Jag har inte tid . . .


. . . med mitt eget liv.
Shit! Känns som att jag har tusen miljoner saker att göra men vet fan inte när jag ska hinna göra dom. Man kanske ska säga att det är tur att jag inte har någon hobby för då vette tusan hur de skulle bli alltså, haha.

Bilen, eller snarare isen, den satans jävla isen.
Efter att jag skrivit förra inlägget gick jag ut med hammare och salt i högsta hugg. Började med att strö lite salt runt däcken, och jo visst, det smälte . . . lite i alla fall. Tog hammaren och slog lite men det var inte mycket som for bort av det inte. Tänk tänk. Varmvatten! Gick in och fyllde en hink med kokhett vatten som jag sedan tömde runt ett av däcken. En hink blev två hinkar som snabbt blev tre och fyra . . . insåg efter ett tag att det skulle ta en hel evighet att tina fram ett däck på det viset. Tänk tänk igen. Saltet hade tagit slut så jag stack på Ica och köpte en ny laddning. Saltade som fan runt alla däck men inte blev det så mycket bättre av det. Svor nån lång och ful ramsa, ringde Matte i hopp om att han kanske kunde hjälpa mig men han jobbade. Ringde Danne men han vägrade först svara och sen var det upptaget i, vad som kändes som, en hel evighet. Var precis på väg bort till mamma för att samla nya krafter över en kopp kaffe då Danne kliver ut genom porten. Jag förklarar läget, att jag behöver hjälp och han säger att han kan ställa upp :) Börjar med att åka till mamma där vi hämtar ett spett och en spade. Tillbaka vid bilen börjar vi febrilt hugga och ha oss, Danne letar upp domkraften och tillslut har vi faktiskt fått loss den :D Nu är det bara att dra bort den från platsen den står på som återstår. Eftersom sommardäcken var på var det en ren omöjlighet att köra bort den därifrån. Åker upp på Acb och lånar ett spännband som får fungera som bogserlina. Kopplar sedan ena änden i Audin och den andra i Golfen som Danne dagen till ära körde. Gick inget vidare, den lilla Golfen orkade helt enkelt inte . . . Ett tu tre ringer det på min mobil, det är min morbror som frågar hur det går, tittar upp mot ishallen och ser att han står där. Han frågar om vi behöver hjälp och mitt desperata ja fick dem att komma ner på stört :) Kopplar linan ännu en gång, denna gång i deras bil. Danne sätter sig bakom ratten i Audin och Håkan i deras bil. Jag och Emma-Lina knuffar på. Även två killar som passerade parkeringen just i det ögonblicket stannade och hjälpte till. Sen, som genom ett mirakel har vi faktiskt fått loss den! Tackar alla hjälpsamma människor för hjälpen och åker sedan upp på Acb igen. Lämnar tillbaka linan vi lånat samt Audin eftersom Pelle lovat att byta däck på den :)

Efter Acb besöket åkte jag och Danne upp på Norra en sväng för att hälsa på Matte med flera. Språkades lite med dom innan vi for hem till mig och spelade GH.
Tackade Danne för hjälpen och sällskapet idag, han gick hem och jag gick och la mig.


Så här ligger jag alltså nu, funderandes på när jag ska hinna göra resten av sakerna jag planerat för den här veckan. Bilhistorien tog ju lite längre tid än planerat så jag har ju varken hunnit varit med den till Rätan eller städat här hemma . . . Och i morgon kväll ska jag vara på Statoil så då lär jag heller inte hinna göra mycket antar jag. Dock ska jag försöka ta mig till Rätan med bilen i morgon kväll i alla fall så jag har det ur världen. Sen på onsdag hade jag planerat in en stadstur, ska se om jag hittar nåt fint att ha på mig i påsk :)


Äsch, det här blev långt, lägger ner nu.
Men just de ja, innan jag kvällar ska jag berätta om en sak jag kommit på. Man säger ju att man lär sig något nytt varej dag, det ska jag hädanefter skriva ner här. Alltså skriva ner en ny sak jag lärt mig varhe dag, det kan väl bli lite skoj änå va? :)

Dagens nya lärdom:
Man kan använda salt för att smälta is, kanske inte det snabbaste sättet men det fungerar!

Kommentarer
Postat av: Erika

Danne är allt en hyvens man!

2008-03-18 @ 09:30:04
Postat av: The owner

Att han är ja :)Alltid bra att ha en i porten intill då min egen är på språng ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback