Pust och stön.


NU är jag äntligen färdig med allt!
Lägenheten är städad - från  golv till tak, tårtan är gjord och . . . eh, ja det är helt enkelt klart.

Har slitit som ett djur sedan sist jag skrev och nu såhär i efterhand måste jag säga att jag verkligen gillar det jag ser. Ja till och med att jag kan kalla mitt hem fint :) Nu saknas bara mina gäster som borde anlända vilken minut som helst. Pappa, Ulla och farfar är först ut (om man bortser från Pelle i morse) sen på söndag kommer resten.

Pelles mamma var hit förut idag och sa grattis och gav mig en bukett blommor och en lott (som jag otippat inte van nåt på), söt hon är :) Hon berättade även att när Pelle kom hem idag hade han haft 39,2 graders feber :/ Stackars! Ska göra allt för att han ska krya på sig sen när han kommer.


Nä jag kanske ska ta och duka fram lite.
Haha, blir barnkalas stuk på det hela idag, dricka till tårtan. Tänkte köpa nån öl men eftersom jag inte är så hemma på lättöl gav jag upp det projektet och köpte istället vanlig hederlig Cider och Cola. Dock blir det ju kaffe efter så det höjer kanske upp vuxenstatusen liiiite i alla fall, eller? ;)

Mors.

En sak till!


Kom på en sak till som jag bara måste skriva.
Igår var en stor dag för mig - jag sa upp mig från Acb!

Den sista april arbetar jag min sista dag på Acb Laminat, trist nog blir det inte med "the oldies" men men.  Sedan den första maj börjar jag på riktigt på Statoil :)
Dock kommer jag med all säkerhet hänga en hel del på Acb trots att jag slutat . . . av gammal vana liksom :)


Hade det varit för ett år sedan hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att jag skulle säga upp mig därifrån. Jag trivdes något oerhört så en uppsägning fanns inte på världskartan. Men som vi alla vet, saker och ting förändras . . . och nu känns det här som det absolut bästa valet.

Önska mig lycka till folks! :)

Grattis mig :)


Så var man 21 då.
Kan inte driekt påstå att det känns annorlunda, men det brukar det väl aldrig göra när man fyller år. Känns lite hemskt egentligen, 21 år, visst det är inte så gammalt men det känns rätt old. Got damn jag börjar bli vuxen ( i alla fall på passet).

Gratulationerna började i natt klockan tolv på vår första rast. Tack och lov slapp jag undan allt vad sång heter men fick däremot ett antal grattis från mina nya kollegor :) (Har ju om ni inte redan visste det börjat på Norra nu. Var inte direkt possitivt inställd till det från början men jag måste faktiskt medge att jag trivs och att folket där uppe är enna riktiga goingar :)). Vid två hoppade jag in i bilen och susade ner på Södra eftersom jag lovat Elle, Sophie och Danne att komma ner och hälsa på. När jag kommer in i matsalen sitter alla där runt ett bord som är dukat med tallrikar, skedar och en tårta (!) Naaw, inte annat än att man blir rörd! Åt tårta och surrade lite innan det var dags att bege sig tillbaka till Norra igen.

När klockan äntligen slog sex kunde jag med gott samvete ännu en gång sätta mig i bilen och åka neråt civilisationen igen, denna gång hem. När jag kommer innanför dörren ser jag för det första att det är städat (i alla fall ihop plockat) sen hör jag att Tv'n är på. Går in i vardagsrummet och där ligger Pelle i soffan och säger "Grattis". På bordet har han dukat fram frukost och tänt ljus :) Sötast! Fikade och myste lite innan det var dags att få sig några timmars välförtjänt sömn.

Har nu sedan jag vaknat spelat lite Yatzy (haha), och städat, putsat fönster, satt upp gardiner mm. Är en del kvar att göra innan det är klart men det ska nog gå fort. Därefter ska här göras smörgåstårta :D



Uppdaterar er lite mer senare kanske.
Hadé.

Men så jag gör!


Ida Norling i ett nötskal, sätter sig och bloggar då hon egentligen har tusen miljoner andra saker att göra . . . Dock är jag i alla fall inne på min andra tvättmaskin så mina fingrar är inte helt inne i röven så att säga. Men det är rätt mycket till som skulle ha gjorts.

Packa. Blä och usch vad det kändes trist att göra det. Har slängt fram lite saker jag ska ha med mig i helgen på soffan men that's it. Bara tvätten kunde bli helt klar skulle jag ju kunna färdigställa packningen på nolltid (haha, vilken bra bortförklaring). Ska försöka ta tag i städningen också, mycket roligare att komma hem till en ren och fin lägenhet istället för ett bombnedslag som det är nu.

Igår blev det några timmar i Östersundet tillsammans med syster :)
Hittade två par skor, ett par svarta stövlar och ett par super coola
Nike streetskor i mid-modell (egentligen är det lite lögn att jag hittade dom, Emma har de båda paren i exakt samma färger och allt så jag kopierade henne...sorry). Köpte även ett smycke till naveln, fem par strumpor, hudkräm, hårspray och alkohol för ett helt kompani ;) Även två "handledsvärmare" eller vad det heter till Pelle, ett grått och ett rosa i Peak - snyggisch!

Men hallå, tvätten, skynda sig nu!
Shit vad jag hårar, trots att jag inte direkt har så mycket eller långt hår tappar jag hur mycke som helst, snart är jag väl helt kal . . . :/


På måndag kväll börjar jag för övrigt jobba natt på Norra. Spännande att se vilka man kommer att få jobba med.



Nä nu ska jag ta mig i kragen och få något gjort här. Emma brukar inte tycka om att vänta på mig . . . och i den har takten är det ju näst intill ofrånkommligt ;p

GLAD PÅSK!
Och en stor Puss på dig Pelle - Älskar Dig!

Flitens lampa lyser.


I morse när jag vaknade förutspådde jag hur den här dagen skulle komma att bli, det såg ut enligt följande:

- Klockjävlen ringde alltför många gånger men jag fattade helt enkelt inte vad det var, det hela slutade med att Anna ringde och väckte mig tio över sju. Yes, att börja dagen med den försovning är precis vad vi alla drömmer om, eller?
- Kom på jobbet, skulle vara snäll att ge en som redan stod på robot fem minuter (personen i fråga hade i och för sig rast då, 10 minuter så jag antog att han skulle bli borta längre), denne kom aldrig tillbaka och jag fick fortsätta att lägga helveteslist (!). Egentligen skulle det vara en drömstation . . . OM det inte vore för all jäkla spån de små rackarna ger ifrån sig, usch! (Nog för att jag arbetar på en spånplattsfabrik men det finns ju fan gränser!)
- Det blev ställ, BHS 90. Tycker egentligen om den körningen men man blir en anings irriterad efter att man stått och limmat konstant i över en timma. Inte en enda jäkla pall som var helt hel. Dessutom, som lite salt i såret, har jag varit otroligt klumpig idag och bränt mig ett flertal gånger på, min annars rätt så bra kompis, limpistolen . . . Sen en sak till, jag råkade klämma mitt vänstra långfinger under ett av dessa tunga paket, 35 kg - AJ!
- Kom till insikt med två saker där vid tolv - halv ett, saker som jag egentligen vetat om och haft i huvudet hela dagen men som jag liksom inte riktigt fattat förrän då. 1. Jag skulle åka och lämna Audin i Rätan, något som kändes otroligt jobbigt. 2. Jag hade bestämt med Anna-Karin på statoil att jag skulle komma dit och jobba lite . . . MEN ORKA! Typ det enda jag tänkt idag är att jag vill hem, lägga mig i sängen och dra något gammalt över mig.


Kanske var några fler saker också . . .
Nu kommer vi till det roliga. Efter klockan två idag har allt genast känts mycket lättare och efter det har det liksom bara rullat på :) Innan jag stack på Statoil hade jag en liten tanke om att bara stanna kvar till max åtta, den blev över nio. Dessutom har det faktiskt varit riktigt skoj där och kanske det bästa av allt, jag lär mig :D Kan kanske bli bra ändå det här.



Tror banne mig att jag ska lägga ner huvudet på kudden en svän innan Pelle kommer hem. Han har lovat mig sällskap i duschen så jag kan inte lägga mig "på riktigt" än för ett sådant fint erbjudande kan man verkligen inte tacka nej till! :)

Sen, inte att förglömma -

Dagens nya lärdom:
Det är inte den "vanliga" streckkodsläsaren man använder när man ska hyra ut en film. Dessutom betyder det när en materialare säger "men du är ju på limningen, alltså ska du limma" att han inte kan göra något åt felet man nyss upplyst honom om.

Godkväll.

Jag har inte tid . . .


. . . med mitt eget liv.
Shit! Känns som att jag har tusen miljoner saker att göra men vet fan inte när jag ska hinna göra dom. Man kanske ska säga att det är tur att jag inte har någon hobby för då vette tusan hur de skulle bli alltså, haha.

Bilen, eller snarare isen, den satans jävla isen.
Efter att jag skrivit förra inlägget gick jag ut med hammare och salt i högsta hugg. Började med att strö lite salt runt däcken, och jo visst, det smälte . . . lite i alla fall. Tog hammaren och slog lite men det var inte mycket som for bort av det inte. Tänk tänk. Varmvatten! Gick in och fyllde en hink med kokhett vatten som jag sedan tömde runt ett av däcken. En hink blev två hinkar som snabbt blev tre och fyra . . . insåg efter ett tag att det skulle ta en hel evighet att tina fram ett däck på det viset. Tänk tänk igen. Saltet hade tagit slut så jag stack på Ica och köpte en ny laddning. Saltade som fan runt alla däck men inte blev det så mycket bättre av det. Svor nån lång och ful ramsa, ringde Matte i hopp om att han kanske kunde hjälpa mig men han jobbade. Ringde Danne men han vägrade först svara och sen var det upptaget i, vad som kändes som, en hel evighet. Var precis på väg bort till mamma för att samla nya krafter över en kopp kaffe då Danne kliver ut genom porten. Jag förklarar läget, att jag behöver hjälp och han säger att han kan ställa upp :) Börjar med att åka till mamma där vi hämtar ett spett och en spade. Tillbaka vid bilen börjar vi febrilt hugga och ha oss, Danne letar upp domkraften och tillslut har vi faktiskt fått loss den :D Nu är det bara att dra bort den från platsen den står på som återstår. Eftersom sommardäcken var på var det en ren omöjlighet att köra bort den därifrån. Åker upp på Acb och lånar ett spännband som får fungera som bogserlina. Kopplar sedan ena änden i Audin och den andra i Golfen som Danne dagen till ära körde. Gick inget vidare, den lilla Golfen orkade helt enkelt inte . . . Ett tu tre ringer det på min mobil, det är min morbror som frågar hur det går, tittar upp mot ishallen och ser att han står där. Han frågar om vi behöver hjälp och mitt desperata ja fick dem att komma ner på stört :) Kopplar linan ännu en gång, denna gång i deras bil. Danne sätter sig bakom ratten i Audin och Håkan i deras bil. Jag och Emma-Lina knuffar på. Även två killar som passerade parkeringen just i det ögonblicket stannade och hjälpte till. Sen, som genom ett mirakel har vi faktiskt fått loss den! Tackar alla hjälpsamma människor för hjälpen och åker sedan upp på Acb igen. Lämnar tillbaka linan vi lånat samt Audin eftersom Pelle lovat att byta däck på den :)

Efter Acb besöket åkte jag och Danne upp på Norra en sväng för att hälsa på Matte med flera. Språkades lite med dom innan vi for hem till mig och spelade GH.
Tackade Danne för hjälpen och sällskapet idag, han gick hem och jag gick och la mig.


Så här ligger jag alltså nu, funderandes på när jag ska hinna göra resten av sakerna jag planerat för den här veckan. Bilhistorien tog ju lite längre tid än planerat så jag har ju varken hunnit varit med den till Rätan eller städat här hemma . . . Och i morgon kväll ska jag vara på Statoil så då lär jag heller inte hinna göra mycket antar jag. Dock ska jag försöka ta mig till Rätan med bilen i morgon kväll i alla fall så jag har det ur världen. Sen på onsdag hade jag planerat in en stadstur, ska se om jag hittar nåt fint att ha på mig i påsk :)


Äsch, det här blev långt, lägger ner nu.
Men just de ja, innan jag kvällar ska jag berätta om en sak jag kommit på. Man säger ju att man lär sig något nytt varej dag, det ska jag hädanefter skriva ner här. Alltså skriva ner en ny sak jag lärt mig varhe dag, det kan väl bli lite skoj änå va? :)

Dagens nya lärdom:
Man kan använda salt för att smälta is, kanske inte det snabbaste sättet men det fungerar!

Jag ringer Polia.


Det finns möjligtvis inte någon där ute med en ishacka eller kanske en sisådär 100 liter varmt vatten? Skulle som behöva det nu jag då jag inte ägern en ishacka eller känner för att bära hinkar med vatten fram och tillbaka . . . Det ligger nämligen till på det här viset att jag har en bil, haha, jag har en bil. Hur som helst, den har inte fått så mycket omsorg de senaste månaderna då jag varit less över att den inte gått igenom besiktningen. Jag har vetat vad som varit fel men liksom inte fått fingrarna ur och sett till att få det fixat. Min lathet har nu resulterat i att bilens stackars däck frusit fast . . . Bra där Ida, 1 fucking 0 till dig. Dock kanske det inte behöver bli så jobbigt för mig ändå, Pelle surra nåt om att det kanske räckte med att strö lite salt runt däcken. Aha, fick man lära sig något nytt, har aldrig tidigare vetat att salt har en smältande effekt på is. Trodde bara att det underlättade vid halka, men det gick alltså att använda till annat också.

Språkades lite med vår produktionschef idag också. Bad att få börja på Norra nästa vecka och det lät inte som att det skulle vara helt omöjligt. Håller tummarna. Gött med treskift igen, samt att de hade jävligt mycket extra jobb där uppe som det lät, perfecto för min kassa de :)


Sen som lite extra kuriosa kan jag meddela er kära läsare att jag och min kära Pelle firar ett år om cirka en månad, närmare bestämt den 18:e april, shiiit vad fort tiden har gått! Det lite tråkiga med den dagen är att vi inte direkt kommer att kunna göra något speciellt, eller jo det kommer vi väl kunna, men vi kommer att måsta hålla oss inom Industrivägen 1´s väggar eftersom mr.P har sin boja då :/ Typiskt, men det blir till att göra det bästa av situationen. Huvudsaken är ju egentligen att jag får vara med honom, sen spelar resten inte så stor roll.

Nämen om jag kanske skulle försöka få något gjort innan det blir mörkt ute. Har en del saker att stå i idag.
- Bilen . prio ett blir ju att få loss den sen ska det bytas från sommar till vinterdäck och slutligen ska ajg köra ner den till Rätan.
- Städningen . skulle ju ha blivit klar med den också, har kommit en liten bit på väg men är ännu inte klar.
- Laga mat . måste ju (tyvärr) även äta i morgon med, på jobbet alltså . . . återigen, dessa jävla matlådor!
- Sova . slutligen hade det ju faktiskt varit skönt att få sova lite också så man orkar med morgondagen . . .


En jäkla massa kärlek till Pelle.
"I know your fears and you know mine.
We've had our doubts but now we're fine.
And I love you, I sswear that's true. I cannot live without you
"



P Å S K E N 2 0 0 8 - V i s e s i d i m m a n f o l k s !

Rätans Pimpeln.


Ja jag säger då det. Rätansborna visade fruktansvärt dåligt intresse vid dagens pimpeltävling. Lite tragiskt att det är mer Svensta och Svegs bor där . . . men men, Rätan i ett nötskal :/ Jag tror säkert att de som inte var där ändå tycker/tyckte att det är roligt att något annordnas i byn, det de dessvärre inte tänker på är ju att det mest troligt kommer att dö ut då det är så dåligt med folk där. Skippa tv'n en dag for fuck sake!

Nåja, jag var där, Elle var där, Erika var där + några till :)
Jag, Ellinor och Emelie hade hand om invägningen, vart i hela fridens namn får folket upp all fisk?! Vinnaren hade 7,7 kilo nånting. Fick han verkligen all denna fisk i Rätanssjön? Jag fick ingen fisk - för jag fiskade inte men ett pris fick jag dock med mig hem . . . inte det jag hoppats på men men. Allt för byn eller vad man nu säger, haha. Vid tretiden var jag trött, less och frusen så jag tog mitt pick och pack och styrde kosan mot Svensta igen. Dödade lite tid genom att lira GH men tröttheten tog över så jag förflyttade mig till sängen för en liten siesta. Blev dock fast med att kolla efter resor och höll på att få en hjärt attack då det helt plötsligt kommer upp ett fönster där det står typ "Tack för att du bokat din resa genom oss, bekräftelse på bokningen skickas till din e-mail". SHIT! Vad har jag nu gjort!? Det enda jag hade tänkt göra var ju att kolla upp lite priser men det hela slutade med att jag av misstag råkade boka en resa åt mig och Pelle den 19:e maj till Thailand i två veckor. Oops! Dock fanns där en avbokningsknapp såg jag efter ett tag så jag kunde tillslut andas ut. Visst, jag hade inte haft något emot att åka då men det kanske vore en fördel om Pelle fick vara med och bestämma också, eller? :) Dock sa han senare när jag pratade med honom att jag skulle leta upp någon bra resa och boka. Får se om jag hittar något bra då :)

Var på Statoil och åt middag vid sju tiden med Pelle och Roger, kebabrullarna där går verkligen inte av för hackor. Efter maten for pojkarna iväg med skotrarna och jag i min tur for åkte till mamma för lite skvaller med henne, Bengt och Karin. Är nu hemma igen, är inte så trött än så jag funderar faktiskt på att städa lite, något som jag förövrigt skjutit på nu i snart två veckor . . . :/

-

Var i staden igår med Pelle. Gick och kikade lite i affärerna men hittade inget speciellt att köpa. Övergav dock affärerna efter ett tag och tog istället en Krispy chicken på Shang Hai Wok istället med friterad ananas och glass till efterrätt, mums filibabba! Avslutade vårt stadsbesök med bio, "10.000BC". Som jag sa till Pelle, ingen tiopoängare men helt klart sevärd. Väl hemma i Svensta igen låg vi och myspratade lite innan vi båda somnade sött.


Hemma en snabbis.


Mellanlandar lite hemma innan det är dags att sticka iväg på Statoil för lite introduktion. Ser verkligen fram emot det, ska bli ruskigt skoj. Hoppas jag gör bra ifrån mig så de vill ha dit mig fler gånger . . . Men det borde inte vara några problem, jag menar det där med att stå i kassa etc är ju sånt jag gillar och när man gör saker man gillar brukar det gå bra :)

Även att det har gått rätt bra på Acb idag också, ingen är gladare än mig men gladast är nog Pelle som fick gå hem två . . . Eh? Haha. Nä men allvarligt, det har gått bra och tiden har faktiskt gått rätt snabbt. Mitt lyckorus sen igår kanske lever kvar, who knows.



Ska ta mig en sväng bort på Ica nu i hopp om att hitta nåt att fylla upp kylskåpet med samt något att äta till middag. Usch, dagens svåraste beslut, vad ska jag äta till middag?

By the way så var det Bengans tur att bli gaddad idag. Han skrev William (och) Marcus på armen. Blev ruskigt snyggt må jag säga. Inte annat än att man blir lite sugen själv också . . . Men jag har sagt att jag inte ska göra någon ny förrän den på benet är ifylld, ser förjävlig ut nu :/ Men när det är gjort, då jeflar. Har två olika som jag har funderat på. Den första är en drake i svanken, grymt snygg bild och den andra vet jag inte riktigt än . . . skulle vilja skriva någonting som liksom beskriver mig, med ett ord - går det? Ska försöka komma på något bra. Kanske skulle ta och ringa Pecka i morgon och boka tid . . . kanske.

Nä nu blir det Ica, ska ju ta mig tusan snart iväg igen.

Gäsp.


Just ätit lite frukost . . . fan, måste gå på Ica idag och fylla på förrådet lite, var inte så mycket att hurra för :/ Lite smink på ansiktet och kläder på och jag är redo för ännu en dag på Acb. Eller, egentlgen är jag inte det, gissar att jag kommer att vara minst lika less som jag var igår men jag ska försöka att inte klaga alltför mycket utan istället försöka bita ihop.

Igår var det då dags för mig att göra mina första timmar på Ica i kassan. Var lite nervös i början men efter ett tag släptte det och gick faktiskt hur bra som helst! Åh, jag önskar att jag kunde få komma dit idag med så kul var det faktiskt! Men idag är det Statoil som gäller och i morgon är det Ica igen, skoj. :) Det där är verkligen ett jobb för mig och har varit ända sedan jag var liten; att få sitta i en kassa samt träffa en massa folk - måste verkligen vara heaven! Haha.


Helgen då.
Dinerade i Åsarna tillsammans med Emma, pappa, Ulla, mina kusiner Jocke, Robin, Marcus och Malin samt min faster Helene. Latinamerikansk buffé, eller var det Argentinsk? Nåja, gott var det iaf. Kom in i en härlig stämning när trebaduren började plinka på gitarren och hade inte haft något emot att stanna och ta en öl eller två men jag hade bil så det gick dessvärre inte. Vid nio var jag tillbaka i Svensta igen, åkte upp på Acb och hälsade på lite där och väntade sedan på Pelle som slutade vid tio. Åkte hem och bytte om samt packade ner lite nödvändiga kläder inför helgen och gick sedan upp till Högströms. I med hörlurarna, på med musiken, starta skotern och sen iväg :) Var framme i Rätan vid halv ett - ett.

I lördags blev det rätt tidig uppstigning. Åt lite frukost, klädde på oss och åkte upp till Böle där det dagen till ära var pimpeltävling. Hittade en fin liten plats ute på Böörs kärna och hissade ner pirken. Dröjde inte länge förrän det nappade och jag blev överlycklig, haha. Slutade med att jag fick två fiskar, två fiskar på sammanlagt 72 gram (ni kan ju ana storleken). Ulla kammade hem segern på 300 (+lite mer) gram - Grattis! En liten skotertur med kusinerna och sedan hemgång för att tända upp och spela GH. Duschade och donade på fram till klockan var 20 i sju då det var dags att åka upp till Böle igen på After Fish. Utsökt mat och bra underhållning i form av The Relatives. Vid tolv snåret började tröttheten ta över och vi bestämde oss för att åka hem igen. Godnatt.

I söndags var det ärtsoppa i Böleskölen som var inplanerat så jag, Pelle, pappa och Amanda for upp och fick oss en tallrik god och varm ärtsoppa. Mmm, så gott, framförallt när det som då var hemlagad. Tillbaka i Rätan igen packade jag och Pelle med oss en borr, lite maggot och två pimpelspön och for sedan på Trollsjötjärna för att testa fiskelyckan. Jag lyckades håva upp runt 40 fiskar (inte så vidare värst stora) och Pelle vet jag inte hur många han fick eftersom han släppte tillbaka dom ner i hålet . . . Åkte hem och fick oss lite Chili con Carne. Efter maten sakrade vi ihop oss och for hem till Svensta igen. Kvällen avslutades med allas våra vänner från Köping :)

Nu måste verkligen jag lägga på en rem då jag fortfarande bara har på mig morgonrocken.
På återseende folks :)

Acb - inte bara ett jobb, en livsstil.


När jag sitter och funderar över Acb och mina år där kan jag inte annat än le.
Fan va mycket skoj man haft innanför de där betongbeklädda väggarna. Mycket skvaller som cirkulerat, många skratt, en del ovänskap med mera med mera.

Shit, det är inte ett vanligt jobb som man går till klockan sju på morgonen och ifrån fyra på eftermiddagen (i och för sig har vi jobbat skift och aldrig förrän nu haft dessa tider men ni kanske fattar poängen), på det där stället har jag spenderat ett x antal massa timmar extra bara för att umgås med vänner som jobbappt. Sjukt? Ja jag vet, men jag har gillat det :) Och tänk alla hutlöst roliga saker man har hittat på där för att antingen jävlas med andra eller bara testa en sak som man egentligen inte ska . . . ååh! Rooooligt!

Jag hade inte haft några som helst problem med att stanna kvar på Acb om det var som det en gång i tiden var. För cirka ett år sedan. Ååh, underbara gamla skiftet vi hade - SAKNA! Nu är det så många förändringar hela tiden att man liksom inte "hinner" börja tycka om något förrän det blir nytt igen.

Men vilka minnen det är alltså.
Jag skulle nästan kunna ge vad som helst för att få återuppleva dom . . .

Vattenkrig på somrarna, utslagspoker på rasterna, dagens på Draupner under förmiddagsveckorna, tok prat från Renner som får mig att vika mig dubbel av skratt, framtidsprat med Sone, slängpussar till Pelle, seriöst "vuxenprat" med de äldre, pinsamma frågor till Orsa, gänghäng med Matte och Robin, skvaller till tusen med Elle och Sophie, reseprat med Tommy, små pratstunder inne på kontoret med Lennart, praoelev hos Seffa på vagnen, ännu mera skvaller med Linda och en massa skitprat om andra medarbetare som kanske inte ligger så högt upp på "tycka om" listan, haha . . . jaa, jag skulle kunna hålla på hur länge som helst, så skoj vi haft alltså!

Lite tragiskt kanske men har man varit på en fest så tro på fan att Acb har dykt upp minst en gång under kvällen som samtalsämne. Är man bara hemma med ex. Pelle har Acb kommit på tal . . . det finns överallt!


*
Vad tycker ni andra?

Tjo.

Snusa vs. Röka


Det här är ett inlägg jag spånat länge på men liksom inte tagit mig tid till att skriva det . . . gör ett försök nu då.

Jo, vad är egentligen bäst, snusa eller röka?
Jag vet ju att egentligen så är inget av dessa två onda ting bra, men vad är bättre och vad är sämre?
Vi kan göra som så att vi skriver ner lite bra/dåligt för vardera sak.

Snusning:

*Den som snusar får missfärgade tänder.
*Det är dyrt, i snitt går en dosa på runt 40 spänn (!)
* . . . det är aldrig roligt att vara beroende av något.
*Det skadar din hälsa. - dock inget som jag märkt av.
(Finns säkerligen fler saker men dessa ovanstående är väl kanske de "största" punkterna).

Rökning:

*Den som röker får missfärgade tänder, även att exempelvis händerna kan få en annan nyans.
*Det är dyrt, 46 kr för ett paket om jag inte missminner mig, eller kostar det kanske ännu mer nu (?)
* . . . det är aldrig roligt att vara beroende av något.
*Det skadar din hälsa - för mig blir det tungt att andas när jag eller någon som är nära mig röker.
*Det är inte bara du som röker som blir "drabbad" - ni vet, passiv rökning.
*Efter att du rökt luktar dina kläder, händer och andedräkt rök.
(Finns säkert fler saker här också men dessa får räcka).

Jag kan ju bara tala för mig själv och utefter egna erfarenheter, men jag anser det vara mycket bättre att snusa än att röka. Jag började snusa för cirka 7 år sedan, och kan nog mycket möjligt göra det i 7 år till också. Jag ser inte riskerna med det hela, att man kan bli sjuk och liknande, ser mer att det blir dyrt i längden och att tänderna blir missfärgade - men that's it liksom, så länge jag har råd kommer jag nog fortsätta . . . låter kanske konstigt men så är det.

Gjorde ett försök till att sluta för ett par månader sedan, det hela slutade med att jag började röka som en borstbindare istället, och det i sin tur resulterade i att min kondition som inte är på topp i vanliga fall verkligen rasade ner till botten :/ Började snusa lite smått igen men fortsatte ändå röka. Tills jag en dag verkligen inte kunde, vet inte vad det var som hade hänt mig men jag kände mig bara illamående när jag tänker på det . vilket ju var bra! Återupptog snusningen igen men inte i samma utsträckning som förut, snusar mycket mindre nu än vad jag gjorde då vilket ju också är bra.

Sen har vi ju även dessa som så stort ska sluta snusa, köper inga fler dosor men däremot cigaretter. Sen när man frågar om de börjat röka förnekar de det, why!? (Haha, Sophie, känn dig lite träffad ;p). Jag menar, man slutar väl snusa för att man inte vill vara beroende av nikotin, eller? Sen har ju i och för sig många slutat snusa nu också sedan snuspriserna höjdes igen . . . men då börjat röka istället . . . Pest eller kolera liksom, haha. Rätt intressant ämne att diskutera må jag säga.


Nä jag har sagt att jag kan sluta snusa den dag jag vet att jag kommer att göra något vettigare för pengarna. I dagsläget skulle jag säkert köpa godis eller något annat onyttigt för dom och då ser jag faktiskt ingen mening med det. Dessutom skulle jag nog äta ihjäl mig de första veckorna utan snus . . . usch och fy!

Enough now, tack för ordet.
Kommentera gärna - vet att det på många ställen ser ut som att jag lovordar snusning, så är det inte. Jag föredrar bara det framför rökning.


Hej.


Ett steg framåt.


Vet ni vad jag gjorde idag?
Något jag egentligen borde gjort för länge länge sen . . . jag tog bort min lunar (!)
Måste medge att det kändes lite vemodigt då jag haft den i sisådär 7-8 år. Men kände idag att det ta mig fan var dags alltså. Jag menar lunar används (i alla fall av mig) enbart för att jag är förjävla nyfiken, och är det egentligen värt att lägga ner den där tiden som man gör på den sidan? Nej. Jag tycker inte det.

Slut pratat om det.

Har idag varit till Åsarna en sväng med Pelle. Stannade för på Skoterservice så P fick köpa styrstål, jag själv passade på att studera skönheterna han hade inte - shit, jag tror jag vill byta skoter, men inte i år. Efter styrstål bar det av mot kiosken för lite mat, mums. Hem till Svensta igen för att byta ut styrstålen på hans skoter, och ja, till och med jag lyckades byta ut ett alldeles själv :)

I ärlighetens namn tycker jag att det är riktigt skoj att vistas i garage. Jag själv har inte så vidare värst stor kunskap om motorer etc men det är skoj som tusan att se på när någon som kan håller på. Dessutom lär man sig en hel del också. vilket ju alltid är bra.


Ringde även på Östgärde idag och frågade om de behöver timvikarier, och visst gjorde de det. Blir väl till att komma dit nån helg och göra introduktion skulle jag tro. Got me damit! Det börjar se ljust ut, jag kanske kan säga upp mig snart - wonderbar! Den dagen kommer jag vara gladast i världen, bare sa da veit.



Emma is on her way to Svenstaviket nu.
Och vi ska lira så fingrarna blöder, GH 3 - wiihooo!

Begravningen.


Nyss hemkommen efter en dag i Rätan.
Åkte dit så vi var där vid tolv, var hemma en stund innan det var dags att åka till kyrkan. Väl där sammanstrålade vi med resten av familjen och gick in. Bestämde placering i bänkarna etc.

Satte oss ner, folket droppade in och snart var kyrkan, inte helt men nästan, fullsatt. Fin begravning, farmor hade gillat den om hon varit med (om man nu kan gilla en begravning?). Fina psalmer och bra präst. Helt otroligt vad många bekanta, vänner och släktingar min farmor hade. Om det inte syndes i kyrkan så hördes det alla gånger då det böev uppläst vilka som skänkt pengar till olika fonder etc. Ojoj, trodde aldrig att det skulle ta slut.


Rätt konstigt det där egentligen med begravningar. I kyrkan är det tungt, för alla. Man gråter om vart annat och allt känns bara hemskt. Sen tio minuter senare är man i församlingshemmet och då är stämningen "normal", visst lite mer nedstämd än vanligt men ändå rätt, ja, normal. I och för sig vore det ju faktiskt ännu jobbigare om gråten och tårarna följde med till minnesstunden också . . . Nåväl, efter en massa gott fika och småprat med diverse personer var det slutligen bara vi "närmsta" kvar och då dags att gå ut och titta på gravplatsen. Riktigt fint med alla blommor, sen lyktan som vi ställde dit gjorde verkligen sitt den med. Farmor hade tyckt om det.

En sak till jag har funderat över är när folk säger "sov gott" till den som avlidit. Många av de som gick fram till kistan idag sa just de två orden. Varför säger man det när man talar om ett liv efter döden? Farmor sover då rakt inte, det vet jag! Hon har inte stånnan :) Jag började faktiskt tänka på henne när vi satt där i kyrkan och jag undrade vad hon gjorde just då. Den första och enda tanken/bilden jag fick upp i huvudet var att hon att på läktaren, med benen dinglande över kanten och ett snällt och lugnt leende på läpparna - hon har inte ont nu och kan därför göra sådant. Jag hoppas inte bara att det var en tanke från min sida, hoppas hon verkligen gjorde det, men det tror jag. Hon var där med oss, i know that!

Ja det är inte annat än att det kommer att kännas väldigt tomt här utan henne. Dock har jag ännu inte fattat att hon faktiskt är borta . . . kan nog dröja ett bra tag innan man riktigt inser fakta.
Men farmor, du ska veta att du alltid kommer att ha en väldigt stor plats i mitt hjärta och jag älskar dig!
Jag vet att vi en vacker dag kommer att ses igen och då ska du alla gånger få bjuda på dina underbara tjomsar :)
Hej så länge.

Ååh, mmm - underbart!


Har nu duschat av mig bilfärden . . . aah, en lång varm dusch var precis vad jag behövde nu. Alldeles alldeles underbart - hade dock varit ännu mer underbart ifall ajg haft riktigt tryck på vattnet, jo det är lika dåligt nu igen, jag blir tokig! Men bortsett från det dåliga trycket så var det som sagt underbart! Och nu ligger jag nerbäddad i min härliga säng och ska kika på en film eller kanske nåt tv-klipp innan Pelle kommer :)

I morgon är det fullspäckat schema igen;

Börja jobba klockan sju.
Vara på Ica på rasten klockan tolv.
Tillbaka till Acb, avsluta arbetsdagen klockan fyra.
Åka direkt till Myrviken för lite klippning.



So long folks.

Utlandet.


Det är inte varje dag man åker utomlands iinte, framförallt inte bara över dan . . . haha.
Var riktigt taggad i morse vid tio över sex då Sophie knackade på dörren. Samlade ihop mina saker och gick ut och joinade Elle i baksätet på Sophies vita pärla. Efter att Anna släppts av hemma hos henne begav vi oss ner till Donken för lite frulle och skvaller. Avslutade målet rätt snabbt och gick ut till bilen igen, jag hoppade in bakom ratten.

Äntligen on our way!

Blev en massa skvaller, kort och filmning samt ett stopp i Alsen (var det där vi stannade?) för ett skivköp (Winnerbäck), tankning och toabesök. Vi fortsätter . . . genom Åre . . . genom "ingemansland" . . . and finaly är vi i Storlien och snart passerar vi tullen och är i Norge - härlisch! Blev rätt många dåliga skämt om hur skönt det var att komma bort från Sverige ett tag, att det är skönt att åka utomlands etc. Ni förstår kanske att ironin var på topp?

Eller kläckte dock den mest klockrena kommentaren för dagen, fick både mig och Sophie att gråta av skratt.
Ellinor sitter (mobbad) i baksätet vi har samlat oss en aning och är inte lika flamsiga längre då hon plötsligt säger "Vilken miljöförändring, fan va skönt å slippa Sverige!" Haha, den var ruskigt klockren efetrsom vi just, så att säga, kommit över till Norge och såg inget annat än vad vi de senaste tio milen sett - en jäkla massa snö. Söto där! <3 Kommer in i ett lite mindre samhälle där vi köper dricka och lite godis, fortsätter sedan ner till en bankomat där jag och Elle får ut en varsin tvåhundra kronors sedel (sitter det ordet ihop?). Åker igenom by efter by och kommer aldrig riktigt underfund med vilken hastighet det är man ska hålla då skyltarna i Norge är en aningens olik de vi har här hemma. Kommer tillslut ut på E6:an och sedan är det rakast spåret till Trondheim . . . genom hemska tunnlar och förbi tullar. Tillslut är vi framme . . . det börjar gå upp för oss att vi faktiskt inte har en blekaste aning om var vi ska men vi chansar och följer skyltarna in mot centrum. Jag får nästan panik och lyckas ta mig bort från trafiken och stanna utanför ett parkeringshus där jag ringer Mårten. Han säger att det bästa är att parkera bilen och forsätta till fots, han ger oss även adressen till Proffice kontor och vi ger oss ut för att leta upp det. På Proffice får vi tala med en trevlig kvinna som säger till oss att det bästa vi kan göra är att lägga ut våra cv på deras hemsida samt gå till det norska skatteverket för att fixa skattekort etc. Okej, vi letar upp skatteverket och får beskedet att vi måste ha med oss pass för att kunna göra något sådant :/ MEEEN! Letar upp ManPower där de säger lika som på Proffice, nämligen att lägga upp vår cv på deras hemsida . . . Efter ManPower besöket var vi ruskigt less och bestämde oss för att gå tillbaka till bilen. På vägen till parkeringshuset ser vi en skylt där det står Adecco (ännu en rekryteringsbyrå), går in och får återigen hlra att det bästa vi kan gör är att lägga upp cv'n på deras hemsida. Tackar för oss, går tillbaka till parkeringshuset där vi köper en varsin macka och lite godis och påbörjar sedan hemfärden.

Så hur kan vi då sammanfatta denna dag?

Jo, något jobb fick vi inte som vi hoppats på . . . allt verkade vara tusen gånger krångligare än vi nånsin kunnat drömma om. I Norge håller de efter dåligt med snöröjningen och det i sin tur resulterade i att vi fick "pulsa" i cirka 0,5-1 dm snö hela dagen. Av någon underlig anledning luktade det kattfoder eller liknande i Trondheim och bara det gjorde mig ruskigt less.

De var de negativa sakerna, nu till de possitiva :)

Som vi resonerade när vi åkte dit; även om vi inte skulle hitta något jobb så har vi i alla fall provat och bara det känns faktiskt bra. Sen måste vi få skryta lite med att vi inte körde fel en endaste gång, varken när vi skulle dit eller hem samt att vi hittade relativt bra inne i city också. Men det absolut bästa av allt var nog ändå att det bara var vi tre! Minns inte sist vi tre gjorde något, och trots att vi inte hittade några jobb så har jag ahft ruskigt skoj :D Tack flicks!


(Shiit det här blir långt det . . .)

På hemvägen passade jag på att ringa några samtal:
Ringde på Ica och bestämde med en kvinna vid namn Lotta att jag skulle komma dit i morgon för att prata lite om ett eventuellt jobb. Ringde även upp på Skalet och frågade ifall de behövde nån mer personal - de gjorde de inte. Inte Byggvaruhuset heller. Sista samtalet gick till Statoil och det visade sig komma att bli väldigt givande då det blev bestämt att jag skulle komma dit ikväll för att prata lite om ett eventuellt jobb där - Y E S!
Samtalet gick bra och det blev bestämt att jag ska komma dit nästa tisdag och torsdag kväll för att få prova på lite. Ska bli riktigt skoj faktiskt :) . . . kanske att jag ser en liten strimma ljus trots allt.

Enough now .

På återseende, nu ska jag tvätta fötterna, dom luktar illa och det tycker verkligen inte Pelle om ;)

Många bud i Mellerud . . .


Nu är jag glad igen.
Eller ja, det känns bättre i alla fall.

Om det skulle skita sig med Norge, alltså jobb kommer vi säkerligen hitta och få men frågan är då om de uppfyller våra krav på lön. Jag har sagt att jag kan ta mig fan ta vilket skitjobb som helst, jobba hur mycket som helst också för den delen (det är ju liksom därför vi är där) men till rätt lön, annars får det va. Men som sagt, om våra planer nu skulle gå i stöpet har jag faktiskt ringt och pratat med Curt på Ica som sa att jag gärna fick komma på en "intervju" nån dag här i veckan vilket känns bra. Ringde även på byggvaruhuset för att höra ifall de behövde nån mer personal. Den jag pratade med kunde dessvärre inte svara på den frågan och bad mig därför ringa tillbaka i morgon igen då deras chef är där.

Kan ju vara bra att lägga ut lite krokar här och var.

Efter de två samtalen packade jag ner Pelles matlåda och började gå mot Acb. Passade då på att  ringa mamma för att beklaga mig lite - hon hade heller inget jobb att ge mig ifall ni undrar. Lämnade maten och fick mig ett uppiggande samtal med Pelle, så nu känns det faktiskt rätt bra igen som sagt.

Det är så trist, när jag är ledsen och allmänt less på allt och inget pratar jag ju givetvis med honom. Han försöker muntra upp mig men jag bara snäser av allt han säger för det inte är (enligt mig) "rätt" saker han säger. det hela slutar med att han ger upp och går därifrån vilket i sin tur medför att kag blir ännu argare/ledsnare för att han bara går . . . Jag klandrar honom verkligen inte, skulle nog gjort lika om jag var han. Men nånstans i mitt otroligt dumma stilla sinna tror jag att jag kan klaga hur mycket som helst och att han bara ska sitta där och lyssna och hålla med. När jag sedan tänker efter så är det kanske precis det han säger som jag behöver höra, typ nåt i stil med att jag för fan inte bara kan stå och klaga, att jag måste göra något åt situationen etc etc. Så sant så sant, vet egentligen inte vad jag förväntar mig. Ibland undrar jag nästan om jag tror att de ska ringa från något ställe, utan att jag visat minsta intresse, och erbjuda mig ett jobb. Har nog aldrig hänt och kommer nog heller aldrig att hända. Man måste visa intresse, så är det bara.


Tack för mig.

Sometimes you can't make it on your own.


Den här dagen har kanske varit den jävligaste jag varit med om, i alla fall den jävligaste på väldigt väldigt länge! Till att börja med har vi dagtids arbetet. Visst, från början kändes det skönt, att få lite mer rutin på tillvaron, framförallt om vi hade kunnat förhandla till oss tiden o6-15 (ev. 14.3o) istället för o7-16. Det gick inte. Vi kan eventuellt börja förhandla nån gång nästa vecka men det kommer ju aldrig hinna bli klart innan april . . . Så då blir det helt enkelt så att acceptera den där jäkla 7-4 tiden (!!) Och bara det känns förjävligt, jag menar, hela jävla dan går ju bort. Just nu känns verkligen allt hopplöst och jag vet fan inte hur jag ska ta mig ur den här svackan. Jag har svackor lite nu och lite då men den här känns djupare än någon annan jag nånsin varit nere i.

Skiter det sig med Norge i morgon då vette fan vad jag ska ta mig till.
Ett jobb måste jag ju ha, så är det bara . . . men vart och med vad!?


Ska det vara helt jävla omöjligt att få må bra, ska man aldrig riktigt kunna slappna av och bara njuta av tillvaron, ska det alltid finnas något som tynger ner en tankar till botten??? Om det ändå fanns någon som kunde svara . . .



Just nu önskar jag bara att Pelle var hemma, strök mig över håret och sa att allt kommer att lösa sig. Nu jobbar han så det går inte - trist för mig. Dock tror jag nog att jag ska göra dagens goda gärning genom att knata upp med en matlåda till honom, det är han alla gånger värd.