att gå upp om lägenheten var städad. Okej, nu är den inte så stökig men köket, i hate it! Inga gardiner och en massa saker på köksbordet :/ Ska försöka ta tag i det där nu i helgen.

Blir inget Tyskland, Sophie hade klent om pengar och själv känner jag mig inte riktigt sugen, framförallt inte om dom inte ska med. Men bättre upp, en resa! Kikade på Egypten igår men tror det är bäst att vänta till slutet av februari/mars nångång - vädret verkar bättre då :) Ska kika lite mer nu, Teneriffa är ju ruskigt fint faktiskt och där är det bra väder nu också. Som sagt, ska kika.


Nä gå upp och betala lite räkningar nu kanske . . . alltid lika roligt - NOT!
Men det är ju nåt som ska göras så det är väl bara att bita ihop och se till att få det gjort.

Dag fyra av fem.


Ligger fortfarande kvar i sängen, men så fort jag skrivit klart det här ska jag gå upp och laga mat/städa i köket/äta frukost. Pelle har just varit på Ica och handlat allt jag bett om, ååh söto! Så nu blir det Fjällfil med frosties till frukost och enchiladas i matlådan.

Veckan har rullat på bra den. Rätt roligt på jobbet med roligt folk :) (dock inte alla, men de som inte är roliga får man sig ju i alla fall ett gott skratt åt, haha!)
Flirtade lite med Inga-Märta igår och frågade om hon kanske ville ta mina förmiddagsveckor hädanefter, hon sa inte ja men heller inte nej. Vore skoj de, att varannan vecka jobba med dom där sköningarna, men men, vi får se hur det blir.

På lördag har jag och syster pratat om att ta oss en tur till Vemdalen för lite skid/brädåkning, skulle vara underbart då det var hur länge sen som helst! Pelle pratade även om att han kunde ge mig lektioner i brädåkning . . . hum, ja vi får se, tänker då rakt inte riskera att vara tvingad att åka bräda en hel dag så därför får i så fall även skidorna följa med i fall att liksom. Mina framsteg på brädan tidigare gånger har kanske inte varit något att hurra för direkt :/ Annars är det inte så mycket annat på tapeten just nu, lön i morgon vilket ju alltid är skoj.

Sophie, hur ska ska vi göra med Tysklandresan? Mat på båten? Vilken tid ska vi åka? Vilken bil ska vi åka? . . .


Tjing.

Schleten.


Ligger hemma i sängen nu och är bara sådär härligt slut i kroppen. Ni vet då det känns som att benen är tunga som bly så de ska sjunka genom madrassen . . . så är mina nu och det är rätt gött.

Jobbar med Pelle och co den här veckan. Underbart måste jag säga!
Länge sen jag tyckte det var så roligt att jobba, samt att det var länge sen tiden gick så fort där - me like!
Sen att man får sig en puss av Pelle lite nu och då, eller ett sött flin är inte heller helt fel :)

Åkte in till stan igår kväll jag och min man. Stannade för på Donken och Raggarn för lite kvällsmat och därefter bar det av hem till syster där hon och Ricky satt och nördade vid datorn. Kikade på nåt youtube klipp med Robert Gustavsson (men vilken man!) och skrattade gott. Gick sedan och la oss. Klev upp vid halv nio i morse, skjutsade Emma och Ricky på skolan och for sedan på Donken för att inhandla frukost :) Ner på stan en sväng, besökte bland annat Cles Olsson - och ja, jag tycker faktiskt att det är en rätt rolig affär. Avslutade med fika på Domus. Tillbaka i Svensta bar det av dirket på jobbet. Jag och P blev bjuden på middag  hemma hos mamma, gräddstuvad pytt :) och sen var klockan tio och det var dags att gå hem . . . kanske inte riktigt, men det har som sagt gått fort. Bra!

Nu ska jag kika på Transformers innan det är dags att bege sig in i drömmarnas värld.
Puss på min Pelle, det bästa jag vet och har!

Giv mig styrka . . .


I alla fall den styrka det behövs för att gå på Ica och handla nåt gott ;p
Tycker faktiskt synd om de som ska iväg och jobba ikväll . . . att jobba natt kanske inte är det roligaste jag vet men det funkar väl, förutom på söndagarna (!) känns som att hela dagen blir förstörd för man (jag i alla fall) går bara och väntar på att jobbet ska börja :/

I morgon kväll åker nog jag och Pelle in till stan och övernattar. Sen har jag framfört mitt önskemål om frukost på McDonalds på tisdag, såååå gott! Är ingen större fantast av Donken annars men frukosten är verkligen to die for! Men det är som sagt på tisdag det . . . och jag är hungrig nu . . . vad ska jag äta? Är sugen på stuvade makaroner och nåt, typ köttbullar men vette fan om jag orkar ställa mig vid spisen och tillaga det. Aja, efter en sväng på Ica har jag förhoppningsvis bestämt mig.

Mys sen ikväll med Pelle.
Me like alot!

Känner mig som en bättre människa.


Efter att ha varit ute i det härliga vädret och promenerat i en timma känner man sig faktiskt som en bättre människa :) Ruskigt skönt vill jag lova!

Nu sitter jag hemma i soffan och försöker värma min rumpa som blev iskall efter promenaden. Inväntar även Pelle som donar på med skotern, men han är kanske klar snart (?) Nåja, blir nog lite tv nu för min del.

Vargen/Vemdalsskalet.


Igår var ju en girls night out inplanerad. Ellinor kom hem till mig vid fem tiden med ett glas med någon hemsk blandning i i högsta hugg. Fick genom pappa höra att The Relatives inte alls skulle spela på argen då ägarna tyckte att dom var för unga för att spela på en pub kväll . . . löjligt säger jag! Jag kan förstå att det finns åldersgräns för att få komma in, att man alltså kan vara för ung för det men inte för att stå på scen och underhålla, hum. Ringde till Sophie och berättade den tråkiga nyheten, och några minuter senare sa hon att hon inte skulle följa med (svikare!) hehe. Vi ställde oss i ordning och gick sedan bort till mamma för att hämta bilen, susade därefter ner mot Rätan.

Åkte hem till Gröngatan där Emma, Marielle, Camilla och Ricky var. Satt och pratade med dom tills klockan var runt halv nio. Packade in oss i bilen och körde mot Handsjön. Blev sittandes i Martins kök ett tag innan det var dags att åka upp mot Vargen. Jag hoppade in på förarsidan i Volvon med Rickard bredvid, Martin, Jenny och Rebecka i baksätet och Johan och Ellinor i skuffen. Under färden fick vi höra på en del allsång och fyndiga/värdelösa vitsar ala. Jenny och Johan. Framme på Vargen var det en hel del turister som samlats för att lyssna på den trebadur som kvällen till ära underhöll. Säger som Martin "Han gjorde det jävligt bra en där som lyckades spela så pass bra utan en enda sträng . . ." tacka vet jag The Relatives som kör live! Blev en del dans och sång där vilket alltid är trevligt. Johan och Martin anmälde att de ville framföra en sång "Stand by me" - hääärligt grabbar!

Jag och Emma satt och hade skön högsång när det var "Let it be" dock bytte vi ut just de tre orden och sjöng "Lat e va" iställe, haha.

Vid tolv fick jag en "extrakörning" ner till Vemdalen. En snäll liten farbror som ville hem och inte orkade vänta på taxi. Lovordade mig mer än en gång då han tyckte att jag var den snällaste han någonsin mött, haha. När jag kom tillbaka från Dalen ville de andra vidare in på Skalet. Okej för mig, jag har ändå nöjsepass. Gick in på Skalet och häpnades över hur mycket folk det faktiskt var en "vanlig" lördag. Träffade Anders Handler och Lars Kjellsson och stod och språkades lite med dom, drack ett x antal glas vatten och hade skönsång med Johan i pianobaren - sen blev jag less, tog en korv och gick ut för att varmköra bilen. Straxt efter två hade alla satt sig i bilen och vi kunde äntligen åka hem, vid tre hade jag lämnat av folket hemma hos Martin och var påväg till Grubba för att lämna Johan och ytterligare en timma senare klev jag in i hallen på Ängesgäven 11A - godnatt.

Har än så länge inte gjort ett jota idag. Tänkte i mitt stilla sinne igår när jag var på väg hem att i morgon ska jag följa med Pelle när han ska dra upp skotern (jo, han lyckades köra genom isen igår när han var ute och körde :/ tack och lov gick det bra med honom!) men jag var så fruktansvärt trött när han gick upp så det gick helt enkelt inte. Ligger nu och hoppas på att dom snart är klara och att han snart kommer hem så vi kanske kan hitta på något. Känner för att gå ut och ta en promenad jag. Föreslog för pappa att vi kanske skulle åkt in till stan ikväll på bio men han lät inte så pepp på det :( Ska höra med Pelle om han kanske känner sig manad.


Over and out.

Sista, jag looovar!


Okej . . . sista inlägget för den här veckan, eller för idag i alla fall, jag lovar!

Ta dom 20 sista männen från sin telefonbok

1. Robin Olsson
2. Roger
3. Roppin
4. Sonesson
5. Stefan Acb
6. Stefan J
7. Stefan Loven
8. Steffe
9. Sune-David
10. Sven Bromé
11. Sveneine
12. Thor
13. Tobbe Berging
14. Tomas J
15. Tommy Knutsson
16. Totte
17. Viktor Svemark
18. Åberg
19. Ångman
20. Öst


Har du pussat nummer 7?
Nej, men en kram har han alla gånger fått :)

Känner du nummer 16?
Jodå det gör jag men det är alltför långt emellan gångerna vi ses tyvärr . . .

Bästa minne med nummer 9?
Hum, kanske när jag var chaufför åt bland annat honom och bilen helt plötsligt bara stannade klockan sex på morgonen i Skucku . . . haha, sas ganska många roliga saker då.

Skulle du kunna ge nummer 17 en kram?
Jo det skulle jag väl.

När ska du träffa nummer 4?
Om det inte blir före så blir det alla gånger på måndag på jobbet.

Hur är vänskapen mellan nummer 6 & 7?
Tror inte att det är någon vänskap alls där, betvivlar att dom träffats nån gång.

Är nummer 5 söt?
Mjaa . . . det vet jag väl inte.

Vad är det bästa med nummer 20?
Att han är en genomsnäll person!

Första intrycket av nummer 16?
Minns faktiskt inte, kanske att han var rolig att prata med.

Hur länge har du känt nummer 12?
Sen jag gick i sjunde klass, få se nu, det blir alltså drygt sex år nu då :)

Hur träffade du nummer 3?
På badet i Rätan sommaren innan jag skulle börja sjuan.

Har du varit i nummer 11 hus?
Nej.

När nästa gång ska du träffa nummer 15?
Ingen aning, men det vore trevligt om det blev snart :)

Är du vän med nummer 8?
Jo det är jag väl, vi hälsar i alla fall på varandra när vi ses.

Skulle du kunna gå ut med nummer 19?
Jo det skulle jag väl, vi har ju haft våra små dates på mc Donalds efter att vi jobbat natt några gånger :)

Har du gått på bio med nummer 12?
Nix det har jag inte.

Vad pratar du och nummer 18 om oftast?
Eeh, ja det är väl mest "jobbprat".

Har nummer 20 ett förhållande?
Nää det har han inte.

Har du velat slå nummer 18 i ansiktet?
Nja det vet jag väl inte, kanske inte slå men jag har nog blivit irriterad nån gång.

Hur träffade du nummer 11?
Det var väl under den perioden han brukade vistas i Rätan.

Vad har nummer 2 för favvo-mat?
Eeh, pizza eller hamburgare kanske?

Vem här är roligast?
Det är nog alla gånger Thor, haha, han kan få vem som helst på strålande humör!

Vem är mest högljudd?
Tror att det är Åberg, han har en ganska rejäl pipa . . .

Vem är tystast?
Tror nog att Robin Olsson platsar in där, hihi.

Hur träffade du nummer 6?
Vet inte, han gick ju på Rätans skola när jag gick där så det var väl då.

Vad skulle du göra om du aldrig hade träffat nummer 17?
Jaa, antagligen inget som jag inte gör nu.

Vad skulle du göra om nummer 11 började dejta dig?
Haha, jag skulle ta det hela med ro, men dock inte seriöst!

Men åh!


Fan vad jag skriver, känns nästan löjligt när man är inne på det femtioelfte inlägget för veckan (men jag tror Ellinor uppskattar dom i alla fall :)) . . . men men, det är skoj att skriva och det gäller att passa på när lusten faller på :)

Fick någon fix idé om att gå in på IKEA's hemsida och kika lite, men åh, lite saker det är man vill ha då! Var även in på mio.se för att kika på soffor, även där fanns det en hel del saker som jag gärna skulle vilja ha. Vill handla handla handla nuuuu! Men jag har bestämt mig för att inte göra några större utsvävningar vad gäller nya möbler, inte förrän jag har en annan bostad, en bostad som delas med Pelle. Då blir det shoppa, ny soffa, säng, köksbord+stolar och en massa massa annat - för det har jag bestämt! :P

Undrar om man kanske skulle kunna deala lite med Pelle där, jag menar, han tycker ju inte om IKEA så om jag säger åt honom att lämna ett bidrag till mig så slipper han följa med. Det är väl ändå rätt snällt, eller? Haha.

Jag skulle vilja ha ett hus, kanske inte att jag vill köpa ett men hyra i alla fall. Ett mindre hus med plats för två (eventuellt ett djur . . .) Nu vet jag vad pappa kommer att tänka när han läser det här, "ja det finns ju ett borta på Sandnäs". Jo, och det är verkligen jättemysigt med bastu och kamin men det ligger i Rätan (inget ont om Rätan, jag skulle kunna tänka mig att bo där men jag är inte lika säker på att Pelle vill det). Nåja, det duger väl rätt bra som det är nu också, men tusan så roligt det är att drömma sig bort för ett ögonblick . . . aaah.


Om ni undrar varför jag skriver så mycket just nu förresten så beror det på att jag inte har något att göra. Har plockat ihop här i lägenheten (dock ska sängjäveln bäddas) och sitter nu och inväntar fina flickorna. Skulle väl i och för sig kunna hoppa in i duschen men det känns som att det är för tidigt än . . .  eller så kan jag gå in och kika på resor, det är också roligt men då blir ju jag så sugen på att åka. Måste prata med P om en resa, skulle vara grymt skönt och grymt välbehövligt!

Egentligen borde vissa sidor på Internet vara förbjuden för mig. Exempelvis igår var jag in på blocket och kikade lite. Sökte på hundvalpar och fick upp en sida med de sötaste bland de söta! Försökte övertala både mamma och Pelle till att köpa en hund med mig - behöver jag säga att ingen av dom var så sugen på det? Damn. Visst skulle jag väl kunna köpa en hund själv, men när jag jobbar som jag gör är det svårt att ta hand om en själv, stackarn skulle ju komma att bli ensam väldigt många timmar/dag :/ Ska klura lite mer på det där, förhoppningsvis kommer jag på någon bra lösning, haha! Om inte annat får jag väl följa Pelles råd att köpa ett nattaktivt djur (att han tyckte det berodde på att han ansåg sig själv vara en natt och inte morgonmänniska) men vilka djur är nattaktiva förutom hamstrar då!?

Som ni ser, jag har mycket att klura på. Tror jag skulle behöva en hobby, men vad?
Kan inte ni som läser ge mig lite förslag på vad jag kan fördriva mina lediga timmar med, det skulle resultera i en (förhoppningsvis) piggare och gladare Ida samt färre ointressanta inlägg.

Kom igeeen nuuu!


Men Ida för i helvete!
Sitter fortfarande kvar i soffan iförd endast morgonrocken och klockan är 12 minuter över 3 (!!) Jag som så stort skulle städa . . . har istället suttit och kikat runt här på Internet, här upptäckt att det lätt kan bli så :/ hehe.

Men nu ska jag klä på mig lite kläder i alla fall, sen bädda sängen och plocka ihop lite i köket så det ser okej ut. Vid sex snåret kommer Sophie och joinar, även Elle är på ingång inom någon timma :)

See you then folks.

Peppad som få!


Tonight I'm gonna have myself a real good time . . . jag ska nämligen upp på Vargen och kika på min älskade små kusiner när dom spelar :D Dock ska jag inte åka dit själv, nejnej, Elle och Sophie ska också med (jo Sophie, du ska det!) Ska bli såå skoj med en girls night out, var väldigt länge sen det bara var the three of us liksom. Planen är att åka så vi är där vid åtta - halv nio så vi hinner äta lite innan dom drar igång :)

SKA BLI SÅ SKOJ!

För övrigt känns det som att hela Svensta är ute och åker skoter nu, Elle och Danne är iväg med ett gäng och åker och Pelle stack just iväg han också . . . men inte jag. Inte för att jag är så avundsjuk heller, vädret ser inte sååå roligt ut så jag trivs nog bättre inne, kanske att jag klär på mig och tar en promenad . . . på sin höjd. Annars hade jag tänkt städa klart här i lägenheten, är inne på sluttampen nu.


Gårdagen på jobbet gick väl rätt bra. Inte så att tiden flög förbi men det gick som sagt ändå bra. Jag och Elle köpte fika jävlar i inför sista rasten och gick ner till källarn för att bjuda Nutte och Dennis. Dom blev glada men visade ingen större aptit för godsakerna vi tagit med oss :( Men trevligt var det i alla fall, dom är så roliga dom där :)



I morgon är en skotertur till Rätan inplanerad, såvida det är någorlunda bra väder vill säga. Ska hålla tummarna för det :) Nån minusgrad och strålande sol - ja tack!
Föreslog även för Pelle att vi kanske skulle damma av skidorna/brädan och bege oss till nån backe och åka lite i veckan, vore ruskigt roligt det . . . men återigen, det beror på vädret.

De sista åtta timmarna vecka 3.


Snart är det dags att gå på jobbet för att avverka de sista åtta timmarna för den här veckan, gött med helg. Dock har jag inte riktigt bestämt mig för vad som komma skall i helgen. Vill vara med Pelle och jag vill åka skoter, sen skulle jag även vilja åka till Rätan och hälsa på lite och även åka upp på Vargen för att kika på pojkarna när dom ska spela . . . hum . . . faktiskt så skulle jag kunna tänka mig att vara chaufför i helgen, nån som vill ha skjuts nånstans?

Lät som att Pelle ville stanna kvar i Svensta och köra skoter här, dock vet inte jag om jag är så sugen på att va kvar här . . . kanske att jag tar skotern till Rätan i morgon (såvida nån kan komma och möta mig, annars blir det trist). Då skulle jag även kunna höra med Martin och co om dom kanske vill åka upp på Vargen och kika och det i sin tur kan leda till att jag blir chaffis :) Haha, allt går att lösa som ni ser.

Nästa vecka är det eftermiddag för min del igen, härligt! Jag och Renner byter med varandra så han tar min förmiddag och jag tar hans eftermiddag, kan det bli bättre? :)


Nu ska jag ringa kära Ellinor och se om hon är på G.

Seg i starten.


Hade ställt klockan på nio idag men när den ringde blev det inte mer än at jag vred av den och somnade om. vaknade sen igen 20 i elva . . . och har ännu inte tagit mig ur sängen. Tror jag måste lägga på ett kol om jag ska hinna göra mig i ordning samt fixa en matlåda (såvida inte mamma bjuder på middag idag :)).

Gårdagen på jobbet var faktiskt helt okej. Jag och Ellinor spenderade de tre första passen nere i källarn med Nutte och Dennis, riktigt trevligt. Elle tömde hissar och flyttade om spår tillsammans med Nutte och jag hjälpte Dennis när han skulle lasta bilarna som kom in. Har kommit fram till att dessa två män ska få bli mina kompisar när mina andra vänner sviker och börjar ständig natt, de verkar ju vara de enda vettiga människorna som blir kvar på det skiftet då jue. På tal om mitt skift så avskyr jag det, och detta mycket på grund av två människor . . . usch! Men jag har kommit på att jag ska börja bete mig lika som dom, när dom klagar på mig ska jag klaga tillbaka, när dom säger åt mig någonting ska jag säga tillbaka . . . haha! Kan ju bli lite roligt det här, började rätt bra igår då en av dom dissade Elles (och de övriga som ska jobba ständig natt) kommande arbetsuppgifter.
Hon sa; "Jaha, Ellinor så du ska stå och lägga på manuella hela nätterna framöver du nu då?"
Elle; "Ja det ska jag".
Hon; "Ååh fy vad hemskt, det skulle jag aldrig kunna göra . . . bla bla bla"
Jag var tvungen att flika in; "Ja men sen beror det ju helt och hållet på vilka man står och lägger med också, är det folk man kan prata med så är det ju roligt istället för om det är några surpuppor . . . nä, vi får tacka Gud för mp3'n"

Måste jag säga att hon inte sa nåt mer sen? HAHAHA!

Nä fan nu måste jag stiga upp, kan bli lite kämpigt att få tiden att räcka till annars . . .

Pelle the one and fucking only <3

Men shit!


Oj vad mycket jag skriver . . . haha, bra tidsfördriv och kanske finns det nån som tycker att det är roligt att läsa?

Ska ner och slänga in tvätten i tumlaren så den blir torr och go samt lasta in tvättmaskinen med en ny laddning, handdukar den här gången :/ Börjar se ritkigt bra ut i badrummet nu. Dock är det fortfarande en massa gardiner som skulle ha tvättats men det får bli nästa vecka eller nåt.

Tvätten nu, Ica sen (om jag orkar) och tillsist duschen.


P E L L E J A G Ä L S K A R D I G ! !

Tänk om allt bara kunde klaffa . . .


Som jag skrev igår var det en vaktmästare här och bytte ut min duschblandare. Jag var i sjunde himlen och tänkte att nu ska jag äntligen kunna duscha riktigt. Men vad händer?! Jo, när jag ställer mig i duschen och vrider på vattnet så är det liksom när dom var här, ett riktigt bra tryck "ner i badkaret" så att säga, men när jag sedan ska byta så vattnet istället rinner igenom slangen/munstycket upptäcker jag till min stora förfäran att det är lika dåligt tryck som innan . . . tar en snabbdusch och ringer sedan till pappa för att höra vad som är fel. Han säger att handtaget måste bytas ut och att jag ska ringa tillbaka till vakmästaren och se till att få det åtgärdat. Sagt och gjort, jag ringer och dom lovar att dom ska fixa det.

Går på jobbet med Ellinor, avverkar fyra timmar där innan det är dags för middag. Pelle som lovat pizza ringer och säger att det blev lite stressigt och frågar snällt om jag kanske skulle kunna komma hem och äta istället. Jo visst, J-O är snäll och lånar ut den grå faran till mig och jag åker hem för att äta en underbar måltid. Passar då även på att undersöka trycket i duschen - men det är lika som förut, dom kan alltså inte ha bytt ut nånting :/ Tillbaka till jobbet för de resterande fyra timmarna. Måste tillägga att gårdagen var den roligaste dagen på länge på det där stället, framförallt sista passet då jag och Ellinor var nere i källarn med Nutte och Dennis :) dom ska minsann bli mina nya kompisar när Elle och Sophie sviker för att jobba natt ;p (pratade med Dennis om mina planer och han sa att det bara var att komma ner, bra de!).

När jag kom hem blev det lite mys med Pelle som låg nyduschad nerbäddad i soffan med en björnfitta (ursäkta min dåliga franska men det heter ju faktiskt så) på huvudet, haha, han såg såå söt ut! Förflyttade oss till sängen där Pelle somnade omgående och jag kikade lite på Transformers.

Halv tio idag ringde Pelle och väckte mig, eller jag var redan uppe men han skulle ha väckt mig och jag inte blivit kissnödig och vaknat av det. Surrade på lite med honom, gjorde frukost och la mig sedan tillrätta i sängen för att läsa lite bloggar :) Vid kvart i elva ringde Melin (från Bergs hh) och sa att han var påväg. Skuttade snabbt upp ur sängen och drog på mig lite kläder. Han kom och kikade på golvet, konstaterade ännu en gång att det inte fanns någon fukt i lägenheten, kliade sig i huvudet och frågade sig själv vad vi skulle göra nu . . . Jag sa att pappa sagt att golvet måste rivas upp så vi får se vad som är där under och frågade då samtidigt vart jag i så fall skulle göra av alla min saker. Den första frågan höll han med mig på, golvet måste rivas upp. Den andra kunde han dessvärre inte svara på . . . Jaja, han skulle be någon hantverkare ringa mig så vi kan bestämma något angående det här jäkla golvet så får vi sen se vart det hela slutar :/ Önskar innerligt att jag kunde säga upp den här jäkla lägenheten och inte bry mig nåt mer, men med tanke på bostadsbristen som råder är nog inte det någon vidare bra lösning.


Nu ska jag ner och tvätta lite mer, sängkläder idag, fyyy fanken va tråkigt men det kommer att göra underverk för mitt badrum, haha.

Nu jeflar!


Äntligen har jag kommit igång med saker jag skjutit upp under en alldeles för lång tid . . . har tvättat klart en tvätt och nu lagt in den andra (som är klar cirka 10 över 1). Sen har jag varit till Elle och hämtata tillbaka strykbrädan och strykjärnet, strukit gardiner och satt upp i vardagsrummet :)

Sen har även en trevlig vaktmästare från Bergs hh varit här och bytt blandare i duschen så nu jäklar är det tryck där vill jag lova! :D Ska "inviga" den alldeles snart.

Konstigt egentligen, jag var vaken vid åtta men låg kvar i sängen in i det längsta, till 11 närmare bestämt, och hann därför inte med allt jag hade tänkt hinna med. Får fortsätta i morgon, då blir det köket och toan som får sig en makeover sen är jag väl klar för den här gången. Upplyste Pelle om att det faktiskt fanns en tvättid till honom med nu i eftermiddag men han passade den här gången, den här gången, haha pyttsan ;P Dock ska han ändå vara snäll och laga mat till mig idag, pizza, mumma!

Ååh, jag vill åka på IKEA och shoppa! Finns en massa saker som jag behöver nu ser jag; nytt köksbord och nya stolar, ny soffa, en ny säng, byrå och en massa små krafs som det alltid brukar bli när man är där. Tråkigt nog tillåter inte ekonomin ett inköp av allt detta på en och samma gång, får lägga upp det på nåt bra sätt. Prio ett är nog ändå bord och stolar till köket för de som står där nu är verkligen inne på sista versen . . .

Nä nu ska jag njuta av mitt underbart braiga tryck i duschen!

Tvättisch.


Nu bär det av ner mot tvättstugan, planen är att i alla fall hinna tvätta tre maskiner, skulle ju göra underverk för badrummet det vill jag lova.

Att jobba igår gick bra, tiden flöt på i rätt bra tempo . . . tills sista passte. Fy fanken va långsamt det gick.Blev stopp hela tiden och såfort man satte sig ner började det rulla igen, skickade två paket sen stopp . . . så höll det på i princip från klockan åtta :/ måttligt irriterande. Dock hade jag inte brytt mig om jag hade haft något att lyssna på men jag upptäckte ju till min stora förfäran att ljudboken som jag lagt in tidigare under dagen låg i "oordning" så även fast jag bara var på spår 30 var det skiva 19 som spelades . . . mysko, och som sagt, irriterande!


Goväder är det ute också . . . töar för fulla muggar! FAN!
Det ska vara kallt så snön stannar kvar, sen om solen skiner lite skadar inte, det är bara härligt.
Får hoppas på en drastisk förändring inför helgen eftersom planen då är att köra skoter och (förhoppningsvis) grilla och fika i massor :) Skulle även ha planerat in en tripp till Tossåsen, det är verkligen livet att köra skoter där uppe :)


Nä, nu kan jag inte skuffa undan mina sysslor länge, jag måste ner till tvättstugan!

Ey oh.

100 frågor.

1. Tre namn jag lyssnar till:
Ida . . . sen har ju Ellinor ett ex antal smeknamn också som jag lystrar till :)

2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Att jag (oftast) törs säga vad jag tycker.

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Det här med att ideligen skjuta upp saker och ting.

4. Detta är jag rädd för:
Att bli gammal och komma på att jag inte gjort nåt med mitt liv.

5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Socialt umgänge, mat och kanske nån timmas sömn.

6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Sjunga, koka ris och vara utan Pelle.

7. Detta tycker jag om att göra:
Umgås med nära och kära, sätta sprätt på pengar och resa.

8. Detta vill jag göra just nu:
Släcka lampan, vända på mig och somna om . . . dock skulle det vara likamed livsfara då jag lätt kan sova fööör länge . . . :/

9. Bästa känslan:
Att känna sig omtyckt.

10. Värsta känslan:
Att måsta gå upp och jobba fast man är så trött så man håller på att spy!

11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har
Humor (!!)

12. Är jag kär just nu?
Ohja, Pelle - the one and only <3

13. Jag vill gifta mig:
Det vill jag.

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:
Bosätta mig utomlands i något varmt land.

15. Min käraste ägodel:
Nu under vintern måste jag nog säga skotern, annars ligger datorn högt upp på den listan liksom mobilen.

16. Något jag vill ha i present:
En utlandsresa . . .

17. Detta har jag på mig just nu:
Trsor (och ett täcke).

18. Favoritkläder:
Pelles kläder som av någon outgrundlig anledning är skönare än mina, whyy?

19. Favoritdjur:
Hund eller häst tror jag.

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Gillar det mesta men rock/hårdrock ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

21. Favoritlåt just nu:
Leona Lewis - Bleeding Love

22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
På grundskolan var det idrott och musik som var roligast, i gymnasiet var det mediekommunikation.

23. Stjärntecken:
Vädur.

24. En bok jag älskar:
Pojken som kallades det.

25. En film jag älskar:
Transformers . . . så otroligt grym film!

26. Tv-program jag gillar:
Kikar sällan men Ugly Betty är riktigt skoj sen måste även nostalgi serien, Beverly hills, också nämnas.

27. Favoritdoft:
Oj, finns ju så många . . . Viktor & Rolf - Flowerbomb är en riiktig goding.

28. Detta äter jag gärna:
Hemmagjord pizza ala Pelle och Ida.

29. Dricker helst:
Juice.

30. Favoritgodis:
Nåt surt . . . eller skumbananer :)

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Indien - Goa.

32. Färg på mina ögon:
Blå.

33. Min längd:
Etthundrasjuttiofem centimeter.

34. Jag tror på:
Spöken.

35. Jag spelar:
Poker emellanåt.

36. Person jag beundrar:
Mamma och Pappa kanske.

37. Så här bor jag:
Inhyst i en liten etta med sovalkov i Svenstavik . . . tro mig, här blir jag inte långvarig.

38. ??
Jaha . . . ?

39. Det här tänder mig:
Pellson!

40. Det här gör mig avtänd:
Oseriöst prat.

41. Favoritfärg:
Hum . . . att denna fråga ska vara så svår att svara på . . . varje gång (!), svart kanske.

42. Favoritcitat:
"It aint what you do, is how you do it" . . . kan inte påstå att jag har något favoritcitat men det där är väl rätt bra.

43. En hemlighet jag vet:
Hade jag någon hemlighet så vore nog inte blogg.se något ställe jag skulle förtälja den på iaf.

44. Bästa present jag fått:
Hästen kanske :)

45. Senast köpta skiva:
Jaa, kanske vat The Relatives singel :)

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
:/ . . . vet inte, det mesta när man haft en "bra" dag framför spegeln.

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Brösten, skulle ju inte skada om de vore större!

48. Udda förmåga/egenskap:
Eeh, fan va tråkig jag måste vara . . . vet inte om jag har någon udda förmån/egenskap.

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
I mitt stilla sinne tror/hoppas jag att jag skulle vara något fint/graciöst djur men med min tur skulle det väl sluta med att jag förvandlades till en snigel eller liknande.

50. Vad lyssnar du på just nu?:
Surret från datorn.

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?:
Pratat lite i telefon, ätit frukost . . . ska väl snart pallra mig ner till tvättstugan och sedan försöka städa lite här innan det är dags att gå på jobbet.

52. Var är dina föräldrar födda?:
Mamma - Svenstavik och Pappa - Böle.

53. Vad är det senaste du installerade på datorn?:
Ojoj, det där måste nog Högström svara på.

54. Vilken är din favoritrestaurang?
Eastern Palace/Shanghai wok eller En liten röd. (Beror ju lite på vad man är sugen på).

55. När badade du i en pool senast?:
På juldagen.

56. Har du varit med i någon skolpjäs?:
Jo, julpjäsen i nian var väl senast . . . shit det är snart fem år sedan :/

57. Hur många barn vill du ha?:
4 st tror jag, har länge drömt om en stor familj :)

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Techno ligger mig väl kanske inte så varmt om hjärtat.

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?:
Nä känns som att det är rätt avlägset än, vad är det, tre år kvar eller nåt?

60. Vad har du för TV-kanaler?:
Så jag klarar mig.

61. Har du åkt moped någon gång?:
Jodå, det fanns ju en tid då mopeden var det enda lagliga fortskaffningsmedel man kunde använda sig utav.

62. Har du busringt någon gång?:
Även för det fanns det en tid . . . haha, vilka minnen :)

63. Har du fått felparkeringsböter?:
Jaa, jävla lapplisor!

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
NEJ! Skulle vara tufft som fan men jag avböjer, vänligt men bestämt.

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?:
Tror det måste vara Teneriffa.

66. Har du en egen trädgård?
Nää men skulle mer än gärna vilja ha det!

67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Nån av knattarna i Ducktales.

68. Kan du alla orden i nationalsången?:
Ja, vore ju tråkigt annars när man tragglat denna sång fram och tillbaka otaliga gånger.

69. Badkar eller duschkabin?
Båda har sin charm men badkar är nog ändå lite bättre :)

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?:
Tjaa . . . kanske nån Beck film (som i och för sig inte var så bra som de gamla . . .).

71. Favoritpizza?:
Som jag tidigare sagt, hemmagjord ala Pelle och Ida.

72. Chips eller popcorn?:
Beror helt och hållet på vad jag är sugen på.

73. Vilken färg på läppstift använder du?:
Föredrar ljusa färger eller genomskinligt.

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?:
Kan man göra det också?

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?:
Nix, men skulle vara roligt att testa.

76. Apelsin- eller äppeljuice?:
Apelsin.

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?:
Det var Pelle och Roger. Jag åt kebabrulle och grabbarna hamburgare.

78. Favoritchoklad?:
Marabou - Schweizernöt.

79. När röstade du senast?:
Tja, var det förra sommaren?

80. När åt du en hemodlad tomat sist?:
Inte en susning.

81. Har du vunnit en prispokal någon gång?:
Ingen pokal bara medaljer.

82. Är du bra på matlagning?
Jodå, jag kan bara jag vill skulle man kunna säga :)

83. Klarar du att tanka själv?:
Jodå, kan väl inte påstå att det är så svårt.

84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på Tv?
Nejnej.

85. Pepsi eller Coca Cola?:
Livelixiret Coca Cola självklart!

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?:
Uniform och uniform vet jag väl inte, men på Systemet är det en viss klädsel som måste användas.

87. Vad var det senaste du handlade?:
En äcklig fiskgratäng på jobbet igår . . . tacka vet jag "Karins lasagne".

88. Har du kräkts offentligt?
I ärlighetens namn . . . ja . . .

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?:
Den sanna kärleken går nog före miljarderna (dock är ju pengar aldrig ett minus).

90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?:
Ja det gör jag.

91. Har du ringt något betalnummer?:
Jävla "Ordjakten" helvete . . . nu var det dock länge sen.

92. Kan man vara vän med sitt ex?:
Ja varför skulle man inte kunna det?

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?:
Tack och lov händer det ju inte ofta att någon i min närhet vistas på sjukhus så sist var kanske när mamma låg på BB med Marcus (för två år sedan).

94. Hade du mycket hår som liten bebis?:
Nja, inte så överdrivet.

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?:
Ingen annan än den där otrevliga kvinnan som är som "standard" för sånna som mig som är för lata för att ändra.

96. Vad har du i din väska?:
En massa skräp; en kalender, några skivor, en mp3, plånboken, ett halsband, en hårklämma, hårnålar, pennor, en tidning . . . säkerligen nåt mer onödigt också.

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Att fika och titta på film brukar vara standard (dock brukar jag oftast då redan ligga).

98. Vad är du tacksam för idag?:
Att jag inte jobbar förmiddag och kan alltså ligga i sängen och dra mig :)

99. Var hittade du den här listan?:
Ellen Lindblad hade den på sin bilddagbok.

100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
Tja, vore ju skoj om i alla fall Elle och Sophie gjorde det, dock tror jag att risken för det är väldigt liten då jag verkar vara den enda som ser tjusningen med dessa listor ;)

Nähä.


Ingen tvättid till mig idag . . . typiskt jag som hade en bild framför mig, en bild som visade hur tom min tvättkorg skulle vara efter idag (eller det hade den nog aldrig hunnat bli men tommare i alla fall . . .) Jaja, får ge gärnet i morgon med tvätten istälet!

Undrar just när männiksan från Bergs hh skulle dyka upp då, jag har ju faktiskt annat för mig än att vänta på honom.


Pappa ringde för en stund sen. Blev tal om helgen och som det lät på han skulle pojkarna spela på Vargen både fredag och lördag, skulle ju vara skoj att åka och kika på dom, men som tidigare sagts; vi får se hur det blir.


Men jag vill ha lön nu, så fort den kommer ska jag betla in the boat trip. På tal om den ja, skulle ta mig tusan ha ringt dit och bokat mat också, äta måste man ju och smörgåsborden på kryssningar brukar ju vara något utöver det vanliga :) Kanske ska slå dom en pling nu.

Länge sen sist.


Ny vecka nya prövningar . . .
Idrottgalan igår och jag jobbade eftermiddag och missade allt! Så typiskt, det finns ett program som är aningens bättre än allt annat som visas under hela året och det är just det, idrottsgalan.
Men tack och lov hittade jag det på svt.se och har nu spenderat de senaste 48 minutrarna med att kika på det :) Dock var jag tvungen att avbryta för att kuta ner till tvättstugan och se efter ifall det finns nån tvättid åt mig. Sen ska även någon vaktmästare från bergs hyreshus komma och kika över vatten trycket i min dusch - äntligen! Så jag får helt enkelt kika klart ikväll när jag kommer hem från jobbet.

Annars har det väl inte direkt hänt något nytt under solen.
Jobbade i lördags, gick bra och vi fick gå hem klockan ett. Var sedan och grattade Wille som fyllde fyra år (tänk vad fort tiden går!). Hemma igen blev det lite vila innan Sophie kom och vi åkte till Kvarnsjö för middag hos Juppa. Maten (alla tre rätterna) var verkligen utsökta och mätta blev vi allihop! Kom hem till Svensta igen vid halv tolv, satt då i garaget uppe hos Pelle och kikade på när han servade skotern lite :) Jag tycker faktiskt att det är roligt att titta på när andra mekar (givetvis skulle det vara ännu roligare ifall jag själv också kunde, men än så länge nöjer jag mig med att titta).

Blev uppstigning rätt tidigt i söndags, på med kläder för att klara en heldag utomhus på skotern och sen upp till Högströms. När Roger äntligen kom bar det iväg. Ruskigt mycket snö och riktigt härligt före . . . tills jag körde fast . . . och vickade . . . och körde fast. Var en aningens less där ett tag och ville vända men bet ihop och resten av dagen blev hur kul som helst! Mötte Juppa i Åsarna och for sedan tillsammans med honom till Klövsjö, runt neråt Rätan och sedan hem till honom för en kopp kaffe och lite torkning av kläderna som var genomblöta (i alla fall Pelles ;p). När vi sedan kom ner till Åsarna blev det mat på kiosken och sen raka vägen hem. Jonte som varit i Storhogna och åkt under dagen ville ha sällskap hem och joinade oss. Eller ja, egentligen undrar jag om han verkligen ville ha sällskap, såg ju knappt skymten av honom någonting under resans gång. Tror Pelle fick lite dåligt samvete när de andra drog iväg och försökte övertala mig till att köra före honom men tillslut lyckades jag övertyga honom att det inte gjorde mig någonting ifall de körde ifrån mig, jag trivs bäst i mitt eget tempo (som är betydligt lägre än killarnas) dessutom vet jag ju att de väntar på mig så det är ingen fara, jag lullar på i min egen takt och kommer tillslut fram till de andra :) Vid halv åtta var vi hemma igen, gick på Ica och handlade lite och sen bar det av hemåt för att kika på Singing Bee. Är en aningens besviken faktiskt, såg mycket bättre ut när man tittade på reklamen men en hel del goda skratt blev det allt.

Nu jobbar jag som sagt eftermiddag och är riktigt lycklig över att slippa dessa tidiga mornar. Dock är jag mindre lycklig med mitt skift :/ Skulle nästan kunna göra vad som helst för att få byta till det andra där det verkar vara betydligt roligare folk. Jag kanske skulle få byta om jag verkligen ville det men då är ju kruxet Pelle, han jobbar ju på det skiftet och det kändes inte så frestande att jobba med honom (missförstå mig rätt). Jaja, får väl bita ihop den lilla tid som är kvar innan "sammanslagningen" . . . och försöka göra det bästa av situationen.


Till helgen blir det skoter alla gånger, vart är dock inte helt bestämt än. Har tjatat lite på Anders att vi ska ut och åka men än så länge har han inte gett något riktigt besked. Om det inte blir något här ska jag prata med Pelle om att åka till Rätan och åka där. Emma var sugen på nån tur och det skulle vara riktigt roligt :) Jaa, får se hur det blir som sagt, nåt blir det alltid.


Tvättstugan nu då.

Det är ju faktiskt ett bra tidsfördriv . . .

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Hum . . . 4 eller 5 tror jag.

Vilken svordom använder du mest?
Skulle tro att det är fan, dock händer det ju att en hel del andra salvor och flyger ur munnen.

Äger du en iPod?
No, snikar på Pelles mp3 så länge ;)

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Just nu är den inställd på 20 i 6, ska bege mig upp på Acb med mat till Pelle då.

Hur många resväskor äger du?
En, dock skall den inom en snar framtid bytas ut mot en större hade jag tänkt.

Använder du flip flops även när det är kallt ute?
Är det sommar bär jag dom mest hela tiden, vare sig det är fint väder eller ej.

Var köper du dina matvaror ifrån?
Blir ju oftast Ica Supermarket i Svenstavik . . .

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Jag måste nog erkänna att jag tycker att det är roligare att vara med på bilden, haha.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Det var nog Maverick, dock har jag inte sett klart den än.

Har någon av dina vänner barn?
Ja.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Det skulle nog bli en utlandsresa, lååångt bort sen skulle nog en hel del av pengarna gå åt till kläder också.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Joo, dock tror jag nog att jag är den som oftast kallar mig själv för det . . . vilket inte är mer än rätt.

Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nix, gör inte och har heller aldrig gjort.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
None.

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Vanlig mjölk helt klart, dock är oboy fruktansvärt gott!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Hum . . . inte vad jag kan komma på.

När var senast någon stötte på dig?
Oj, det minns jag faktiskt inte.

Vad åt du till middag?
Ost och Skinksallad, smaskens!

Använder du huvtröjor?
Ohja, underbara klädesplagg!

Kan du vissla?
Japp, dock är det en kunskap jag inte använder mig utav särskilt ofta . . .

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej det har jag inte, möjligtvis skrivit på någon protestlista men tahts it.

Vem var den senaste som ringde dig?
Det var pappa . . . vad han ville vet jag egentligen inte, döprata lite antar jag.

Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält?
Virvelvinden lätt!

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Det är jag rätt övertygad om, men lat dom.

Vilket riktnummersområde befinner du dig i?
Noll Sex Åtta Sju.

Tittade du på tecknat när du var liten?
Vilken unge gör/gjorde inte det?!

Hur stort är ditt närmsta köpcentrum?
Köpcentrum och köpcentrum, räknar inte Ica som det . . .

Hur många syskon har du?
Fem (hel och halvsyskon). Emma, William, Marcus, Jonas och Kristina.

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nä va!

Vilken film kan du alla replikerna till?
Sällskapsresan 1 sen kanske det finns nån fler också :) 

Äger du några band-t-shirts?
Nä inte vad jag vet men i sommar blir det alla gånger en Maiden tröja!

När flög du senast?
Det var i Oktober när jag och love skulle till Malmö.

Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Tre för tillfället, den fjärde står i vardagsrummet med en skrivare på.

Läser du för skojs skull?
Kanske inte för skoj skull, jag läser för att jag tycker om det.

Pratar du några andra språk?
Engelska och liiiite tyska.

Diskar du din egen disk?
Ja men jag tar diskmaskinen till hjälp :)

Har du gråtit offentligt?
Ja det har jag gjort.

Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Så fort tillfälle ges i alla fall.

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Jag ville ha och skaffade, två tatueringar - en tribal på vänster ben och två döskallar på höger skulderblad. Vad gäller piercingar har jag tre, en i naveln, en i näsan och en i tungan.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nae det tycker jag väl inte men det är ju alltid trevligt att bli bjuden :)

Kan du kasta macka?
Jaa, sist jag provade i alla fall, dock var det ett bra tag sen.

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej men skulle gärna åka dit.

Vem har du med på bion?
Den som vill följa, Pelle?

Vem var din favoritlärare?
Lätt Jennie Savgård, hade henne i Mediekommunikation - wonderbar!

Vad har du för väder?
Det är kväll, vindstilla och faktiskt riktigt skönt ute, vore det inte för att jag ska upp tidigt och jobba skulle jag åtminstone övervägt en promenad nu.

Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Haha, ja varför inte, det lär ju knappast vara tatueringarna jag är/inte är intresserad av.

Har du en blogg?
Jo, as you can see.

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Mediekommunikation.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor (!) ruskigt viktigt, sen får personen i fråga också gärna vara snäll (men absolut ingen mes!) men ändå kunna visa vart skåpet skall stå om det skulle behövas.

Har du någonsin blivit attraherad av en oattraktiv?
Känner igen den här dumma fråga, blir man attraherad av någon finner man väl den personen attraktiv?!

När sov du senast på golvet?
Har ju en konstig ovana att sova i säng jag . . . nämen allvarligt så minns jag faktiskt inte.

Vilken är din favoritdrink?
Har väl kanske ingen favorit sådär men det standard när man är ute är ju att beställa Redbull Vodka eller en Sex on the beach (såvida man inte är i Rätan på wärdshuset, då är det antingen ElloIda eller HallonBallon, haha).

Gillar du din boendesituation?
Njaaa . . . kunde ju gärna fått varit ett rum till samt att en ballkong inte skulle skadat.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Det där är en fråga som jag absolut inte kan svara på eftersom det inte verkar spela någon roll hur många timmar jag sover, jag är lika trött i alla fall.

Äter du frukost dagligen?
Så gott som, älskar frukost men ibland hinns det inte med tyvärr.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Kan jag väl inte påstå direkt men trots detta går de ruskigt fort och det känns som att man inte hinner med det man tänkt göra.

Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna?
Det kan jag väl inte direkt påstå, visst har jag blivit tillsaggd ett x antal gånger men trubbel var väl ändå att ta i . . .

Vilken är din favoritfrukt?
Kiwi är ruskigt gott, eller honungsmelon . . . eller . . . äh va fan, FRUKTSALLAD!

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nej det är något jag lägger ner väldigt lite energi på. Jag resonerar som så att livet är för kort och det finnas alldeles för mycket gott att äta för att hålla på med sånt joll! Dock är det ju då en fördel om man åtminstone har ett litet hum om sin kropps utseende.

Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
Tjugoett, shit, låter ju nästan gammalt.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Jo det är jag, fråga Pelle, haha. (dock händer det ju att även jag uttrycker mig/stavar fel)

Tror du på liv på andra planeter?
Ja det lär väl inte kunna vara omöjligt.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Tippar på P Högström där.

Tror du att gud är en man eller kvinna?
Han är ett Det

Vad var det senaste du åt?
Två kanelbullar och ett glas mjölk :)

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta?
kommer nog bättre överens med det motsatta faktiskt.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Ja det kan man ju fråga sig!? Har ibland funderat över om de valde det under pistolhot . . . i alla fall mitt mellannamn :/

Gillar du senap?
Ohja!

Vad säger du till dig själv när allt blir svårt?
Men VARFÖR!?

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
NEJ! Att klättra upp på Högströms tak var en sak men fallskärm, no way!

Sover du på sida, mage eller rygg?
Oftast somnar jag på sidan men man är ju inte mer än männsika så antagligen rör jag mig under natten.

Har du någonsin köpt något från eBay?
Nope.

Tycker du om att krama folk?
Folk och folk, det är ju inte direkt så att jag bara går fram och kramar en vilt främmande människa. Men mina nära och kära kan jag gärna krama, det är ju riktigt mysigt!

Skulle du säga att du är trendig?
Mjaa, ibland och ibland inte.

Äger du en digitalkamera?
Jag köpte den telefon jag har för att slippa köpa en digitalkamera . . . visserligen fungerar den ypperligt, bilderna blir riktigt bra men jag ska nog ändå investera i en riktig kamera trots allt.

Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Antingen skulle jag hitta på någon bra undanflykt för att slippa eller så skulle jag tacka ja som en rolig grej :)

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Tycker inte om Star Wars och har därför aldrig sett en enda film.

Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det?
Beror helt och hållet på vad det gäller och vem personen som skulle ringa är.

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Har aldrig börjat gråta till en bok, men berörd har jag blivit många gånger. Dave Pelzer - Pojken som kallades det är ett typexempel på en bok man blir rörd av.

Tycker du att du är attraktiv?
Sometimes men absolut inte just nu . . .

Vad är du allergisk mot?
Ingenting vad jag vet - tack gode Gud för det!

Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Inga speciella. alla gör vi väl som vi vill, eller?

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Med tanke på att jag inte är vegitarian så blir svaret nej.

Om du hade varit född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Ingen aning, tror mamma var rätt säker på att jag var en tjej.

Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka?
Tilda tycker jag är fint, liksom Melker men om jag skulle döpa mina barn till det när den dagen kommer vette huen.

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"En sak jag minns var att jag bodde på barnhem, tillsammans med min lillebror Jimmy."

Vad har du på dig?
Ett par svarta boxertrosor (och ett täcke då).

Vad var den senaste musik du lyssnade på?
Det var någon låt som spelades i slutete av "House" nu ikväll, riktigt bra, dock hann jag aldrig se vad den hette . . .

Snart godnatt.


Ska snart släcka ner här på Ängesvägen 11B, time to sleep så jag orkar ta mig upp i morgon :/ Åh vad jag avskyr att gå upp tidigt om mornarna, dock känner man sig ju rätt stolt när man gjort det, känns bra att kunna ta tillvara på hela dagen liksom. Det vill säga om man inte som jag, går och lägger sig när man kommer hem och sover någon/några timmar . . . Dock finns ingen tid till något sådant i morgon, nepp, jag tror och hoppas innerligt att det finns en tvättid till mig för nu är det inte nådigt i min stackars arma tvättkorg inte! Så då blir det tvätta, sen ska jag försöka få upp några gardiner också, hade ju som varit lite trevligt det.

Har varit barnvakt nu ikväll åt mina små sötnosar, gick bra och dom var snälla med mig :) Haha, William säger så mycket roliga saker hela tiden, egentligen skulle man skriva upp allt för att inte glömma bort.

Nu ska jag återigen lägga upp en rolig lista och därefter är det godnatt.

G O D N A T T !

Och en puss på Pelle :)

Middags/helgplaner.


Ska snart gå bort på Ica för att inhandla de sista ingredienserna till dagens middag; ost och skinksallad. Sen har jag lovat Pelle att gå upp med en matlåda till honom också :)

Ikväll ska jag vara barnvakt för mamma skulle på nå informationsmöte om Svenstavik eller vad det var, så då blir det jag som får passa småttingarna, dock lär det nog vara sängdags då när jag kommer så det ska nog gå bra.

Inför helgen finns en del planer;

* Fredag åker jag till Rätan för att fira Emma som fyller år nu på torsdag. Åker hem till Svensta igen sen på kvällen.
* Lördag är det jobb på Acb, inventering, och efter det kalas för Wille som fyller fyra. På kvällen är vi bjudna på middag till Kvarnsjö som det vore trevligt att gå på, dock är inte det helt spikat ännu.

* Söndag är det äntligen premiär för Singing Bee - haha, verkar vara sjukt roligt!


Jag och Pelle har även pratat om att gå på bio, vilket vi inte gjort sen i somras . . . men vi får se om det hinns med. Jag skulle i så fall vilja se National Treasure 2, ettan är ju grym så jag hoppas att även tvåan är det!


Solokvist.


Egentligen är det rätt skönt att vara lite för sig själv emellanåt tycker jag, men det skulle ju vara tusen gånger roligare om man gjorde något/orkade göra något. Hade tänkt gå bort till Ellinor och hämta tillbaka min strykbräda och strykjärnet men så började Extreme Home makeover och jag blev fast i soffan . . . ska ta itu med det där projektet i morgon istället.

Shit va törstig jag är hela jäkla tiden, och det jag oftast känner skulle kunna släcka min törst är citronvatten, eller bara citronsaft (något riktigt surt) men oturligt nog finns det sällan hemma och jag glömmer bort att handla det när jag är på affären så jag får helt enkelt nöja mig med antingen vanligt hederligt vatten eller hallonsaft :)

Nu har jag donat lite med mina naglar, filat och lackat dom så nu är dom så fina så ;)


Igår var det revy med Pelles mamma och pappa + syster och en vän till dom (Pelle filuren stannade hemma). Hade riktigt trevligt med dessa härliga människor och skrattade gott åt revygängets roliga vitsar/sketcher, mina favoriter på scenen var lätt Mats Hurtigh och Patrik Zakrisson. Efter föreställningen blev det mongoliskt på Eastern, mycket gott. Tack kära ni för en trevlig dag/kväll - hoppas på fler!

Var i Björnrike på Afterski i lördags eftermiddag, The Relatives spelade så vi (jag, pappa, Ulla och Amanda) åkte dit och kikade. Dom är så duktiga och jag ser verkligen fram emot nästa spelning!
Födelsedagsfirandet, som också ägde rum i lördags, var även det trevligt dock avvek jag rätt tidigt. Men det var roligt så länge det varade trots att inte mitt lag vann i Melodifestivalen :)

Nu ska jag plocka ihop lite här innan mr P kommer hem, sen ska jag nog även ta mig en dusch.

Auf Wiedersehen.

Fredag.


kort arbetsvecka det här, tre dagar, känns som en lagom start på det nya året :)
Gårdagskvällen förflöt väldigt snabbt, jag och Aron stod mestadels på enkelsidiga och sågade till topp/bottet vill hörnskåp. Otroligt trist men bra tidsfördriv framförallt om man som jag har en spännande ljudbok att lyssna på.

Ikväll blir det nog en lugn kväll här hemma, det valet beror mycket på att jag ju jobbar till tio (verkligen ett stort minus med att jobba tvåskift, varannan fredag kommer att gå bort . . .). Sen i morgon bär det nog av till Rätan en sväng. Skulle dock ha velat tagit mig hem till Svensta igen sen på kvällen/natten eftersom vi ska till stan på sönda. Får se om jag lyckas ragga nån skjuts.

Har drömt sånna konstiga och hemska drömmar nu på morgonkvisten, huvva. Var nära att jag var tvungen att ringa till Pelle för jag var så rädd när jag vaknade, men antagligen tog tröttheten över och jag somnade om. Verkar inte bli någon vidare värst kreativ dag idag, måste nog hoppa i duschen nu om jag inte vill komma för sent till jobbet. Dock var jag kreativ igår så det räcker för några dagar, tog bort alla julsaker, tog ner gardinerna i tvrummet och köket samt, putsade fönstren i tvrummet, dammsög, dammtorkade och torkade golven i hela lägenheten! BRA IDA!


Nä nu ska jag duscha och sen sminka mig som jag inte kunnat göra sen i måndags då min packning varit kvar i Rätan, men nu jeflar :)

Mitt 2007.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte motorcykel, läskigt men ack så roligt!

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Att inte sluta snusa räknas väl kanske inte som något "riktigt" nyårslöfte . . . (?)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Hum . . . inte vad jag kan komma på.


4. Dog någon som stod dig nära?
Nej tack och lov.


5. Vilka länder besökte du?
Malmö, haha. Nämen jag befann mig nog endast inom Sveriges gränser under det gågna året tror jag . . .

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Fler resor tack!

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
18 april - min och Pelles dag <3


8. Vad var din största framgång 2007?
Ööh, att jag "klarade" Vit februari, shit vilken bedrift Ida!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Njaa, lite småsjuk och så men inget allvarligt.


11. Bästa köpet?
Blir för min del de bästa köpen; skotern och datorn.


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Skulle tippa på att det var mat.


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, uppvaktningen som mina vänner ordnat med till min 20 års dag :)


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Dream On - Aerosmith, Dunka mig gul och blå - Frida.


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har väl gått i vågor men jag känner mig som en gladare människa iaf, sen hur omgivningen uppfattar mig var en annan femma.


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Mina svar bli rätt lika Sophies ser ja, sorry, men jag instämmer i att jag skulle ha sparat med pengar.


17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt tanken "för det är jag värd" . . .


18. Hur tillbringade du julen?
Uppe i Lycksele tillsammans med närmsta släkten/familjen på mammas sida.


19. Blev du kär under 2007?
Upp över öronen, har hittat den bästa killen ever!


20. Favoritprogram på TV?
Ofagra Betty, men det har över lag varit klent med tv tittandet måste jag säga.


21. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
(Sorry Sophy) Kanske inte hatar men tycker mindre om - ohja.


22. Bästa boken du läste i år?
Män som hatar kvinnor - Stieg Larsson (dock lyssnade jag på den men skit samma...)


23. Största musikaliska upptäckten?
Jag måste faktiskt erkänna att 80-tals musik faktiskt är riktigt bra!


24. Något du önskade dig och fick?
Pelle Pelle Pelle Pelle Pelle Pelle :)

25. Något du önskade dig men inte fick?

Singstar i julklapp, var verkligen helsäker, ble något förvånad när jag såg att paketet innehöll en väska som jag dock är mycket nöjd över!


26. Årets bästa film?
Lätt Transformers!

27. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Bjöd kära skiftet på tårta, käkade på Simon & Viktor och var på krogen för att utföra en massa "uppdrag" :)


28. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Förutom en härlig utlandsvistelse - nej!

29. Vad fick dig att må bra?
Pelle och de varma dagarna i somras samt det snöbekladda landskapet nu i vinter :)


30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen vad jag vet.


31. Vem saknade du?
Folket i Rätan.


32. De bästa nya människorna du träffade?
Pelles familj/släkt, de jag träffat är hur snälla och goa som helst!


Happy new 2008.


I lördags var jag och Pelle inne i staden för lite shopping i mellandagsrean. Ingen vidare rea men jag hittade trots detta två par jeans :) På kvällskvisten packade vi in alla nödvändigheter vi skulle komma att behöva för några dagar i Rätan, åkte upp till Högströms och jag fick en julklapp :) - en flaska vitt och en biljett till Östersundsrevyn den 6/1. Efter besöket där bar det av mot Rätan där det spelades lite Buzz med familjen innan det var dags att bege sig mot Svensta igen för lite sömn.

Vaknade runt halv tio i söndags. Pelle knatade hem för att ordna lite med skotrarna och jag i min tur ordnade med mina kläder. Vid halv tolv - tolv var vi på väg och någon timma senare satt vi på kiosken i Åsarna för en tunnbrödrulle :) Var framme i Rätan vid tre. Spelade en omgång Buzz med syster och åkte sedan upp till farmor där det bjöds på mat och fika, gott gott. Kvällen spenderades med kortspel och en del alkohol (för vissa).

I måndags blev det sovmorgon till tolv nångång därefter upp för lite frukost och en titt i spegeln, Vemdalsskalet nästa. Tankade skotrarna och begav oss sedan iväg. Möttes av ett riktigt busväder uppe på fjället, som gjorde att vi både blev kalla och en aningens blöta. Kom till Vargen och parkerade skotrarna, letade efter någon snäll själ som kunde tänka sig att skjutsa oss fram till hotellet och hittade tillslut en snäll taxuchaufför som åtog sig det uppdraget. Inne på Skalet var det liv och rörelse vill jag lova, människorna var överallt, vissa i roliga outfits :) Stannade någon timma innan det var dags att trotsa det mindre roliga snöovädret och köra hem igen. När vi kom hem började pappa och Ulla på med maten medans jag och Pelle gick och duschade. När jag var påklädd och klar var det dags för mig att entra köket och visa mina kunskaper inom området mat. När klockan nästan var halv tio var vi alla utsvultna och förrätten som bestod av hummer smakade underbart. Varmrätten i form av råstekt potatis, älgfillé med brieost uppepå inlindad i smördeg, murkelsås och sallad smakade även den himelskt och alla blev vi mätta och belåtna. När vi ätit upp satt vi och lyssnade till när pappa och Ingvar berättade om "back in the days" oerhört roligt att lyssna till allt ofog de ställt till med/varit med om! Efter en massa skrattt gick jag och Pelle till köket för att ställla i ordning efterrätten, urgröpta apelsiner fyllda med vaniljglass som blandats med apelsin"saft" och daim - även det riktigt gott. Inför tolvslaget lyssnade vi till Jan Malmsjö som hälsade det nya året välkommet och skålade därefter i champagne. Några fyrverkerier hade vi inte, till min stora lycka (jag är skotträdd utav bara den) men några "ballonger" hade Ingvar med sig som pappa och Pelle "eldade igång" och släppte iväg. Riktigt fint var det att se alla ljusprickar på himelen. Det bestämdes att vi skulle åka och hälsa på en kompis åt pappa, sagt och gjort, på med skoterkläderna igen och sen bar det av över sjön för att hälsa "gott nytt år" åt folket som vistades där. Blev bjuden på vin och fick även beskåda en mycket fint inredd vinkällare. Hemma på gröngatan igen var jag så trött så jag somnade i soffan . . . vid tre tiden förflyttade jag mig till sängen och sen var det godnatt.

Fick en smärre schock då jag vaknade i tisdags och insåg att klockan var närmare halv tre . . . gick upp och åt lite "frukost" och softade sedan framför tv'n tills det var dags för middag. Halv sex hade vi tankat upp skotrarna och styrde kosan mot Svenstavik igen. Leden var riktigt bra från Rätan till Åsarna så det gick fort att köra. När vi kom hem blev det lite fika och sedan Beck - I guds namn (som inte var så mycket att hurra för).

Igår var det jobb, 14-22. Kvällen förflöt stundom fort och stundom ruskigt långsamt! Var riktigt skönt att komma hem och lägga sig bredvid en varm och go Pelle sen när jag slutat. Kikade på Beck - Det sista skriket sen blev det sova.

Ligger nu i sängen, en aningens förvånad över att jag redan är vaken, hör inte till vanligheten att jag vaknar tidigt utan att ha blivit väckt. Nåja, ska väl snart ta och pallra mig upp för att ta itu med misären här hemma. Är så dammigt och äckligt överallt så en storstädning är mer än behövligt. Jag skulle även ha varit ner till tvättstugan men det kanske får vänta tills i morgon.


Have a nice day folks!

PUSS på min fina Pelle <3