Ett inlägg om skor.


Varför hade ingen talat om för mig att SkoPunkten hade öppnat i stan?
Visst, det kanske inte är det bästa stället att handla skor på men visst fan kan man fyna lite där - alla gånger :)

Hade jag vetat det i lördags då jag var in hade jag lätt fått med mig fler än bara två par hem . . . på både gott och ont. Börjar faktiskt bli lite tight om plats för mina skor där hemma nu . . . ska försöka komma på någon smart lösning, vad nu det skulle kunna tänkas vara när man bor som jag gör.  Skulle i och för sig kunna offra en av mina garderober, sätta hyllor från "golv" till "tak" i den och sen förvara mina älskade skor i den.

Jag kan inte förstå mig på de personer som inte tycker om att handla skor, herregud!
Skor - Guds gåva till (mig) kvinnan.
Ännu ett plus med att åka till hufudstaden, utbudet av skor där nere är ju som i Östersund - gånger en miljon!

Mina absoluta favoriter just nu är faktiskt, trots att de inte direkt är några "gå bort skor" mina äckligt sköna Nike streetskor, men kärlek! Sen har vi ju förståss ett ex antal pumps som jag också älskar. Och slutligen, ett gäng av skor som jag måste ägna lite mer tid åt för att gå ut men som jag älskar för deras utseende . . . haha. Jag kan köpa ett par skor och sen inte använda dom för att jag inte orkar gå ut dom. Ett exempel är ett par läckra gröna pumps som jag använt en gång tror jag. Kanske ska ta mig an dom nån dag. Sen har jag ett par jätte söta vita ballerinor som jag köpte i lördags som jag också kommer att måsta ägna lite tid åt innan jag kan använda dom på riktigt. Skulle varit bra om jag kunde ha åtgärdat de sistnämnda innan helgen . . . hum . . . jepp, let's give it a try.

Nu ska jag ta på mig mina Nike och ta mig en promenad med Robin och Frasse :)

So long.

Skönt.


Trivs rätt bra här i Rätan faktiskt.
Skönt att komma bort från Svensa en sväng trots att det är ungefär samma lika här som där.

I lördags blev det som jag sist skrev Draupner.
Förfest hos Erik Engström tillsammans med han, Pelle, Roger, Jugge, Bubben, Martin och Åberg (var det nån fler också tro?) Hur som haver, satt och njöt av det fin fina vinet och pratade med grabbarna. Vid elva snåret kom Emma och Kristina med Seaten. Då alla hoppat in styrde vi kosan mot Dryparn. Betalade in mig, träffade till min stora förvåning mamma och Emma-Lina som inte talat om för mig att de skulle ut. Minglade lite med folket som var där och spenderade sedan resten av kvällen nere på "dansgolvet". En mycket lyckad kväll minsann! Roligt att umgås lite med mamsen och E-L utan småbarna :) Åkte sen hem till Rätan igen på natten med Kristina och Pelle.

I söndags då vi klivit upp satt jag och Pelle ute i det härliga vädret en sväng. Fick en fix idé om att åka till Sveg på Dollar Store, väckte upp Kristina och frågade om hon också ville joina vilket hon ville. Satte oss i vita faran och susade iväg. Hittade lite småkraffs inne på Dollar, dock inget som var värt att åka närmare tio mil för . . . åt efter shoppingturen god mat på Sveg, vistelsen avslutades med mjukglass :) (Hur somrigt är inte det på en skala mellan ett och tio!?)

Var in i Rätan en snabbis innan vi åkte vidare mot Svensta och en stundande morsdags middag - über gott! Emma slingade håret på mig, så nu är jag ännu ett steg närmare mitt mål ;) vi åt tårta och sen var det tack och adjö. For till Berg där Pelle huserade hos Stefan och tillsammans åkte vi sen hem till Rätan igen. Först en sväng till graven för att lämna lite blommor till farmor och önska henne en bra morsdag och sedan hem för lite mys framför tv'n.


Ja . . . jobb är väl det som stått på tapeten utöver det jag skrivit här ovan. Trist men vad gör man!? Är ju tyvärr inte ekonomiskt oberoende än så jag får härda ett tag till. En sak som dock känns rätt bra på tal om jobb är att jag är ledig från halv tio på fredag morgon. Då åker nämligen jag och Pelle in till stan för att sedan klockan elva sätta oss på tåget som ska ta oss ner till Sthlm :) Ska bli sååå skönt att komma bort en sväng, om så bara för en helg. Sen att vi kommer att bo på fem stjärnigt hotell gör verkligen inte saken sämre! :D

Nä nu ska jag ut me jycken en sväng.
Uppdaterar kanske en sväng sen igen.

Adjöss.

Utmanad av Erika :)


Vad hände/ händer?

För 5 år sen:
Gled innanför Bulgariens gränser för första gången (skolresa). Jag slutade på Rätans skola och började på Wargen i stan. Lämnade Rätans trygga famn för en liten etta med kokvrå i Torvalla.

För 3 år sen:
Fyllde arton! Kirrade körkortet :D Första tatten gjordes. Firade Elle då hon tog studenten. Piercade tungan. Flyttade . . .

För 1 år sen:
Blev jag tillsammans med Pelle. Bodde jag tillsammans med min Sophie. Gjorde  mina skönheter på skulderbladet. Flyttade . . .

För 3 månader sen:
Fyllde jag 21. Arbetade fortfarande kvar på Acb. Gjorde en utlands roadtrip tillsammans med Elle och Sophie till Norge i hopp om att hitta ett jobb (vilket vi inte gjorde). Farmor begravdes. . . Sa upp mig från Acb.

Igår:
Var jag förbannad efter en dag på Statoil. Blev dock på bättre humör då Pelle joinade med till Rätan. Grillade och hade mysigt :)

Imorgon:
 Antar jag att jag måste jobba, såvida inte skiten brinner ner i natt men det lär väl vara alldeles för mycket begärt skulle jag tro. Sen lär det väl inte hända något speciellt . . . hem till Rätan, ut me hunn, tända upp . . . ja, that's it.

Om ett år:
Bor jag förhoppningsvis någon annanstans än här . . . har ett jobb jag trivs med . . . ekonomiskt oberoende? Tja, nåt sånt skulle jag tro. ;p

Kom igen nu alla som läser, skriv en kommentar och svara på samma frågor ni så jag får lite rolig läsning! :)

Rätansbo för en vecka.


Idag åker pappa och Ulla till Turkiet (somliga har det bra!) jag åkte med in och tog sedan bilen ner på stan en sväng. Hittade två par skor, en epilator, två t-shirts, lite smink, en tub topp och ett par shorts. Var egentligen på jakt efter en jacka men hittade ingen som direkt föll mig i smaken så  det får bli en annan gång.

Är hemma i lägenheten en sväng för att packa med mig lite saker som kan komma att behövas i veckan, men det är ju så trist att packa så jag hamnade här istället. Ikväll blir det Draupner, var lite skeptisk från början men efter att ha hört att det nog kommer att bli mycket folk ändrade jag mig och åker dit jag med (förhoppningsvis i sällskap med Emma och Kristina).

På tal om flickorna E & K tycker jag faktiskt att det börjar bli på tiden för dom att komma hem nu! Dom är och hälsar på en kompis i Sveg, men som sagt, jag tycker att det börjar bli dags för dom att komma hem nu. Vill ha mitt hår färgat + lite sällskap där på Gröngatan 4.


Nästa fredag är en weekend i Stockholm inplanerad. Skönt att komma bort en sväng. Grönan är ett givet kort :D



Nä nu ska jag försöka bli klar här så jag kan åka nån gång.

Adjöken.

Ballader på Ängesvägen 11A.


Hemma i Svensta igen.
Ska ta itu med städningen var det tänkt men oj så jobbigt det kändes . . . blä!
Men jag vet ju det, bara man kommer igång så brukar det ju faktiskt på något mirakulöst sätt gå rätt fort.

Ikväll ska jag göra pizza. Länge sen så det ska bli gott :)

Ska till och bränna en skiva nu. Måste uppdatera musiken i bilen lite.
Just nu är jag i nåt slags ballad mode så det lär väl bli en hel del ballader - härligt de :) Gött att åka bil själv och lyssna på sådan musik, då kan man sjunga hur högt och fult man vill.


Några låtar jag varmt kan rekomendera är:

* Eva Cassidy - Time After Time och Field of Gold
* Higwaymen - Highwayman


Nä åter till skivan ja.

Los stados.


Endast jag vaken . . . jippie va kul det är - not!
Kanske ska föra lite oväsen så de andra också vaknar, eller ska jag vara snäll och låta de sussa vidare, hum.

Igår var det tjejkväll hos Sophie.
Jag, Elle och Sophie satt och drack lite vin, skvallrade till tusen och åt underbar chili con carne! Efter några timmar kom Emma och Kristina upp och joinade och ytterligare nån timma senare kom även Hara folket; Öst, Landen, Gustav, Jocke och Oskar. Trevligt att träffa dem då det inte händer alltför ofta. Blev en hel del sing star :)

En trevlig kväll som jag snart hoppas få se en repris av.
Elle och Sophie; ni har väl inte glömt vår deal - tjejkväll en gång i månaden :D
Nästa gång blir det hos mig.

Har inte så mycket att förtälja just nu som det käns . . . hum.
Blir lugn hemma kväll ikväll var det tänkt. Ska försöka ge min lägenhet en rejäl omgång med städredskapen det är väl det enda vettiga jag har inplanerat.


Jao, det var väll allt.

Tjing.

Gråa helvete . . .


Vore ju tusen gånger roligare och lättsammare att ta sig upp ur sängen om solen kunde skina och fåglarna kvittra . . . Men det är ju tydligen alldeles för mycket begärt. Nej, ett regning, grått och trist Svenstavik är istället det som möter en när man slår upp ögonen - jippie.

I fredags var det ju fest hos Handler i Åsarna. Klunkade lite vin i min ensamhet innan avfärden med Niklas, Matte och Henke. Väl där blev det god tårta som födelsedagsbarnet själv hade gjort och sedan lite mingel med de övriga festdeltagarna :) Efter några timmar gjorde sig tröttheten påmind och jag raggade skjuts hem.

I lördags vaknade jag vid halv elva. Gick upp med ett stort leende på läpparna då jag konstaterat att solen sken från en helt klarblå himmel! Klädde mig somrigt (bikini överdel, ett löst sittande linne och shorts) och knatade bort på Statoil för att få mig en frenchare. Med frencharen i handen strosade jag sedan bort till mamma där jag snabbt intog possition på altanen aka. soldäcket. Låg där sedan resten av dagen och pressade - underbart! Kan nu skryta med att jag fått till en rätt nice bränna, några gånger till i solariet och jag är nöjd nöjd nöjd! Vid fyra kom Emma, Ricky och Kristina. Åkte hem till mig så jag fick packa ihop det nödvändigaste sedan Ica för lite inhandling av proviant och hårfärg och slutligen Rätan. slingningen av mitt hår påbörjades då vi var framme på Gröngatan, resultatet blev väl sådär, eller ja, det blev bra men jag vill ha det blondare så efter att jag klippt mig (när nu det blir) fortsätter vi operationen att göra mig blond. Åt underbar middag bestående av grillat kött, potatissallad, tzatsiki och sallad - grillad banan med choklad till efterrätt. Efter att jag ordnat med smink etc. skjutsade vi (jag och Kristina) Emma och Ricky på Turingen och fortsatte sedan själva mot Berg. Framme hos Stefan i Berg hoppade jag av och Kristina åkte hem hit till mig i Svensta. Kom upp till grabbarna, Erik, Stefan, Roger och Bubben, som satt ute på balkongen och läste gamla kärleksbrev som Stefan fått. Haha, rätt roligt att höra på :) När kylan började göra sig påmind föreslog jag en omgång GH, pöjkan hakade på men kunde efter en liten stund se sig besegrade av mig ;p

I söndags var det konfirmation i Rätan för Fredrik. Efter att själva "akten" var avklarad och vi hälsat på på farmors grav åkte vi till Åsarna för att äta underbart god buffé. Mätta och belåtna satt vi sedan och pratade lite innan det var dags att åka hemöver igen. Packade ihop de saker jag hade haft med mig till Rätan och for sedan hem till Svensta.


Ja och här har inte hänt mycket. Jobbat . . . åkte till stan i måndags efter att jag slutat och sov över där tills igår. Åker mest troligt in i morgon igen då ett krogbesök eventuellt ska gå av stapeln :) Hoppas på en vild "girls night out", var ett tag sen och skulle vara riktigt skoj!

Nu ska jag försöka fli ihop lite här, ta en tur på bolaget och sedan (om jag hinner) hälsa på mamma en sväng.

So long.

Blond or not?


Detta återkommande problem . . . vilken färg ska jag ha på mitt hår?

Förra sommaren när jag lyckades få till en snygg blondfärg förstörde jag håret och tänkte "aldrig mer!". Men nu har dessa funderingar återigen kommit till mitt huvud . . . Mitt hår ser redan förjävligt ut, samt att det är kort så om det skulle gå åt helsike med det hela har jag ändå inte så mycket att förlora om ni förstår vad jag menar . . .


http://iidaan.bilddagboken.se/p/show.html?id=204414991&directlink=1

Help me out here folks, blond or not!???

Burn it up.


Tar igen mig lite nu efter dagens åtta timmar på Statoil samt solningen efter jag slutat. Puh, var varmt där ett tag men jag härdade och vips pep det och mina tjugo minuter i grillen var över. Ruskigt skönt att ligga där, ligga och halvsova/fantisera, göttans de.

Ska snart ta och hoppa in i duschen och sedan leta fram någon festlig outfit. Bär iväg till Åsarna ikväll för att fira Johan Handler som fyller år. Kommer säkerligen bli skoj :) Länge sen man träffade folket "runt ekring" så det ska bli kul.

I morgon vette huen vad det blir. Loven sa att det bara var att komma hem till honom om jag ville lira GH och dricka öl, lät ju liiite frestande må jag säga då det var ett tag sedan jag lirade samt att det ju är gott med öl, haha. Kanske ska försöka lura med mig Emma och Kristina också, vore kul. Blir det inte Berg åker vi/jag antagligen hem till Rätan . . .

På söndag är det fotboll, Myssjö vs. Hogdal kan bli en skojigt match att titta på, speciellt då man känner rätt många i båda lagen. Jaja, tiden får utvisa vad som sker.


Nä nu ska jag ringa syster och sen hoppa in i duschen.

Tjing.

Mätt och belåten.


Har just varit och avnjutit en god middag (kebab pizza) tillsammans med Renner och Limpan. Fick även sällskap av Roger och Steffe som även det valt att låta Draupner tillaga deras mat idag. Riktigt gott och riktigt trevligt var det :) Så skönt att man kan sitta ute nu, dock är det inte riktig värme än, blir lite för svalt för min smak när solen börjar gå ner eller när det går i moln . . . men snart så, snart lättar vi på klädseln ;p

Sitter och inväntar att Lyxfällan ska börja nu.
Bra program de tycker jag, dock är det egentligen samma visa varje gång men som sagt, jag gillar de.

Åh, jag längtar tills i morgon då jag ska sola igen :D
Ska se till att få en riktigt snygg bränna tills Beach 2008 inleds, samt att jag även ska "fitta" upp magen lite tills dess också, sen är jag nog nöjd . . . ett tag.


En sak som slog mig för någon dag sen är att Emma snart tar studenten!
Shiiit vad fort det har gått. Haha, tror jag längtar lika mycket som henne tills den dagen, brukar ju kunna vara riktigt skoj. Förra året tex. då jag egentligen hade bestämt mig för att inte åka men blev "medbjuden" av Handsjö/Turings folket, det var kul. Sen kom jag även till insikt med en annan sak och det var att det också snart är Träslaget i Ånge. Även det var skoj förra året, trots att jag var chaufför (ska dock inte vara det i år . . .)
Ja det är mycket att se fram emot, ojojoj!
Tyvärr måste jag dock säga som Ledin "Sommaren är kort . . ." men om jag verkligen ligger i ska jag väl ändå hinna allt jag planerat, eller? ;)

Jag ska göra mitt bästa för att detta på alla sätt och vis ska bli en super sommar, vare sig det regnar eller är soligt ska den bli bra - nån som vill joina? :)

Operation - Brun 2oo8 . . .


. . . har nu påbörjats.
Efter jobbet idag gick jag och Jessica på Pulsen för att avnjuta 20 svettiga minuter i solariet. Got me damit va skönt de va. Tror jag måste ta upp det där med solarie solning igen. Röda och svettiga gick vi därefter på Ica för att köpa varsin glass och sedan satt vi ute i solen och bara njöt. Solen + solariet tog förövrigt väldigt bra så jag hoppas på minst lika fint väder i morgon, skulle vara nice.

Har även hunnit dona med lite papper, varit upp på Acb och pratat med Renner och co samt lämnat in tidrapport för April. Känner mig liiite kreativ i alla fall. Nu vette huen vad jag ska ta mig för . . . kommer osökt in på ämnet hur mycket jag vantrivs i Svensta . . . hua ligen! Kanske hänger med Acbarna och käkar när dom har rast och sen kanske jag tar mig en tur upp till Malin och hälsar på lite där . . . ELLER så är jag tråkig, stannar hemma och tar itu med misären här istället och sen har en skön kväll framför tv'n. Det får nog bli det sistnämnda, tror kroppen skulle må bäst av det med tanke på hur mycket den fått slita den sista tiden. Ska ju trots allt upp i ottan i morgon igen och det är ju faktiskt mycket roligare att jobba om man känner sig pigg och fräsch :)


Hum . . . kanske ska ringa David och höra om jag kan ha Smilla en tid, det vore faktiskt skoj.
Har ju inte träffat det lilla livet på så länge nu igen - skämmes!


Jaja, haré!

Mariella.


Hemkommen nu, kan inte påstå att det känns bra, inte för fem jävla öre!
Vill inte vara här, har ingen/inget förutom mamma m. familj och jobbet i den här byn (vilket iofs. kanske inte är så "bara" men inte tillräckligt för att jag ska trivas...) så jag ska ta mig en ordentlig funderare nu så får vi se vart jag hamnar.

Nu var det dock inte min boende situation jag skulle prata om utan kryssningen som jag nyss är hemkommen från.

Måndag morgon kommer pappa ner och väcker mig och Emma strax innan halv sex. Utan några större aggrisioner och liknande som kan uppstå den tiden på morgonen går vi upp och ställer oss i ordning. Halv åtta har farfar anlänt och vi packar in oss i bilen och börjar vår färd neråt huvudstaden. Ett stopp i Ytterhogdal för lite kaffe och någon gobit och sen iväg igen. På Arlanda stad stannade vi för lite lunch och sedan bar det av raka vägen till Stadsgårdskajen. Satt där utanför i cirkus 1,5-2 timmar innan resten av sällskapet anlände och vi kunde gå ombord på Mariella. Letade upp hyttnummer 5604, lämnade väskorna och skyndade sedan bort till Taxfreen för lite alkoholisch och andra godsaker. Klockan sex var det "Välkommern hit, kul att ni kunde komma tal" av Helene och Peter i något mingelrum där det även bjöds på drinkar och tilltugg. Klockan åtta var det middag, hungriga som vargar entrade släktet restaurangen där vi sedan fick avnjuta en underbar trerätters med gott vin. När maten var avslutad och en massa tal hade hållits smet vi ungdomar iväg till vår hytt för lite förfest. Det är inte att rekommendera att sitta 9 pers i en hytt för max 4 - blev en aningens varmt men skoj hade vi. När alkoholen börjat gett sig till känna letade vi upp "the oldies" som till min, Emma och Kristinas stora förtjusning hittat ett ställe där en kille med gitarr spelade och sjöng. Behöver jag tala om var jag befann mig? Behöver jag säga att jag fick sjunga med killen på scen? Nä trodde väl inte det, ni listade ut det själva - bra där. Drog vidare till discot, som om jag ska vara helt ärlig, kanske inte var någon direkt höjdare då det var rätt lite folk . . . Men men, skoj hade vi. Kvällen avslutades i Robin och Williams rum med lite prat innan det var dags att gå tillbaka till vår hytt för lite sömn.

Tisdag.
Vaknar inte alltför pigg, ligger ett tag och överväger om det verkligen är värt att riskera livet genom att gå upp bara för en frukostbuffé . . . haha. Tackar Gud för att jag tillslut tog mig upp och gick och åt för det var verkligen gudomligt gott. Efter maten blev det lite iordningställande och sedan ut till ett kallt och blåsigt Helsinki. Gick och strosade lite men hade inte det rätta shoppingsuget och övervägde ett x antal gånget att återvända till båten. Ändrade dock inställning då jag hittade en hel hop av roliga kläder på Gina Tricot. Följande timmar spenderades inne i en jätte galleria tillsammans med Kristina och Amanda och fyndade mer än plånboken tillät :) På väg tillbaka till båten ser vi pappa, Ulla, Hasse och Mats som satt sig tillrätta i solskenet (jo det sprack upp under dagen och blev riktigt behagligt) på en uteservering med en varsin öl i handen. Även jag slog mig ner och fick mig en öl. Ombord på båten igen försöker jag, utan större framgångar, väcka E & K som ligger däckade i varsin säng. I samma veva kommer även pappa och knackar på och frågar om någon vill följa med och bada. Egentligen är jag för trött för att bada men tänker att "va fan, sova kan jag göra nån annan dag". Pappa betalar in oss och jag får låna en ursnygg (not) röd baddräckt . . . hum . . . Byter om lite fort och skyndar sedan ut till poolerna (tre bubbelpooler) där redan Hasse, Mats, Fredrik, Frida, Filiph, Anton, Adam, Marcus och pappa satt. Underbart att slinka ner i den varma poolen med en iskall öl. När alla utom jag, pappa och Marcus gått kommer Robin och William och joinar. Sitter och pratar med dom ett tag innan det är dags att gå upp och göra sig i ordning för den kommande kvällen. Uppe i hytten är tillståndet med mina systrar lika som när jag gick, de ligger fortfarande och sover. Lyckas dock väcka upp dom, visar mina fynd från dagen på stan och går sedan ner till taxfreen. Kirrar smink och klädsel och möter upp resten av släkten vid åtta för att avnjuta ännu en underbar måltid, denna gång buffé. Efter maten är det förfest i vår hytt ett par timmar innan vi knallar ner till "killen med gitarren". Rockar loss på dansgolvet framför honom oavbrutet i några timmar och har hur kul som helst! När han spelar sista låten, "wind of change" drar vi upp våra föräldrar, farbröder etc och tillsammans står vi där i en ring och sjunger med till den underbara låten. Jag och resten av ungdomarna går vidare till discot men blir inte så långvariga då vi alla är rätt slitna sedan föregående dag. Hittar Emma och Kristina och tillsammans går vi tillbaka till hytten där vi somnar ovaggade.

Onsdag.
Ännu en hemsk morgon med bakisångest etc. att vakna upp till. Tar mig dock över sängkanten och lyckas få på mig kläder och kan sedan gå och äta frukost. Tar en sista titt i taxfreen innan vi går tillbaka till hytten för att börja packa ihop våra saker. När det är klart har vi nått fram till Sthlm och behöver inte vänta länge på att få gå av båten. Hittar igen bilen och packar snabbt i all packning och påbörjar sedan färden hemåt. Första stopp bli i Uppsala där jag, pappa, Ulla och farfar besöker Biltema och Jula. Jag hittar ett par äckligt snygga "snickarbrallor" som jag bara måste köpa - haha, jag vet, jag är knäpp men jag har en fallenhet för den typ av plagg. Letar upp ett Max där vi köper lökringar till förbannelse och fortsätter sedan färden. Nästa stopp blir i Tönnebro där det blir lite fika, åker vidare och stannar nästa gång i Färila där vi äter middag. Ett par timmar senare är vi hemma igen, jag packar Mazdan full och åker hit till Svensta. Stannade för hemma hos mamma då jag anlände för att säga hej och åkte sedan hem hit till lägenheten . . . Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, packa upp sakerna och ta mig en ducsh kanske och sen gå och lägga mig - skulle ju va som skönt de.

Aja.
Tackar alla som var med på denna roliga resa! Tycker verkligen att det är hur kul som helst när vi hela familjen Norling (+ några andra efternamn) gör något tillsammans - brukar aldrig misslyckas! TACK!

Adjöken.

Da killer.


Middagen hos mor igår var verkligen superb!
Mätt och belåten åkte jag hem och slängde ihop mina saker, tillbaka till mamma en sväng till för att visa Emma onsdagens bilder etc och sedan vidare mot Rätan i min nystädade pärla :)

Pratade lite med pappa och Ulla och gick sedan bort till Micke och Erika.
Surrade med dom om allt och inget någon timma innan Robin kom och hämtade mig och vi for på Turingen. Mellan Rätan och Handsjön sprang en hare över vägen och Robin hann inte veja . . . vi vände och stackarn låg kvar och kippade efter luft. Jägare som Robin är tog han den lilla kraken i bakbenen och gjorde slut på hans lidande. Resterande bit av vägen såg vi inte mindre än 2 stycken till - dom överlevde dock vår framfart.

Framme vid folketshus såg det till en början rätt dött ut.
Gick ner och träffade på Tea och Flisan som parkerat sig vid karaeoken (Sing star). Stämde upp i skönsång och lyckades vinna över födelsedagsbarnet :) Lite skvaller och sedan var vi påväg hemåt igen. Satt inne hos Robin och pratade en sväng innan det var dags för mig att dra mig hemåt och krypa ner i sängen.


Idag har jag än så länge inte fått något vettigt uträttat, inget mer än att jag satt på en tvättmaskin . . . Hörde pappa surra nåt om att byta däck på bilen, kanske ska joina honom i det.

Senare idag blir det filmtittning på Handsjön.
Jimmy berättade igår att han fått hem filmen (You've got served) så det var bara att komma. Hoppas inte Emma dröjer så länge med att anlända till byn så hon också kan följa med.

Nu ska jag till Böle, hej.

Men ge mig . . .


. . . ett stort glas av my fine vine - skulle sitta som ett smäck de nu vill jag lova.

Har spnderat de senaste timmarna hemma på Klövervägen 1.
Jag skulle städa bilen och Wille skulle så stort hjälpa till, pyttsan. Det fick jag minsann göra själv. I alla fall insidan. När jag däremot skulle till med vattenslangen blev det riktigt intressant och hux flux hade jag hjälp av både William och Marcus :) Så nu är Pärlan fin, både på in och utsida - Well done ms Norling!

Ska slänga mig in i duschen nu var det tänkt. Känner mig bara allmänt äckligt just nu så det ska bli skönt. Därefter blir det middag hemma hos mor och Bengt, grillat för första gången i år, ska bli mumma de :) Åker sedan till Rätan där vi får se vad som händer. Ska nog ringa herr Lövdal och fråga vad han har för planer för kvällen (mer än att vara chaufför dvs). Hoppas att han vill leka liiiite med mig iaf.



Isch va jag längtar tills på måndag nu!
Ska bli underbart att komma iväg en sväng, om så bara för några dagar . . .


Adjöken adjö.

Sprucken planering.


Jag har redan spräckt min planering trots att klockan inte ens är ett än.
Detta beror på två saker;

1. Att jag ska vara så jävulskt trött på mornarna . . .
2. Att sängen är alldeles för skön just precis den tid som min klocka ringer . . .

Ska försöka få så mycket som möjligt gjort återstående tid innan det är dags att rulla mot Rätan.
Till att börja med hade jag tänkt slå Bengt en pling och höra ifall dom är hemma, är dom det åker jag dit och städar bilen, i annat fall får jag väl ta itu med misären här hemma (hoppas hoppas hoppas dom är hemma!) I och för sig, om inte dom är hemma skulle jag ju kunna ringa till Danne och Elle och höra om inte dom vill joina mig i en biltvätt - jag vet nämligen att Dannes bil också är i behöv av ett litet lyft ;p


. . . Bengt var hemma så nu, efter att jag fått på mig lite kläder, åker jag dit.

Adjö.

Je gär som je vill . . .


. . . så de så!
(Brist på fantasi ang. rubriken).

Puh, det var ett par jobbiga åtta timmar de där.
Eller jobbigt har det kanske inte varit, jag har haft skoj skoj med min egen Malin :) men det har varit rätt dött på kundfronten vilket blir rätt jobbigt eftersom man, trots kundtorkan, inte direkt kan gå och sätta sig nånstans . . . aja, även min rygg lär väl bli van nån gång hoppas jag.

Har just pratat en sväng med min käre vän Robin.
Vi var båda rörande överens om att lite sällskap inte vore helt fel. Men var tyvärr tvugna att finna oss i våra öden (att vara själva) eftersom båda är/var för trötta för att göra något vettigt åt saken. Shit happens.

I morgon kommer min syster och förgyller mitt liv. Dock kommer jag att måsta vänta till minst klockan tre innan jag får se hennes söta face :/ Men men, den som väntar på nåt gott :) Ska då i alla fall försöka ragga med henne till Rätan där det senare på kvällen mest troligt blir 30 års kalas på Turingen. Kan nog bli livat de :)
Undrar just om jag kanske skulle ta och göra mig klar för kvällen nu jag. Planen var att gå upp i hyfsad tid i morgon så jag både hinner städa lägenheten, packa för ett x antal dagar framöver och hälsa på kära mamma. Kan inte garantera att allt detta kommer att bli av men jag ska verkligen göra mitt yttersta, samt att vita faran också skulle ha behövt sig en omgång - både in och utvändigt :S (kanske ska förena nytta med nöje och göra det sistnämnda hemma hos mor).


Nä som sagt, sängen var det ja.

So long folks.

Huvva sa seig.


Seg jag är idag, och då sov jag typ 11 timmar i natt . . . är väl all sömn jag gått miste om nu på slutet som ger sig till känna skulle jag tro. Men men, bara man kommer upp och tar sig för med någonting brukar det ju gå bra :)

Gårdagen på Statoil gick bra.
Dock var det ett helvete från början - jag bakis som en gris, alldeles skakis i hela kroppen och en massa folk som skulle ha en de ena en de andra :/ Att kirra en french hotdog tog verkligen emot vill jag lova. Men allteftersom tiden gick mådde jag bättre och det hela slutade bra :)

Ska dit nu snart igen, jobbar med Malin idag. Skoj skoj.
Har en massa saker jag måste prata med henne om så jag hoppas att det blir ganska lugnt idag.

Är lite i valet och kvalet om jag ska åka till Rätan eller inte ikväll, skulle ju verkligen ha behövt städa lägenheten . . . hum. Får fundera på det där under dagen och se vad jag kommer fram till. Inga direkta planer för helgen, ingen mer än att jag ska kika på film med Jimmy på söndag, det har han faktiskt lovat :) Sen på måndag morgon åker vi neråt Sthlm för att sedan hoppa på båten och glida mot Helsingfors. Ska bli skönt med lite ledighet och umgänge med släkten.



Nä, kläder på - Statoil nästa.

Är huvudet dumt . . .


. . . får kroppen lida.
Usch och fy och blä va klen jag är idag!
Men jag har ju endast en person att skylle och det är ju mig själv . . . fattar egentligen inte riktigt hur man tänker. Jag menar idag är första riktiga arbetsdagen på Statoil - bra där Ida att du ska ta dig igenom den bakis som ett helvete! Får hoppas att en dusch piggar upp mig lite.

Gårdagen då.
Sophie kom, vi surrade på lite här medans jag ställde mig i ordning. Åkte på bolis och sedan vidare mot Turingen. Ett snabbstopp hemma hos Sophie för lite byte av kläder och annat fix sedan bort på affären där vi efter några minuter blev hämtade av Jimmy och Johan. Hemma hos Thomas hade grabbarna börjat på med potatisgratängen och det luktade gudomligt. Åt och satt sedan och småpratade ett tag innan det var dags att åka bort på Folkets hus för att kika på Annie och Emelie som dansade och Marcus som spelade. Riktigt trevligt. En sväng hem till Thomas igen och sedan bort till brasan. Johan hade tagit med sig sin brandspruta (en gammal sak som brandkåren mest troligt använde sig av "förr i tiden"). Jag fick fix ideén att jag vill prova att spruta, intog possition och Johan satte på vattnet. Till en början gick det bra och jag blev stolt över mig själv som orkade hålla emot . . . när trycket dock blev ännu hårdare tappade jag kontrollen och blev dyblöt . . . haha, den bjuder jag på! Kollade lite på brasan och pratade med folk innan det var dags att åka hem till Thomas igen. Blev ruskigt mycket folk där och jag hade jätte skoj :) Vid fyra tiden tog dock tröttheten över  så jag Jimmy och Stefan åkte hem till Stefan där vi stupade i säng på en gång och somnade.

Gick upp vid halv elva idag, klädde på mig och åkte till Rätan där jag stannade för hemma hos pappa för att få i mig lite frukost. Susade sedan vidare och befinner mig alltså nu hemma i Svensta, redo att snart hoppa in i duschen. (Min dusch fungerar för övrigt ruskigt bra nu, jag har världens bästa tryck!).


Uppdaterar mer ikväll efter jobbet.
Tjing.