Tjocka släkten.


Sådär ja, middagen i Åsarna avklarad.
Alltid trevligt att återse alla goa släktingar som man inte träffar så ofta. Dock var jag inte på topp, vet inte om jag håller på att bli sjuk eller nåt men orken finns liksom inte så som jag skulle önska att den gjorde . . . Maten var hur som helst god och sällskapet som sagt trevligt :)

Sitter just nu och funderar över söndagen . . . Med den snöbrist som råder här i vårt vackra Jämtland är jag en aningens skeptisk till hur vår skoterfärd till Rätan kommer att gå. Vi får hålla tummarna för att en massa härlig snö ska singla ner och lägga sig som ett fint täcke tills det bär iväg :)

Haha, det här programmaet "Singing Bee" verkar vara ruskigt roligt det, ska bli mig ett sant nöje att se!


Nu tycker jag att Pelle kan komma hem!
Puss på dig förresten :)

Julen 2oo7.


Dan före dopparedan, vaknar då klockan ringer . . . går efter en liten stund upp och ställer mig i duschen. Packar i det sista i väskan, kokar min nyponsoppa, sminket . . . sen knackar någon på mitt vardagsrumsfönster och jag ser att mormor och morfar har kommit (30 minuter tidigare än vi bestämt). De åker för att hämta Emma då jag inte var helt klar. Tjugo i sju är mina saker inpackade i bilen och vi är påväg. Bröderna Lindqvist ratas rätt snabbt av momma då hon inte tror att det är musik för oss - thanks! Dessvärre blir det Lasse Stefans :/ Första stopp blir i Strömsund för lite fika, jag har då otaliga gånger tackat min lyckliga stjärna för min bärbara dator som jag kan titta på film på under den långa bilfärden. Vid tolv är vi äntligen framme i Lycksele. Hjälper the oldies upp med deras väskor på rummet och går sedan för att äta lunch. Halv tre var det dags för min första behandling, anikstbehandling - wonderbar! Kände mig verkligen som en ny människa efter det! Svidade snabbt om till badkläder och joinade de andra i bassängerna med en kall Carlsberg :) Efter bad och lek blev det dusch och make - middag klockan sju. Åt och drack gott men tackade för mig då klockan närmade sig tolv. Efter att ha sovit endast två timmar under natten och sedan spenderat största delen av dygnet i en bil var man rätt mör.

Julafton - Klockan ringer kvart i åtta. Jag och Emma går snabbt upp och tassar bort genom korridoren till rum nr 537där mamma, Bengt, Wille och Marcus kvartade :) Tomten hade varit i farten och lämnat efter sig två säckar av den mindre modellen, en röd till mig och en grön till Emma. I dessa låg det rökt rådjurslår och en kniv :) Smaskens. Vid åtta kom frukostvagnen upp och vi satte oss tillrätta i sofforna och avnjöt sedan en mycket god frukost. Vid tio tiden kom jag på att jag ville bada så jag sa god jul till la familia och gick tillbaka till mitt och Emmas rum. Tappade upp badvattnet och satte igång "bubblandet" för att få så mycket skum som möjligt ;) Kröp sedan ner i det något för varma vattnet och kikade på filmen "Dina, mina och våra". Vid tolv var det lunch och efter den blev det bad med de mindre :) Efter badet letade jag och Emma-Lina upp solariet och avnjöt några minuter där. Stress duschade och sminkade mig då jag fått veta att vi skulle infinna oss hos mormor och morfar klockan fyra för julklappsutdelning :) Lagom till fyra var alla samlade och julklapparna började delas ut. Jag fick till min stora lycka en Peak väska som jag länge gått och suktat efter samt Buzz Hollywood och presentkort på Make Up Store - TAACK! Middagen var utsökt men till mitt förtret fick jag knappt ner en bit av all den mat jag lastat på . . . kvällen avslutades med lite mingel i baren och slutligen "Ett päron till farsa i Europa" (eller vad den hette).

Juldagen - Frukost med delar av familjen och sedan taktikvila på rummet för att orka med kvällens festligheter. Gick vid halv fyra ner och badade och halv fem var det time för min chokladbehandling. Blev först peelad på hela kroppen, underbart då det doftade choklad :) Fick sedan följa med in i ett rum där det stod ett badkar. Kvinnan som utförde behandlingen sa åt mig att lägga mig i vattnet. Tänkte att "ååh vad skönt det här ska bli" men ändrade mig snabbt då jag kände det skållheta vattnet på min fötter. Kvinnan sa att vattnet nog bara kändes varmt för att jag var kall i kroppen . . . eeh, okej? Tvingade ner mig i vattnet och försökte inbilla mig själv att det var skönt . . . var dock tvungen att ge upp det hela efter ca 15-20 minuter då jag verkligen höll på att svimma av den olidliga värmen. Gick upp ur vattnet och hittade igen den här kvinnan som sade åt mig att sätta mig ner och ta igen mig lite, dricka lite vatten och äta lite frukt för att återfå normal kroppstemperatur och puls. När jag kände mig redo fick jag lägga mig på en brits och bli insmord i chokladolja som sedan fick verka i ca 15 minuter. Ingen var gladare än jag då jag äntligen fick gå tillbaka upp på rummet, aldrig i hela mitt liv att jag utsätter mig för något dylikt igen! Dock finns det inget ont som inte har något gott med sig, hela min kropp blev len som sammet och doftade svagt av choklad :) Middagen serverades klockan sju och vid hal nio var jag och Emma tillbaka på rummet för att packa ihop våra saker samt förfesta lite tillsammans med Singstar som Emma fått i julklapp av mig :) Joinades sedan av  mamma och Karin. När klockan var 11 samlade vi ihop de saker vi skulle ha med oss och gick ner til resten av hela Lycksele som tycktes vistas där på hotellet :D Man kan likna festligheterna där väldigt mycket med juldagen på Vemdalsskalet. Otroligt mycket folk vilket´var väldigt trevligt :) Vid halv två kastade jag och Emma in handdukarna och gick tillbaka upp på rummet för lite sömn.

Annandagen - Klockan ringde kvart över sju, jag gick upp och packade ner det sista i väskorna och gick sedan ner till frukosten. Mådde inte så vidare värst så det blev endast några glas juice, lite fil och nån melonskiva för min del. Vid nio hade vi packat bilen full och var påväg hemåt. Klockan fyra var vi i Svenstavik och vid fem i Rätan. Åt lite middag och hade sedan julklappsutdelning nummer 2 :) Fick pengar, underställ, presentkort på Kiks och Jc, trosor, linne mm - TAACK! Väl hemma i Svensta igen skyndade jag mig att slå in den sista julklappen och sedan hoppa i duschen. Smsade Pelle att jag var hemma och han kom ner. Blev en del pussande/mys och tillslut julklappsbyte :D Pelle fick börja öppna sina och av mig fick han; en parfym - Sean Paul, ett egengjort fotoalbum som vi skrattade gott åt sedan och sist men absolut inte minst en kryssning, Göteborg-Tyskland/Kiel :D Ska bli grymt skoj och våra medresenärer är inga mindre än Sophie och Davva ;D När Pelle öppnat sina var det min tur, fick först en bok med titeln "Varför män bara kan göra en sak i taget och kvinnor aldrig slutar prata" och sen ett jättefint halsband med ett hjärta :D TACK LOVE! Efter det blev det bara en massa massa mys <3

Jobbade igår. Började dagen bra med att försova mig :/ Sen segade sig resten av dagen fram i snigelfart. Men när klockan äntligen slog tre fick vi lämna bygget. Jag åkte och tankade Bengts bil som jag lånat och for sedan hem och sov. Gick på Statoil en sväng vid halv tio och när jag sedan kom hem var Pelle där :) Gjorde varma mackor och kikade på film tills det var godnatt.

Pratar just nu med pappa och han upplyste mig om att det var middag i Åsarna klockan 5...ojdå, det hade jag glömt. Måste lägga på ett kol nu och hoppa in i duschen.
I morgon kan det tänkas att det blir stan för lite shopping i mellandagsrean :)

Godnatt!


Nu säger jag godnatt.
Har varit en lång och slitsam dag idag . . . men nu är det mesta klart inför morgondagen.
Har packat ner i princip allt i väskan, slagit in alla julklapparna (utom en som Pelle ska få), plockat ihop lite här, satt in all disk i diskmaskinen. Tagit fram kläder för morgondagens bilfärd, laddat ner lite filmer och gjort en "att göra lista" för morgondagen så det ska gå så smidigt som möjligt :)

Tänker på Pelle som är i staden och förlustar sig med sina vänner, hoppas dom har riktigt roligt och att maten var riktigt gooood :) Puss på dig min älskling <3

Nä kirra mp'3n nu sen är det fan godnatt och sov gott här på Ängesvägen 11 A.

Ta mig i kragen!


Kan inte nån komma hit och ta mig i kragen så jag får något gjort nån gång!
Har packat väskan . . . nästan, inte allt men en del . . . jaa, det är väl det jag gjort. Jo det förståss, jag har gjort i ordning en present till mormor och morfar också som dom ska få från "familjen" för att dom firat 40 årig bröllopsdag - that's it!


Simsalabim så var allt annat också klart! Eller . . . ?

Hade mycket hellre stannat uppe hos Högströms där det bjöds på fika som jag dessvärre var tvungen att tacka nej till på grund av detta speckade schema . . . hade varit betydligt mycket trevligare!

Och pappa;
Nej jag har inte glömt dig! Även om jag skulle vilja skulle det vara stört omöjligt då du stup i ett ringer och frågar om din julklapp är klar, vad den kostar, om det är något stort etc . . . skulle vara komplett omöjligt att glömma bort dig! :)

 

I stressens tecken.


Började dagen med att ligga kvar i sängen alldeles för länge. Men det var såå mysigt och så skönt att bara ligga och slappa, dessutom kommer jag ju inte få dela säng med Pelle på flera flera dagar jue ;(

Nåja, efter många om och men lyckades jag tillslut ta migg upp. Gick hem till mamma för att låna en bil och åkte därefter på bolaget för att hämta Pelle som varit där inne och shoppat lite :) Skjutsa hem alkoholen till mig och Pelle till sig. Tygaffärn nästa där jag mötte upp Emma och Karin som skulle byta en klocka. Brånan . . . Jävlades på med några bilder och min dator fick spatt :/ Mormor och morfar för god middag, Ica för inhandling av lite godsaker inför helgen och slutligen Klövervägen 1. Emma klippte Mackan och jag åkte tillbaka till Ica för att köpa hårfärg.

Känns som att jag har flängt fram och tillbaka hela dagen utan att få något särskilt gjort . . . jag som har tusen saker som måste göras! Packa, fixa de sista julklapparna, färga håret, plocka ihop lite här . . . + att jag även ska gå upp till svärmor/far med en liten julklapp.
Jag drar slutsatsen att det nog inte kommer att bli så vidare värst mycket sömn för min del i natt, men det är jag ju i och för sig van vid.

Nä, julklapp till N och L . . . sen resten.

GOD JUL!

Klappat och Klart!


Nu jeflar är alla klappar inhandlade, tog sin lilla tid men som sagt, nu är det klart!
Försov mig idag, var meningen att jag skulle åkt in till stan vid tio tiden . . . blev halv två :/ Aja, jag hann med det jag skulle hinna så det var väl egentligen ingen fara på taket men är det inte typiskt så säg?!

Var tänkt att handla lite åt mig själv också men orken infann sig liksom aldrig till att trängas bland alla dessa människor som liksom jag fått lön idag. Blev endast ett par trosor och en bh.

Nu tänkte jag dra igång med klappinslaget sen ska jag bara ligga i soffan och ta det lugnt. Jobb i morgon, 10-2 rätt lugnt men kände mig inte så sugen på att gå dit faktiskt. Nåja, brukar ju gå rätt fort när man väl kommer igång.


Klapparna var det ja . . .

LEDIG!


Känns så underbart!
När klockan slog 22 nu ikväll började min 6 dagar långa ledighet (helgen inräknad, dock ska jag vara på bolaget på lördag men det räknas inte ;p), sen blir det jobb torsdag och fredag nästa vecka för att sedan återigen vara ledig fram till onsdag eftermiddag veckan därpå :) Livet kan verkligen vara underbart ibland!

Länge sedan jag verkligen kände mig ledig, ledig på riktigt (som jag gör nu) . . . var nog länge sen också om jag tänker efter. Har blivit en hel del jobb nu på senaste, vilket i och för sig blir pengar men man tröttar ut kroppen rejält! Igår och idag har jag jobbat på systemet från nio till ett, därefter Acb från två till tio . . . långa dagar. I morgon har jag dock sett till att vara ledig från båda ställena (!) ska då passa på att åka in till stan och shoppa de sista julklapparna - vilket kan komma att bli ett rent helvete eftersom det är löningsdag i morgon, jippie.

Det händer en hel del på Acb nu, folk blir uppsagda till höger och vänster. Tre skift blir två skift osv. Jag har haft turen (?) att få behålla mitt jobb - tack gode Gud! Fast man kanske skulle tänka tvärtom, att se en uppsägning som en möjlighet till något annat . . . njaaa, jag vill tänka enligt det sistnämnda men det är svårt, framförallt när man sitter med en massa räkningar som ska betalas och lån som ska amorteras.


 Nu blickar jag framåt och längtar något oerhört till Julafton samt Nyår, oh my så skoj det ska bli!


Städade hytt trucken på jobbet idag, shiiit va skitig den vat alltså, men huga ligen! Men nu är den som ny, med nyputsade rutor och blänkande (nåja) inredning :)

Svenska hjältar och Pelle bara sover.


Pelle sover, han är söt när han sover :) en sak som däremot inte är så sött är att han börjat snarka (!) rätt irritersamt emellanåt tycker jag, men oftast räcker det med att att puffa till honom lite så slutar han . . . för ett tag . . .

Igår efter att jag kommit hem och ätit lite traskade jag bort till trappuppgången här bredvid, hem till Elle alltså. Spelade lite kort med henne och Danne men avslutade detta då Matte kom och vägrade vara med. Pratade en hel massa och hade trevligt. Avslutade kvällen här hemma med en omgång Buzz, därefter blev det sängen med Pelle. Vaknade i morse (eller ja, idag snarare) av att pappa ringer och frågar vad vi gör. Ligger kvar ettt tag och drar oss, går upp och går bort mot Stationsvägen och Stärner. Pelle skulle kolla på någon dator som jävlades och jag följde med som sällskap. Dock var det inget problem med datorn så vi gick nästan llika fort som vi kommit. Stannade för vid Ica och handlade lite ingredienser till middagen som dagen till ära var tacos. Gjorde i ordning maten, åt och sen slocknade jag som ett ljus här i soffan. Vaknade lagom för att få se vem som blev Americas next top model (Hawa, eller vad hon hette), fel vinnare tyckte jag . . . som vanligt.

Nu sitter jag och gruvar mig för att gå ner till förrådet för att leta upp en sladd till skrivaren. Planen var att skriva ut lite bilder ikväll nu när jag äntligen har patroner till den lille rackaren :)



Wiiie, snart är det alla gånger julafton!
Söndag (23/12) klockan o7.oo är det planerat att färden mot Lyxele ska gå av stapeln :) Kommer att bli så skoj, men så jag kommer sakna Pelle!

Tillslut.


Efter en jäkla massa om och men lyckades jag ta mig till Rätan - med buss . . . många många gånger förr har jag svurit dyrt och heligt att aldrig åka buss igen på grund av diverse olika orsaker. Dock kan det faktiskt vara rätt bekvämt då man kan sova och ta sig rätt långt för en billig (?) penning och idag var det tydligen det enda jag kunde göra för att förflytta mig från punkt A (Svensta) till punkt B (Rätan). Var nästan så jag lovordade länstrafiken som räddade min dag . . . Bussen skulle avgå klockan 13.20 från Svenstaviks busstation, och tidsoptimist som man är var jag där precis 20 över, med andnöd etc. Dock fick jag vackert stå och vänta i mer än 10 minuter på att busselendet skulle komma! Något stressad (eftersom julfesten i Rätan började kl 2) kliver jag på och sätter mig tillrätta. Att det var en "nykomling" bakom ratten gjorde inte saken bättre . . . Nåja, runt 10 - 15 över två var jag äntligen framme och kunde efter ytterligare några minuter betala in mig på "Noret" tillsammans med Robin :)

En trevlig dag, niorna hade klurat ut några riktiga höjdarpjäser som vi alla skrattade gott åt :) Att auktionen sen tog över en och en halv timma kan jag väl kanske ha lite överseende med nu . . . ropade för övrigt in ett fondy set för 50 spänn - som hittat! (Sen hur det fungerar var väl en annan sak).

Efter festligheterna var slut tackade jag för mig och for hem en sväng, en jätte liten sväng. Gick bort till Robin och drack lite kaffe med honom och senare även Marielle, Marcus och Frida. Riktigt trevligt! Marcus, snäll som han är lovade mig skjuts hem igen och resten av folket följde med :)

Har varit en mycket trevlig dag med folket hemifrån, något som händer alldeles för sällan . . . tyvärr . . . ska försöka ändra på det :) Om inte annat har jag lovat att vara Marielles moraliska stöd när hon ska stanna hemma från krogen för att spara pengar, hehe.


Nä, nu ska jag kila över till Elle och Danne och dricka nån öl tror jag :)
So lång (syftar icke på dig Daniel Berglund ;p)

Åh så segt.


Pizzan igår var mycket god och sällskapet var mycket trevligt :)
Åter i Svensta igen gick jag och Pelle ner till mig och gjorde ingenting, eller ja, Pelle donade med mamma och Bengts dator och jag läste lite för att sedan somna . . . Vid ett tiden begav vi oss till sängen där Pelle somnade omedelbart och jag löste lite sudoku i hopp om att bli trött . . . vilket inte inträffade. Låg och vände och vred på mig i flera flera timmar och när klockan var närmare halv sex kunde jag äntligen somna. Måste fan skaffa fram några piller för det här alltså, det är ju en ren pina att inte kunna somna!

Pelle har åkt med Roger till stan för att inhandla lite klappar - spännande ;) och jag i min tur ligger kvar i sängen än. Dock ska jag väl gå upp och ställa mig i ordning för att sedan åka till Rätan (om jag har någon bil vill säga).

Ikväll vette tusan vad som händer, får se om jag blir kvar nere i södern eller om jag åker hem.

Nämen om man kanske skulle få i sig lite frukost och på sig lite kläder och makeup . . .

Pizza buffé.


Åker inom en snar framtid till Åsarna för att avnjuta lite pizza buffé på Ski Center med familjen Högström. Ska bli mycket trevligt och gott! Samtalade med pappa för en stund sen och blev påmind om att Böle Byggservice (han och hans bröders företag) ikväll bjuder de anställda på julbord på Katrina - jag skulle också velat vare med . . . men det får bli när jag är chef för företaget alternativt när jag jobbar åt dom (om det nu nånsin kommer ske).

Pratade även med syster nyss som talade om att hon och Kristina är strandsatta i Östersund då bilen vägrar starta . . . usch vilket öde!

Nä nu måste jag ställa mig i ordning lite, framförallt smeta in ansiktet med något fett då det känns som det håller på att torka ut efter den varma duschen :/

Ikväll blir det nog annars enbart lugnt, tänkte fråga mor min om jag möjligtvis kunde få låna deras skrivare för att skriva ut lite bilder. Skulle ju va kul att fylla alla mina tomma ramar med något, hehe.

Puss och hej leverpastej!

En sak som är bra . . .


. . . när man jobbar natt är fredags mornarna :) Så skönt att komma hem och veta att man inte behöver känna den där paniken över att att somna så fort som möjligt för att vara pigg igen klockan 22. Näpp, nu är det fredag och i och med det helg! Jag kan alltså vara vaken hur länge jag vill (hela dagen vore egentligen bäst för att vända tillbaka dygnet något sånär...) och sen kunna sova hur länge jag vill - aah, göttans! Att jag dessutom jobbar eftermiddag till veckan gör verkligen inte saken sämre, sovmorgon heile vecka! (Dock dubbla arbetsdagar onsdag och torsdag då jag från nio till ett ska vara på systemet, fredag blir det bara systemet och därefter staden för de sista klapparna).

Natten har för övrigt gått rätt fort. Är helt uppslukad av boken jag håller på att lyssna på, Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor. Sååå spännande! När jag lyssnar klart på denna ska jag snabbt som tusan ladda ner nästa :)

Idag hade jag tänkt ta itu med en del saker som jag skjutit upp under veckan, detta innefattar bland annat min enorma tvätthög som letat sig längre upp än till halva väggen i ett av hörnen i badrummet nu :/ Nåja, kunde vart värre, dessutom är det mest handdukar och sängkläder. Dessutom skulle jag ha sett till att ett däckbyte på Audin blev av + att jag skulle kört upp den på Acb så den fick tina av lite . . . jaa, vi får se hur långt vi kommer med detta.


I morgon blir det mest troligt Rätan, niorna anordnar julfest och det brukar kunna vara skoj :)

Nu tror jag äntligen att jag och Pelle har en någorlunda plan inför nyår i alla fall (känns skönt då jag hatar att leva i ovisshet angående liknande saker). Planen är att åka skoter ner till Rätan på nyårsaftons dag, installera oss där för att sedan skotra upp till Vemdalen och kika in på Afterskin. Kvällen avslutas antagligen hemma på Gröngatan :)



Nä nu ska jag nog lyssna vidare, har hunnit ungefär halvvägs och jag kan knappt bärga mig till att få höra fortsättningen!




Pelle     -     igår, idag, i morgon, nästa vecka, nästa månad, nästa år . . . alltid du min älskling!


Känner mig inte helt hundra . . .


Sen i söndags har jag haft halsont, både på insidan och "utsidan" . . . låter hel knäppt, jag vet, men så är fallet. Låg vaken till halv nio i morse för att då kunna ringa till hälsocentralen och boka en tid för provtagning. Väntade och väntade då det var många som ringde och när jag äntligen kom fram säger människan i andra änden att det inte är nån mening för mig att komma ner eftersom jag inte haft feber i minst tre dagar (som man måste haft för att ens få göra ett halsprov) - tack för den hjälpen!

Låg och drocg mig till klockan var närmare fem idag, ringde därefter en del samtal och kunde slutligen konstatera att Pelles julklapp är helt klar nu :D I ärlighetens namn måste det fan vara bland den bästa julklappen jag nånsin gett bort! N Ö J D !

Lagade tacopaj till middag idag, blev riktigt gott :) Måste nog tacka Sophie som inspirerade mig i natt då hon hade med sig det.

Nu funderar jag på att leta upp någon bra ljudbok att ladda ner, läste på Vanjas nogg att hon har lagt in det i mp3'n, skulle kanske inte vara så tokigt att ha med sig det på jobbet, jag som älskar böcker/ljudböcker! Tiden borde då gå fortare tycker man, framförallt om det är en spännande "bok".

Skepp och hoj!

Glömt!


Kom på nu i natt att jag ju glömt bort att berätta att jag ska åka på Iron Maiden i sommar :) Inte bara jag förresten; jag, Pelle, Anders, Anna, Daniel och Martin. Ska bli skoj skoj skoj! Förra gången jag såg dom var dom bra, riktigt bra men jag var lite besviken över låtvalet då de spelade alla låtar från den då nysläpta skivan + ca 4 oldies. I sommar hoppas jag på en lite större blandning, främst från de äldre plattorna!

Dock, om jag ska vara riktigt ärlig hade jag hellre sett att det var en biljett till Bruce Springsteen som även han ska till Sverige (igen!) i sommar . . . men vem vet, mr. Tomte kanske tycker att jag varit en snäll flicka i år ;) I och för sig spelar det ingen roll vad han tycker och inte tycker, jag ska iväg och se honom, kosta vad det kosta vill! Det är ju liksom "once in a life time" och då ska inget/ingen få stoppa mig!

Har ordnat lite med Pelles julklapp nu, kommer bli braaa :)
Funderar på om jag ska försöka hålla mig vaken till klockan slår o8.3o och telefontiden på sjukhuset öppnar. Har så jäkla ont i halsen och har haft det sen i söndags mer eller mindre . . . usch!


Nu blir det i alla fall lite bokläsning, håller just på med en bra bok vid namn "Äcklig".
"Constance var van vid att bli misshandlad av sin egen mor, både psykiskt och fysiskt, och regelbundna slag och svält orsakade flickan ofantlig smärta. Men det var den känslomässiga tortyren - avsaknaden av kärlek - som gjorde mest ont. Föreställ dig att din mamma kallar dig en äcklig, ful bakterie. Föreställ dig att din mamma flyttar när du är tretton år gammal och lämnar dig ensam, utan värme, elektricitet och mat. Hade du överlevt? Constance gjorde det. Hon trotsade alla odds, hon växte upp och kämpade sig till så mycket självkänsla att hon klarade att studera vid universitetet och bli Storbritanniens första svarta domare".
En sann berättelse, ruskigt bra, berör en verkligen!
En bok jag starkt kan rekommendera.

Adjöss.

Uppdatering.


Ojdå, var ett tag sen det blev uppdaterat här, inspirationen har inte varit på topp . . .

I lördags ringde klockan kvart över nio, ringde till Pelle för att väcka även honom. Packade ihop lite saker och klädde på mig för att sedan knalla upp till Pelle. Körde hem Toyotan till mamma och blev sedan hämtad där av Pelle på hans skoter :) Åkte tillbaka upp till Högströms igen för att sedan påbörja vår färd mot Rätan. Leden till Åsarna var hemsk, guppig och jävlig men trots detta gick det bra. Tankade på Hydro och fortsatte sedan, nästa anhalt blev Nästeln. Fortsatte sedan efter den vägbeskrivning Pelle fått . . . körde och körde . . . för att tillslut se en skylt (äntligen tänkte jag, nu får vi se hur långt det är kvar) kan dock säga att jag blev en aningens brydd då det stod Åsarna på skylten som var i samma färdriktning som vi åkte, Rätan var "bakåt" så att säga. Pelle gjorde ett tappert försök med min gps utan vidare goda resultat då den bara visade kartor över Stockholm. Jag i min tur drog ett säkert kort och ringde till Ingvar. Han förklarade att vi hamnat i Kvarnsjö och att vi skulle bli tvugna att åka samma jävliga väg tillbaka . . . hittade dock tillslut och när klockan var runt kvart över ett var vi äntligen framme i Rätan. Pratade lite med pappa och for sedan upp till farmor och farfar för att fika lite. Tillbaka i Rätan igen åkte vi bort till stallet, sadlade en varsin häst och gav oss sedan ut på en liten tur :) Riktigt mysigt! Åt god mat och avslutade kvällen med kortspel, plump, tillsammans med pappa, Ulla, Ingvar och Pelle - trevlisch!

Planen var att gå upp tidigt i söndags för att ta oss en tur med skotrarna upp till Vemdalen, blev inte ritkgit så . . . klev upp vid halv ett så det blev bara en tur till Mulbergstjärna, Skrev en rad i gästboken och gasade sedan hem igen. Packade ihop sakerna vi hade med oss och bestämde med pappa och Ulla att vi skulle möta dem i Åsarna för lite mat på Ski Center. Färden till Åsarna började i princip med att jag vickade med åket när jag skulle över en snöplogkant . . . :/ Dock gick det bra, liksom resten av vår "resa". Åt god mat och efterrätt och skyndade sedan iväg till Svensta. Väl hemma igen upptäcker jag att jag förfrusit båda kinderna samt näsan och var alldeles röd på dessa ställen. Tog ett härligt bad och la mig sedan i soffan för en liten tupplur innan jobbet - underbart mysigt då Pelle låg och sov uppepå mig :) (Anledningen till det var att jag hade ont i ryggen och ville att han skulle lägga sig där för att dämpa smärtan lite, detta slutade med att vi båda somnade, hihi).

Jobbar natt i veckan, inte så nöjd över det då det verkligen inte är något jag föredrar. Men men, än så länge har det gått bra så jag lär väl överleva. Var i staden idag, hittade en perfekt klänning till julafton, en munkjacka (kan aldrig få för många) och julklapp till Pelle :D Köpte med mig kinamat hem som jag och Pelle nu mumsat på, mmm, krispy chicken det är verkligen en av livets alla härliga melodier! Nu ska jag ställa mig i ordning för jobbet - tvi!


Puss Puss Puss på min Pelle, det absolut bästa jag vet och har!

Att vara eller inte vara bortskämd.

HUR BORTSKÄMD ÄR DU?

jag har en :
[x] Mamma
[x] Pappa
[x] Styvmamma
[x] Styvpappa
[x] Styvsyskon (plastsyskon)
[x] Bror
[x] Syster
[ ] Brorson
[ ] Systerdotter
[x] Mobiltelefon
[x] eget badrum
[x] eget rum // ---> eget hus!
[ ] swimmingpool/utebadkar
[ ] Hot tub
[ ] gästrum/gäststuga
[x] Dator
[x] TV

TOTAL: 12

[x] en säng lite större än normalt
[x] Mer än 4 par skor
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[ ] mp3spelare/iPod
[x] en fungerande PS2
[ ] Nintendo Wii
[ ] Xbox som funkar
[x] Nintendo 64 som funkar
[ ] Gameboy/ Advance
[ ] Gamecube
[ ] nintendo ds

TOTAL: 6

[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[ ] Biljardbord
[ ] pingisbord
[ ] Fooseball (fotbollspel)

TOTAL: 0

[ ] Nattduksbord
[ ] Stereo på rummet
[ ] CD spelare
[ ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[ ] Dina föräldrar har gett dig kreditkort/atm kort

TOTAL: 0

[x] Jobb/sommar jobb
[ ] Shoppar minst en gång i veckan
[x] har dyr parfym
[x] AIM/MSN
[x] Kamera/video kamera
[x] Telefon

TOTAL: 5

[x] Skoter/motorcykel/bil/fyrhjuling
[ ] Gitarr/trummor/basgitarr
[ ] Piano/Keyboard
[ ] något annat instrument
[x] varit på en kryssning
[x] rest utomlands
[ ] haft en personlig tränare
[ ] dyra smycken
[x] träffat en kändis

TOTAL: 4

[x] Platt/locktång
[ ] har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[x] har 1000 spänn på dig just nu
[x] kreditkort, debetkort eller bankkort
[x] rest i Europa
[ ] Varit på Hawaii
[ ] Varit i USA
[ ] Varit i Asien
[ ] Varit i Australien
[ ] Varit i Afrika
[ ] Varit i Sydamerika

TOTAL: 4

[x] Föräldrarna har bil
[x] Jet ski/båt
[x] Husbil/vagn
[x] Jag har en bil

TOTAL: 4

[x] Hemmagjord mat nästan varje dag.
[ ] suttit i en limo
[ ] suttit i en helikopter
[ ] äger en videokamera
[x] egen laptop
[x] egen dator

TOTAL: 3

TOTAL SUMMA: 38

1-23 = Ghetto-kid
24-33 = vanlig.
34-40 = bortskämd
41+ = uppeklassens snobb

Kanske att jag är liiiite bortskämd då, fast de flesta av de materiella tingen har jag ju faktiskt köpt själv, så de så!

Seg som kola!


När jag kom hem från jobbet idag lade jag mig direkt i sängen, låg och läste lite bloggar etc men somnade tillslut ifrån det hela. Vaknade av att telefonen ringde och tänkte ett tag att jag kanske skulle ta och gå upp, dock var jag för seg för detta så jag låg kvar ett tag till - detta medförde att jag somnade igen och sov till halv sju :/

Ligger fortfarande kvar i sängen och inväntar systers ankomst :) var evigheters evighet sen jag pratade med den människan så vi lär nog ska döda ett par timmar med tjejsnack skulle jag tro :)

I morgon bär det av till Rätan, nio sa Pelle att jag skulle vara klar . . . ska nog inte vara några problem för mig men jag betvivlar att han tar sig upp tills dess, haha, jaja, vi får la se hur det blir. Ska bli skönt att komma hem till Rätan lite, framförallt om det är bra skoterföre :D Även att den efterlängtade ridturen ska gå av stapeln, no turning back nu Pelle ;)


Idag har faktiskt lite utav gamla Ida varit i farten på jobbet igen ;) kanske var all den energi jag sparade när jag i två pass stod på enkelsidiga med Gulle . . . det är ju inte direkt sååå händelserikt och inte fan går det fort heller! Men men, gick ju de med.


Nä, ringa syster och fråga vart na håller hus kanske sen blir det Acb en sväng :)

Kan inte sova . . .


Somnade vid halv tolv och vaknade igen klockan två . . . har sedan dess varit vaken :/ Jippie! Nu är klockan tjugo över fyra, tio minuter tills klockan ringer då med andra ord.

Har legat och funderat över julklapp till Pelle, jag får nästan panikångest över det här . . . shiiit! Men jag ska se till så det blir något alldeles extra, något som visar vad han betyder för mig - det är han värd min prins :)

Skönt att det är fredag idag, den här veckan har gått fort. Idag har jag inga direkta planer, umgås med syster lite kanske som kommer hem annars bara lugnt. I morgon är planen att åka skoter till Rätan, ska ringa till pappa idag och höra efter vad han tror om det . . . hoppas det går, skulle va skoj! Hur som helst, när vi tagit oss till Rätan hade jag på förslag att vi skulle sadla en varsin häst och bege oss ut på en tur, även åka och hälsa på farmor, det var alldeles för länge sen . . .

Nä om man kanske skulle gå upp och äta frukost, magen kurrar.

Tappat lusten.


Vart har den gamla Ida tagit vägen egentligen, ni vet hon som var speedad till 100% på jobbet, hon som med ett leende på läpparna varje dag (nästan) marcherade in i fabriken. Hon som kom på sjuka saker att göra bara för att liva upp stämningen lite innanför de betonbeklädda väggarna . . . vart är hon?

Nu känner jag mig bara allmänt less, det är trist att gå till jobbet och väl där är alla arbetsuppgifter trista också . . . Jag gör bara det jag måste, and that's it. Måste se till att få nån ändring på det här och det snart. Tack och lov ska jag jobba på systemet veckan innan julafton, onsdag, torsdag och fredag - skönt med en lite förändring!

Nä nu är familjen här, ska va lite social med dom :)

She killed it.


Jag har haft problem med min rygg i en herrans massa år, ont mm. Min kära mor tog med mig till en läkare när jag var 11-12 år och det visade sig att den var rätt sne . . . därav det onda. Men läkaren sa att det skulle "växa till sig!" vilket det också gjorde. Men det onda har kvarstått, nu är det inte så att man kan jämföra mig med någon som har diskbock eller liknande för så ont har jag inte men i alla fall tillräckligt för att det inte ska vara roligt. Nåja, jag har väl inte lagt ner alltför mycket energi på detta utan gillat läget, dessutom är det inte varje dag som det gör ont heller.

Jaa, jag började ju, som ni säkert alla vet vid det här laget, jobba på Acb precis när jag tagit studenten (snart 1 och ett halv år sedan!) och det ni mina vänner har inte gjort min rygg bättre. Alla dessa lyft man gör under en dag, alla obekvämta "stå ställningar" och obekväma skor framkallar verkligen smärta och stelhet. Som tur är har vi ju tillgång till att få massage på vårt arbete (något jag dessvärre inte utnyttjat till 100%), så igår var jag inbokad på en massage tid. Kändes riktigt skönt att få lägga mig där och låta Annelie räta ut alla muskelknutar etc i ryggen då jag var öm neråt svanken efter en dålig natts sömn och för många timmar på skotern dagen före. Njöt verkligen och kände mig som en ny människa när jag ställde mig upp. MEN den där "nya människan känslan" försvann rätt snabbt då jag någon timma senare kände en ännu värre smärta neråt svanken, värre än den jag haft tidigare under dagen. Det hela blev inte heller bättre av att jag i flera timmar sedan stod och bakade. Bad Pelle om ytterligare lite massage senare på kvällen och snäll som han är gav han mig det. När han tryckte på de ställen jag visade honom att trycka på spred sig en sån hemsk smärta i kroppen att tårarna var nära att komma - dödade Annelie min rygg!? Eller är det bara träningsverk efter skoterkörandet i söndags? Får se hur det känns i morgon, är det inte bättre måste jag söka upp människan och fråga vad som kan ha hänt . . .



Haha, fy faan va ointresant det här blev, men, jag har ju skrivit lite i alla fall :)

Jul!


Nu är det endast 20 dagar kvar till julafton! Kan ni tänka er, det har gått ruskigt fort nu på slutet . . . något jag är glad för :) Dock är det lite ironsikt, detta är första julen på 20 år som jag inte kommer att befinna mig i Jämtlands län/Bergs kommun, och det är första julen på många många år som det är såhär mycket snö! Ironiskt ja . . . Ska bli så underbart att åka bort, bo på hotell och bara må gött, sen att det finns bubbelpool på rummet gör det hela inte direkt sämre ;)

I lördags var det julbord för acb's anställda. Var inne i staden vid tolv (två timmar senare än beröknat). Ägnade nån timma åt att försöka hitta en lämplig klänning till mig men gav upp detta sökande då det visade sig vara "torka" på dessa plagg i Östersund. Gick istället på bolaget för att inhandla kvällens dricka och sedan blev det lite sen lunch. Åkte hem till Emma och Kristina för att få maken laggd och åkte sedan upp till Sophie och Davva för lite förfest. Hade riktigt trevligt där i goda vänners lag, jag, Pelle, Sophie, David, Anna, Martin, Elle, Danne och Peter. Åkte vid sex bort till Folkan och kom fram lagom som bussarna från Svenstavik anlände. Gick in och minglade lite för att sedan sätta oss till bords. Maten var verkligen utsökt och vi alla åt och hade trevligt. Resten av kvällen ängnades åt att dansa, dricka drinkar och prata med känt)okänt folk, riktigt trevligt. Vid ett var det hemgång och jag och Pelle liftade med Jimmy och Johan hem till lägenheten igen. Kom dessvärre på när vi kommit in att vi nog skulle ha varit på Raggarn en sväng så vi skodde på oss igen och knatade dit. Haha, skrattade gott med/åt Pelle på färden, sötnos där! Låg kvar i sängen till tre i söndags, var inte allför pigg och allert men tvingade mig tillslut upp för att ta en dusch, åkte upp till Sophie och David för att hämta lite saker  som blivit kvarlämnade och sedan in till stan för lite mat på Via Grande. Väl hemma i Svensta igen (18.30) blev det ett snabbt ombyte och sedan upp till Högströms där Pelle och Roger väntade med skotrarna. Var ute på en härlig tre timmars tur med skotrarna, åkte till Berg och hälsade på Stefan och sedan upp på toppen. Lite te och mackor smakade underbart sen efter turen då vi var lagomt möra och blöta :)

Den här veckan är det förmiddagsjobb som gäller, verkligen inte min melodi. Skulle kunna göra mycket för att få slippa dessa veckor . . . man är ju konstant trött, eller ja, på dagarna i alla fall, nu när klockan är halv nio känner jag mig rätt pigg - grattis Ida! Dock trotsade jag tröttheten igår och bestämde med mamma att vi skulle julbaka efter jag slutat jobba. Sagt och gjort, bakade pepparkakor (två sorter), pepparkakshus och lussekatter :) Mysigt!

Nu sitter jag här i soffan och funderar på om jag kanske skulle ta och färdigställa mitt julstäd som jag påbörjade i fredags, skulle va skönt att få det klart nån gång . . .


Finns det någon som har något förslag på vad man kan göra i nyår?
Det enda jag säkert vet att jag vill är att; 1. Vara med Pelle :) 2. Köra skoter.