. . . . .


Tänk att man kan känna sig så fruktansvärt liten och samtidigt så stor . . .
Jag är tjugo år, har bott "själv" sedan jag var sexton, har ett jobb, körkort, egen lägenhet . . . ja ni vet, hela kittet liksom, jag borde alltså kunna kalla mig själv vuxen?
Men jag känner mig inte vuxen, inte för fem öre, jag orkar inte vara vuxen, orkar inte ta itu med vardagliga problem som en vuxen skall göra.

Det känns som att mit liv är ett glashus, ett glashus av finaste glas som bara genom en vindpust kan rasa samman. Samtidigt som jag är glashuset är jag en sten, en sten som kan rasera allt på bara en tiondels sekund. Just nu är glashuset borta, det ligger jämnat med marken och det finns inte en chans i världen att någon skulle kunna bygga upp det eftersom det är en miljard olika delar till det.
Mitt glashus som varit mitt skydd för omvärlden, för saker som gör ont, inget bra skydd men ändå ett skydd.
Nu står jag här, naken, och vet inte hur jag ska göra för att kunna bygga upp den skyddsbarriär jag behöver.

Jag har inte längre någon ork till något, jag vill bara ligga inne, inte prata med någon, inte se någon.
Finns inget jag önskar mer just nu än att den gamla tjej jag en gång var ska komma tillbaka, hon som struntade i allt - men hon kommer aldrig tillbaka, jag vet bättre nu, så jävla mycket bättre.



Grattis Ida, you made yourself cry again!

Dear Mr President.


Så var den sista dagen på det monopolägda företaget, Systembolaget avklarad då :) Känns ûberbra vill jag lova! Och den tjugofemte augusti kommer det att kännas ännu bättre när kulorna rullar in :)

Åkte ju in till staden i onsdags med syster efter jobbet. Tog en sväng i lite affärer för att se om där fanns något skoj att inhandla inför kvällen, och jodå, ett linne, två t-shirts, hårfärg och (kanske viktigast av allt) alkoholen ;P Hem till lägenheten för att påbörja färgningen av mitt hår. Denna gång var det framförallt utväxten som skulle tas itu med men även resten av håret (färgade som sagt denna gång, inga slingor alltså). Både jag och Emma var rätt övertygade om att det skulle bli orange, iaf utväxten . . . MEN, hör och häpna, det blev blont, visst, några inslag av ornage kan man kanske se ja men jag är helt klart nöjd! Varvade sminkningen med alkoholande. Sophie kom ner och joinade och när vi tre kickor var färdiga beställde vi taxi och begav oss bort mot Yrancampingen där Pelle och co skulle vara . . . trodde vi. När vi kom fram till campingen upplyste några vakter oss om att vi var tvugna att ha någon som bodde där som kom och mötte oss . . . jaha, jag ringde Stefan och bad han komma, han frågade vart och jag sa åt honom att börja gå mot Jamtli. "Aldrig i livet Ida, det orkar jag inte!" Nähä, tack för den liksom. Efter att jag tjatat ett tag på honom gick det upp för mig att det inte alls var YRAN campingen dom bodde på utan ÖSTERSUNDS! Haha, jaja, ringde taxi igen men äntetiden på att få en bil ditskickad var 40 jävla minuter! Liftade av glatta livet och lyckades tillslut stanna en bil med tre killar som kunde skjutsa oss bort mot söder - taaaack! Väl framme på campingen tog det inte lång tid förrän vi hittade sällskapet. Hade riktigt trevligt i någon timma. Ringde taxi och åkte in mot staden. Ner på stråket, in på Statsgården där det verkligen var smockfullt av folk . . . näst intill omöjligt att ta sig fram. Lämnade Statsgården och begav oss mot Gamla Teatern där bland andra Pelle skullle vara :) tappade dock bort Emma och Sophie :/ Satt inne på G:a ett tag, ut igen, hälsa på folk och tillsist den obligatoriska älgwräpen, gjorde även ett tappert försök att ta oss in i Ovikentältet men gav upp. Köpte istället en gigantisk popcorn "låda", omg, men gott var det! Åkte sedan raggarbil hem, haha, rätt tufft att cruisa omkring med nedcabbat tak ;P

Började torsdagen rätt lugnt, jag, Emma och Pelle åkte in till stan och ner på Stråket. In på TC och träffade Stefan. Bubben och Magnus som satt och åt. Fick höra av dom att Patriks Combo skulle uppträda 40 minuter senare på Statsgården så vi gick dit, tänkte i vårt stilla sinne att vi kanske kunde kombinera mat och underhållning, ack så fel vi hade, tydligen hade resten av Östersunds invånare tänkt precis samma sak så vi struntade i det, gick istället tillbaka till TC flr att än en gång njuta av deras underbara grillbuffé. Tog en sväng bortåt tivolit, åkte två karuseller och begav oss sedan upp på stan igen. Pelle for till Svensta, jag och Emma gick runt och kikade lite. Hittade grymt snygga läderarmband som vi bara var tvugna att köpa! Smsade Stefan och frågade var dom var, Statsgården, vart annars, haha. Gick ner på stråket/Statsgården igen, köpte oss en varsin öl och satt sedan och njöt av solen som emellanåt tittade fram och Patriks roliga skämt! Träffade på Turing/Handsjöborna satt och surrade lite med dom se var det time to go to bolaget eftersom klockan sakta men säkert började närma sig sex. Köpte det nödvändiga inne på glasbanken, tog en taxi till lägenheten, duschade snabbt, fixade smink och hår näst intill lika snabbt och åkte sedan bort till Östersundds camping för att hälsa på våra vänner. Hade riktigt trevligt där även denna kväll men blev inte kvar så länge då vi hade fler personer att hälsa på innan kvällen var slut. Tog taxi bort till yrancampingen, ringde Tomas och bad honom komma och möta upp oss så vi kom in, köpte löjliga "campingband" och gick sedan in. Borta vid Martins husvagn var festen redan i full gång och vi hade riktigt skoj. Jag som sedan länge bestämt mig för att absolut inte gå in på själva yranområde ändrade mig och betalade 440 spänn för att komma in i torsdags! Jävla Östersund, usch! Väl där inne gjorde jag inget mer än att tappa bort alla, prata i telefon, hitta alla efter någon timma och sedan åka hem . . . till Svenstavik . . . med taxi (!!) Hemma fann jag min underbara Pelle i soffan, pussade på honom lite och gick sedan och la mig (ja Pelle med för den delen).

Jobbade igår, o9-18.2o, bland det värsta jag någonsin gjort i hela mitt liv tror jag! Var så fruktansvärt trött och less på allt...usch, var måttligt skönt att komma hem sen vill jag lova! Ännu skönare sen när Pelle kom och joinade mig i soffan.

Har inte den blekaste aning om vad jag ska göra ikväll, alkohol har jag (var tvungen att köpa ifall att ni vet) men jag vet liksom inte vad jag ska använda den till så att säga. Skulle ju iofs kunna åka in till stan och umgås med folket på campingen men jag vet inte om jag egentligen är så sugen på det . . . hum, ja tiden får utvisa vad som händer.

So long folks.

Sista dagen.


Sitter och kikar runt på lite resor, meeen jag vill! Jag skulle kunna boka en resa idag för att sedan åka i morgon, inga problem . . . skulle vara ett perfekt slut på semestern de.

Ska snart g¨och ställa mig i ordning, börjar jobba o9.45, tack Gud för att det är sista dagen idag - Tack!


Pelle hjärtat ska ut och förlusta sig i staden ikväll, själv har jag inte en aning om vad jag ska hitta på. Skulle va skoj att åka upp till Fäviken och hälsa på folket där, eller hälsa på folket i Östersundet på campingen, men som sagt; Hälsa på. Färdig yrat för min del vill jag lova . . . huvva, ska ge en lite mer detaljerad beskrivning av onsdagen/torsdagen senare.

Nä, må lägga på ett kol nu.

Puss På Pelle!

Counting down.


Nu pratar vi inte längre dagar, nej, nu är det timmar vi snackar om! Om några timmar är jag och kära syster på väg in till staden och ytterligare några timmar efter det . . . påtagligt berusade ;P Gosh va skoj vi ska ha! Tråkigt nog har jag en hel arbetsdag framför mig innan festligheterna kan starta (i alla fall 5 timmar).

För övrigt har jag absolut ingenting att göra, ruskigt tråkigt är det och jag avskyr det mer än pesten . . . Tror banne mig att jag ska krypa iväg till sängen, tiden går ju fortare när man sover. Om jag dessutom vrider på en film kommer jag somna omgående, yes, så får det bli.

J a g t y c k e r o m m i n P e l l e j ä t t e m y c k e t m e s t  - h a n ä r l i k s o m f ö r b r a f ö r a t t v a r a s a n n !

Förresten har jag kommit underfund med att Gwen Stefani är ruskigt snygg!

image99
Just look at her, ohmy!

En sak till bara, i morgon hängvina läsare ska processe "Ida goes blond" fortsätta, ohyes!




M m m, just like it!


Dagarna i Östersund har varit underbara! Har verkligen ändrat uppfattning om den staden. Förut var jag så anti maan kan bli, nu har jag dock ändrat uppfattning och skulle faktiskt kunna tänka mig att flytta dit. Vore helt och hållet underbart att få bo där tillsammans med Pelle :) Jaja, vi får se hur det blir med det hela, drömma lite kan man ju i alla fall.

I fredags kom jag dit, skyndade mig med sminket och allt för att så fort som möjligt kunna dra mig ner på staden. Väl nere ställde vi oss i Larrys oändligt långa kö, var nästan framme vid ingången när Pelle kommer fram till oss och säger att vi ska gå vidare, jaja. Strosade fram och tillbaka ett tag för att slutligen hamna i Ovikstältet där det som vanligt var "fullt ös medvetslös!" riktigt skoj och en massa roligt folk. På hemvägen passade vi på att köpa med oss varsin Älgwrap med blåbärs aioli - underbart gott!

Lördagen påbörjades rätt lugnt, gick ner på Stråket med Sophie och David och åt lite, följde därefter med dom för att kika på deras nya lägenhet, ooh så fin den var! (Inte annat än att man är lite avis...) Åkte hem till Rådhusgatan, svo en sväng och fick därefter sällskap av Pelle. Gick på Raggarn en sväng och for därefter in till stan. Gick och beställde biobiljetter, Transformers, och gick sedan till stortorget för att kika på lite folk en sväng medans vi väntade på att filmen skulle börja. Filmen var för överigt hur jävla bra som helst, jag är verkligen såld och har mer än en gång önskat att jag också var en robot . . . efter filmen blev det lite mat, langos och tillsist hemgång.

Igår låg vi och drog oss rätt länge, vilket var underbart skönt! Minns inte sist jag inte var tvungen att ställa någon väckarklocka :/ Upp för att fräscha till sig lite, Sophie ringde och frågade om vi skulle hitta på något, och ja visst, vi är på! Gick in till stan och ner på stråket, åt underbar grillbuffé och tog sedan en sväng på staden, Pelle gick till sin systers lägenhet och jag och Sophie ner på stråket igen. Kom alldeles lagom till att Ständut skulle spela i Ovikentältet, beställde varsin öl och satt sedan och njöt av underhållningen. Några öl senare var vi påväg hem för att ställa oss i ordning för kvällen. Kom ner till stråket igen vid nio tiden, träffade det första vi gjorde på Pelle och co. Drog sedan vidare, hittade inget som fångade vår uppmärksamhet så vi satte oss i gräset i badhusparken en stund, drack lite vin och hade trevligt. Halv tio skulle Patriks Combo spela på Stadsgården och cirka kvart över nio satt vi bänkade och inväntade bandet. Fick sällskap av Pelle, Olof, Bubben, Jörgen och Stefan. Hade en grymt rolig kväll från början till slut och somnade gott i min Pelles armar senare på natten.

Idag har det varit en lugn dag, vaknade halv åtta av att Pelle var påväg upp ur sängen, stackarn kunde inte sova mer. Jag gick upp även jag och flirtade lite snällt med Pelle om att "visst vore det gott med något att äta...tänk om någon ville åka på Raggarn..." Ängeln åkte iväg och kom efter ett tag tillbaka med en ost&skinksallad, en baguette, två kanelbullar och två color, mums! Perfelt start på dagen. Låg och mös ett tag i soffan och gick sedan och duschade. Vid ett åkte jag hemåt och vid tvåtiden var jag i Rätan. Sitter här på Gröngatan nu och väntar på att maten ska bli klar . . . låter som att den snart är klar, fem minuter :/ Undrar om jag överlever så länge . . .

Nu ska Kristina skjutats till bussen.

Tack för mig tack.


En sak . . .


Det finns ingen människa i hela vida världen som får mig att må så bra som min Pelle gör! Han får mig att inse saker som jag inte insett förut, han får mig att vilja saker som jag inte velat förut, han får mig att vilja bli en människa jag inte varit förut (men vill vara), han får mig att förstå saker jag inte förstått förut - Han får mig helt enkelt att må så jävla bra!

Åsele Marknad 2oo7!


Nu är det I N T E lång tid kvar, väskan är packad (med som vanligt för mycket kläder och skor...har med mig tre par...), stolarna och alkoholen står redo i hallen och skivorna är brända :D Samt, det viktigaste av allt kanske - PROJEKTET (!!) projektet är nu klart, blev helt och hållet underbart, jag och Elle kan känna oss riktigt nöjda :) Har varit en stressig dag idag vill jag lova, inte förrän nu har jag kunnat satt mig ner och bara tagit det lugnt.

Väntar nu på Johan "Fjången" Hallstensson, han skulle "bara" ta en snabb dusch och sen komma, ja vi får hoppas att det blir en snabbis för nu vill jag åka! Hade faktiskt tänkt erbjuda mig att köra så Johan också får dricka om han vill, tackar han nej till mitt erbjudande då blir det alla gånger jag som får alkohola ;P


Många kort skall tas i helgen, det lovar jag! Och många kort skall publiceras här - promise that too!

Jag har en sak som ingen annan har, jag har en Pelle! En Pelle som jag är oerhört förtjust i, eller vänta, en Pelle som jag är oerhört kär i och som jag faktiskt faktiskt faktiskt Älskar!

Men jippie!


Alltså nu får det fan i mig vara slut på det här! Ska jag aldrig kunna sova riktigt!? I natt gick jag och la mig vid halv fyra tiden . . . och vaknade någon gång vid halv sju, klarvaken (!!) jippie, det här kan bli en riktigt skojig dag Ida :/ Fattar liksom inte vart felet ligger, jag som aldrig haft problem att sova kan helt plötsligt inte sova alls (förutom på dagarna då), underligt det där.

Jag och Elle var verkligen i skapartagen igår, från någon gång vid fyra till klockan nolltre inatt satt vi och planerade vårt lilla "projekt". Kan inte skriva annat än projekt än då ingen av de övriga medresenärerna (till Åsele) får se vad vi gjort förrän vi kommer fram - det enda jag kan säga nu är att det kommer att bli grymmast!

Vädret ser i alla fall än så länge lovande ut, kanske blir mc ändå trots allt :D Dock vet vi ju alla huruvida Svenskt sommarväder fort kan ändras, från strålande sol till spöregn . . .

Barnvakt.


Jag och Elle sitter hemma hos mig nu, skulle egentligen kirra ett sånghäfte till i helgen men vi blev fast i bloggandet, haha. Ska väl göra ett ryck snart :) Idag är jag barnvakt, fan, blivit tätt mellan gångerna nu på slutet, men faktiskt, det är rätt skoj. Bengt kom och lämnade Marcus någon gång vid tolv, dags att kliva upp då med andra ord. Donade på lite här hemma tills Emma kom, då gick vi på café och fikade, panini till mig och Emma, en fralla till Marcus. Efter fikat gick jag på Statoil för att lämna tillbaka en film och därefter upp på Acb en sväng för att hälsa på folket :) Dom såg ut att ha det rätt slappt där nu, såhär i semestertider är det mest städning och andra småjobb som står på schemat där uppe. Raggade med mig Elle på en promenad, hem till Högströms, där dom hade rast från takbytet. Satt och pratade lite med Pelle och hans pappa undertiden som marcus utforskade allt som låg runt omkring :)

Nu ska jag och Elle kirra "pysslet" till i helgen, kommer verkligen att bli storartat! :D

Hoppas innerligt på finväder i morgon, skulle ju faktiskt vara riktigt skoj att åka mc upp till Åsele ;P

Halo


Vilken underbar känsla det är att känna sig ren! Jag kom just ut från en lång och härlig dusch, känner mig så fräsch, hehe, nyrakade ben, håret luktar gott från inpakningen jag hade i och fötterna är nyfilade :) Tror ta mig fan att jag bara för det ska fixa håret också, inte för att jag ska göra något speciellt men ändå, ibland kan det vara roligt att känna sig lite fin och nu är det alltför länge sedan jag gjorde det . . . idag tex. har jag gått omkring i ett par fula "fotbollsshorts", ni vet sånna där korta i glansigt blått tyg :/, ett svart linne och keps (!) ja ni hör ju, låter verkligen som mig eller så inte. Dock är keps något jag skulle vilja använda (finns ju sååå många läckra) men jag tycker inte att jag passar så bra i det.

Men TAKIDA sluta va så fruktansvärt bra!

Pappsen och Ulla är på bingo i Hackås, fan va skoj med bilbingo, länge sedan man var på det nu. Får se till att ta mig iväg nåt i sommar. (Där var hon igen, Ida 65 år)

"See the better days, see the better days . . ."

Ooh, ikväll ska jag kika på "The Green Mile", såg sista halvtimman av den igår på fyran, den sändes i söndags men det hade blivit några tekninska problem så den sista halvtimman visades som sagt igår. Blev då så sugen på att se den så jag var tvungen att ladda ner den :)

The Sound of Silence.


Men vad less jag är på att inte kunna sova om nätterna, igår natt tex. somnade jag inte förrän klockan sju på morgonen! Ska det vara så!? NEJ! Och nu är klockan 11 minuter över 3 och jag är fortfarande vaken . . . tänk om jag ändå kunde göra nåt vettigt när jag ändå är vaken, om jag ändå kunde sluta vara så förbannat lat! Dessutom känner jag på mig att jag inte alls kommer att kunna sova bra i natt, Pelle sover inte med mig och då brukar det bli dålig sömn för min del. Jo jag vet, jag har blivit beroende av honom - svårt att undgå när han är så pass underbar som han är, min fina Pelle :)

Nä nu måste jag försöka sova, vill inte sova hela dagen i morgon.

Lyssnar för övrigt på The Sound of Silence av Simon and Garfunkel nu - underbar låt! 

Nu ska vi se...

Om du har sett över 80 filmer från listan, har du inget liv.
Markera dom du har sett.

Det är 200 filmer på den här listan.


[ ] Rocky Horror Picture Show
[x] Grease
[x] Pirates of the Caribbean
[x] Boondock Saints
[ ] The Mexican
[ ] Fight Club
[ ] Starsky and Hutch
[ ] Neverending Story
[ ] Blazing Saddles
[ ] Airplane
Total: 3


[ ] The Princess Bride
[ ] AnchorMan: The Legend of Ron Burgundy
[ ] Napoleon Dynamite
[ ] Labyrinth
[x] Saw
[x] Saw II
[x] Saw III
[ ] White Noise
[ ] White Oleander
[x] Anger Management
[x] 50 First Dates
Total: 5


[x] Scream
[x] Scream 2
[x] Scream 3
[x] Scary Movie
[x] Scary Movie 2
[x] Scary Movie 3
[x] American Pie
[x] American Pie 2
[x] American Pie the Wedding
[x] American Pie Band Camp
[x] American Pie The Naked Mile
Total: 11


[x] Harry Potter
[x] Harry Potter 2
[x] Harry Potter 3
[ ] Harry Potter 4
[x] Resident Evil
[ ] Resident Evil 2
[ ] The Wedding Singer
[ ] Little Black Book
[x] The Village
[ ] Lilo & Stitch
[ ] Lilo & Stitch 2: Stitch has a Glitch
Total: 5


[x] Finding Nemo
[ ] Finding Neverland
[ ] Signs
[ ] The Grinch
[ ] Texas Chainsaw Massacre
[ ] White Chicks
[ ] Butterfly Effect
[x] Thirteen Going on 30
[x] I, Robot
Total: 3


[ ] Dodgeball: A True Underdog Story
[ ] Universal Soldier
[ ] A Series Of Unfortunate Events
[x] Along Came Polly
[ ] Deep Impact
[x] KingPin
[x] Never Been Kissed
[x] Meet The Parents
[x] Meet the Fockers
[ ] Eight Crazy Nights
[ ] Joe Dirt
Total: 5


[ ] A Cinderella Story
[x] The Terminal
[ ] The Lizzie McGuire Movie
[ ] Passport to Paris
[x] Dumb & Dumber
[x] Dumb & Dumberer
[ ] Final Destination
[ ] Final Destination 2
[ ] Final Destination 3
[ ] Halloween
[ ] The Ring
[ ] The Ring 2
Total: 3


[ ] Harold & Kumar Go To White Castle
[ ] Practical Magic
[ ] Chicago
[ ] Ghost Ship
[ ] From Hell
[x] Hellboy
[x] Secret Window
[ ] The Whole Nine Yards
Total: 2


[x] Troy
[x] The Day After Tomorrow
[ ] Child?s Play
[ ] Seed of Chucky
[ ] Bride of Chucky
[x] Ten Things I Hate About You
[x] Just Married
[x] Gothica
[ ] Nightmare on Elm Street
[ ] Sixteen Candles
[ ] Remember the Titans
[ ] Coach Carter
Total: 5


[ ] Bad Boys
[x] Bad Boys 2
[ ] Joy Ride
[x] Seven
[ ] Ocean?s Eleven
[ ] Ocean?s Twelve
[ ] Identity
[ ] Lone Star
[ ] Bedazzled
[ ] Predator I
[ ] Predator II
[ ] Alien V.S Predator
Total: 2


[x] Independence Day
[x] Cujo
[ ] A Bronx Tale
[ ] Darkness Falls
[ ] Christine
[ ] ET
[ ] Children of the Corn
[x] My Boss? Daughter
[x] Maid in Manhattan
[ ] Frailty
Total: 4

[ ] Best Bet
[x] How to Lose a Guy in 10 Days
[x] She?s All That
[x] Calendar Girls
[ ] Sideways
[ ] Mars Attacks
[ ] Event Horizon
[ ] Ever After
[x] Forrest Gump
[ ] Big Trouble in Little China
Total: 4


[ ] X-Men
[ ] X2
[x] Spider-Man
[x] Spider-Man 2
[ ] Sky High
[ ] Jeepers Creepers
[ ] Jeepers Creepers 2
[ ] Catch Me If You Can
[x] The Others
[x] Freaky Friday
[ ] Reign of Fire
[ ] Cruel Intentions
[ ] Cruel Intentions 2
[ ] The Hot Chick
Total: 4


[ ] Swimfan
[ ] Miracle
[ ] Old School
[ ] The Notebook
[ ] K-Pax
[ ] Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
[ ] Lord of the Rings: The Two Towers
[ ] Lord of the Rings: The Return of the King
[x] Walk to remember
[ ] Boogeyman
Total: 1


[ ] Hitch
[ ] The Fifth Element
[ ] Star Wars Episode I The Phantom Menace
[ ] Star Wars Episode II Attack of The Clones
[ ] Star Wars Episode III Revenge of The Sith
[ ] Star Wars Episode IV A New Hope
[ ] Star Wars Episode V The Empire Strikes Back
[ ] Star Wars Episode VI Return of The Jedi
[ ] Troop Beverly Hills
[ ] Swimming with Sharks
Total: 0


[x] Air Force One
[ ] For Richer or Poorer
[ ] Transporter
[ ] Transporter 2
[ ] People Under the Stairs
[ ] Blue Velvet
[ ] Sound of Music
[ ] Parent Trap Re-make
[x] The Birds
[ ] The Terminator
[ ] Terminator-2
[ ] T-3
Total: 2


[ ] Empire Records
[ ] SLC Punk
[ ] Meet Joe Black
[ ] Nightmare Before Christmas
[x] The Silence of the Lambs
[x] Sleepy Hollow
[ ] I Heart Huckabees
[ ] 24 Hour Party People
[ ] Blood In Blood Out
Total: 2


[ ] Thirteen
[ ] Manic
[x] American History X
[x] Deep Blue Sea
[x] George of the Jungle
[ ] Canadian Bacon
[ ] How High
[ ] The Jacket
[ ] My little pony 1986
Total: 3


[ ] Road to perdition
[x] Jesus Christ Superstar
[ ] Rent
[ ] Mulan
[ ] Mulan 2
[x] Lion king
[x] Lion King 2
[x] Lion King 3 Hakuna Matata
[ ] Legally blonde
[ ] Legally blonde 2
[ ] Pink Panther
Total: 4

Totalt: 68 - jag har alltså ett liv, jiiiho! :P

Sköning.


Men jag vill fika, har ju gått och varit sugen på min "kaviargädde mackor" nu i flera dagar men liksom inte fått nån tid till att göra dom. Nu har jag tid men nu är jag inge hungrig . . . Ska jag göra mig ett par mackor i alla fall, ni vet bara för att det är ju så gott, eller ska jag helt enkelt skippa fikat, jag är ju trots allt inge hungrig. Det sistnämnda vore ju bäst egentligen MEN (det finns som vanligt ett Men) det vore ju gott. Vore ju riktigt soft att kura ner sig i soffan och vrida på någon bra film, mumsa mackor och dricka gott te . . . jaa så blir det! DAMN mitt dåliga samvete vann igen (!)

Dagens i-lands problem.

Jag och Han.


Ligger i sängen och bara njuter av Bruce Springsteens underbara stämma som skrålar ut genom högtalarna, just för tillfället är det "Thunder Road", riktigt bra. Fick nåt ryck idag och var bara tvungen att ladda ner en massa massa album med honom, kom ju på det igår att jag nästan inte har nån musik med honom på den här datorn, alla är kvar på den stationära . . . men NU kan jag återigen njuta av skönsången! :) Haha, ganska tufft egentligen, jag kan inte påstå att jag varit något vidare värst fan av honom tidigare, visst har man väl tyck att "Born in the USA" har varit bra men thats it. Så nu i vintras när vi började umgås med Martin och co blev jag introducerad för bruce på riktigt och böev helt såld! Det började lite smått med "I'm going down" och "The River", två låtar som för övrigt är ruskigt bra (!) och har därefter bara fortsatt. Bruce är som jag skrev som svar till en kommentar jag fått, mannen hela dan, hans musik funkar i alla lägen vare sig man är ledsen, glad, på festhumör etc etc. så låter det alltid lika bra!


image97

Hey little girl is your daddy home
Did he go away and leave you all alone
I got a bad desire
Im on fire

Tell me now baby is he good to you
Can he do to you the things that I do
I can take you higher
Im on fire

Sometimes its like someone took a knife baby
Edgy and dull and cut a six-inch valley
Through the middle of my soul

At night I wake up with the sheets soaking wet
And a freight train running through the
Middle of my head
Only you can cool my desire
Im on fire

/ I'm on fire - Bruce Springsteen

Sååå typiskt!


Köpte ett vardagsrumsbord igår, jätte fint i björkfaner. Skulle packa upp och skruva ihop det nu när jag kom hem och gissa va! Jo det är ett laminat fel på det . . . ser ut som en stor spricka, cirka två dm lång, ååh, jag blir så less! Har suttit i telefonkö hos IKEA nu i över tio minuter, hoppas jag får prata med någon snart och hoppas att dom säger att jag kan skruva ihop bordet och använda det så länge tills jag har en ny bordsskiva. Meeen, det lär dom antagligen inte säga, inte med min tur.

Igår hade jag storrensning här, blev i alla fall en halv sopsäck med kläder och skor jag inte använder, tog verkligen emot att slänga skorna, blev därför bara två par även fast jag lätt skulle kunna slänga tio (använder långt ifrån alla min skor). Så nu vill jag lova att det faktiskt börjar se ut som ett hem här, tänkte försöka bära ner soffan idag sen är det näst intill klart :D 

Pratade nyss med IKEA, dom skulle skicka en ny skiva och jag behövde inte skicka tillbaka den gamla, bra de, då kan jag skruva ihop bordet nu och sen bara byta ut bordsskivan när den nya kommer.

Adjöken.

Kvalitetstid.


Igår var jag chaufför, Bengt ringde någon gång på morgonen och frågade om jag möjligtvis inte kunde hämta honom och mamma i Hackås senare på kvällen (de skulle på bröllop) jo visst kunde jag det. Jag och Pelle for in till staden en sväng för att se hans pappa gå i mål efter att ha sprungit St. Olavsloppet och åkte sedan vidare till Rätan där det skulle överlämnas vin och ätas mat. Åt på Wärds, mycket gott :) Kom under den tiden på att fan va skoj det skulle vara att alkohola lite sen ikväll, alkohola och dansa vore fina fisken just ikväll! Dock skulle ju jag vara chaufför ju den kvällen . . . ringde desperat runt i hopp om att få tag på någon annan som möjligtvis kunde hämta mamma och Bengt men utan någon vidare framgång :/ Jaja, tog på mig chaufförsbiten i alla fall och drivade bort till Fröjdholmen där Barbados skulle spela med Elle, Anna, Lena, Martin, Stefan och Tomas som sällskap. Hade rätt skoj fast jag var nykter, tänka sig, minns inte sist jag var på dans utan att ha druckit något. Jaja, vid halv tre var vi hemma igen och jag passade på att lära mig lite mer om min telefon i väntan på att åka till Hackås. Mamma ringde vid kvart över fyra och sa att nu ville dom hem, halv fem var jag framme i Hackås och kvart över fem kunde jag äntligen lägga huvudet på kudden för lite sömn.

Vaknade i morse vid sju snåret (vet ej varför jag vaknade då) och kikade på telefonen, ett sms från Pelle där han frågade om jag var uppe än. Inte än men snart blev mitt svar. Låg och drog mig ett tag för att sedan gå upp och ställa mig i ordning (i den mån jag orkade vill säga). Vid åtta påbörjade vi färden mot Hackås för att hämta mammas tankkort, passade då också på att köra hem pickupen därefter kunde vi äntligen styra kosan mot Sundsvall och mitt älskade IKEA. Var framme i S-vall halv elva och påbörjade då vår två och en halvtimmes vandring inne på det enorma möbelvaruhuset, ja jag vet, två och en halv timma är inte lång tid men jag hittade det jag sökte och blev nöjd så. Efter IKEA blev det Biltema och sedan MAX för lite mat. Löringarna satt fin fint as usual. När vi kom hem igen lastade vi in Emma-Linas vitrinskåp i släpvagnen och åkte sedan till Brånan för att ha lite byteshandel, jag fick tillbaka mina och Emma sina. Busade med barnen och hade trevligt.

Nu står vetrinskåpen i mitt vardags/sovrum + allt annat, kaos är ett milt uttryck! Ska ta itu med det hela nu hade jag tänkt, kläder ska vikas ihop, bord/hyllor ska skruvas ihop och var sak ska hamna på sin plats var det tänkt. I morgon är det soffans tur att komma ner till resten av mitt bohag, sen kan man i princip säga att flytten är så gott som klar :D

För att avrunda dagen kan jag kort och gott säga att den har varit underbar! Har skrattat en hel del och haft det hur mysigt som helst med min underbara Pelle - tack min kära för att du följde med och tack för att du hjälper mig flytta!

Nu ska vi se . . .


Har för första gången anslutit min telefon till datorn, ska se om jag kan lägga upp några bilder . . .

image96

Gick bra, tog dock sin lilla tid att hitta igen bilderna men nu så :)
Denna bild är tagen i torsdags då vi var hemma hos min farmor när hon fyllde år.
Man kan inte tro att den är tagen med en telefon . . .

Gruvar av mig . . .

Vad hade du sönder senast: Hum . . . minns faktiskt inte . . . brukar försöka att vara försiktg.
Senaste alkoholintag: Minns jag inte heller (what the fuck!) tror det var en Smirre ;)
Har du haft mörkt hår: Jodå, Ida i orginalskick är brunett, dock är hon en blondie nu :D
Är du morgonpigg: Beror på, ska jag göra nåt skoj är jag uppe med tuppen . . . annars kanske inte . . . hehe.
Vem snackade du med senast: Kristina aka. Kikko.
Har du någon piercing ? Yes, naveln (som dock inte har någon stav för tillfället), tungan och näsan.
Stjärntecken: Vädur . . . ja jag vet, det tråkigaste/fulaste tecknet.
Varm favoritdricka: Te är ruskigt gott, finns ju så många goda smaker jue :)
Alkoholhaltig favoritdricka: Det är mycket, sen om man mixar ihop lite till en god drink blir det bättre, Sex On The Beach är ju en klar favorit!
När gjorde du senast något riktigt dumt: Jag är en snäll kicka jag :P
När hånglade du senast: Nyss ;)
Saknar du någon just nu: Saknar ju alltid Pelle när jag inte är med honom, dock var det rätt skönt att vara solo nu.
Hur ofta loggar du in på LunarStorm: För ofta, fjortis Ida . . .
Vilka språk kan du prata: Svenska, flytande faktiskt (hade tom. MVG i det ämnet), sen är jag en jävel på svengelska ("flytande" engelska på fyllan funkar också bra, haha).
När fikade du senast: För bara ett litet tag sedan hos farmor.
Senast sedda filmen: Ja vad hette den då, nån dålig som jag och Pelle hyrde igår. Nu är det bestämt, Pelle ska aldrig mer få välja film . . .
Bästa promenad: Som jag upplevt med någon eller menar frågan någon speciell promenad väg? Säger pass på båda, dock trivs jag ruskigt bra med att vara ute och vandra med Pelle :)
Favoritgata:  Malmskillnadsgatan i Stockholm, hehe.
Favoritfärg: Regnbåge? Nä men just nu är jag faktiskt rätt inne på starka färger, turkost är tex. väldigt fint!
Favoritmärke: Peak har fina saker.
Rockstjärna jag vill träffa: Lätt Slash, gitarristen i Guns 'n Roses - oh my! (Helst för tio år sedan)
Favvoskor: Hur ska jag som är skooman kunna svara på denna fråga, älskar alla mina, men tofflorna är nog ändå skönast (och min glamorösa . . . hum . . .)
Modeförebild: Tyra min Tyra, vacker hon är!
Mode jag aldrig vill se igen: Har inget specifikt att nämna men fula kläder över huvudtaget, gamla utslitna tröjor (urtvättade och jävliga) usch!
Favoritprodukt på Systembolaget: Smirnoff Ice är ju fin fint de, uttrycket "det knullar i mun" passar fint till den drycken, med andra ord smakar den riktigt bra!
Bästa fyllekäket: Pizza funkar ju alltid, framförallt med en massa extra tillbehör.
Dansar helst till: Både gammalt och nytt, dock är det ju roligast om det är till någon låt som jag (och helst alla andra) kan sjunga med i.
Reser helst till: Varmare breddgrader. Dock föreslog jag en cykelsemester till Skåne för Pelle - det avslogs rätt snabbt.
Älsklingsljud: Just nu är det väldigt mycket Takida, men Bruce hänger med även han, liksom Winnerbäck (och en massa andra).
Är du bekymrad över något just nu: Faktiskt inte, allt känns (för en gångs skull) riktigt bra!
Favoritland förutom sverige? USA fast jag aldrig varit där . . .
Längtar efter: (Missförstå mig rätt nu) att skaffa familj, köpa hus, dona på i trädgården . . . ja ni vet allt det där.
Gillar Allsång på Skansen? Självklart, Markoolio sjunger "Ingen sommar utan reggie", jag sjunger "Ingen sommar utan Allsång på Skansen" GO ANDERS!
Senast lästa papperstidning: Kan nog ha varit Öp.
Haft sex me någon av ditt egna kön? Nope, skulle dock vara intressant att prova.
Kär: Upp över öronen i min Per!
Vill du ha / har du barn? Jaaaaa!
Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?  Tycker om att fota samtidigt som jag fullkomligt älskar att vara med på bilderna också, självutlösare kanske är ett alternativ för mig (?) :P
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En resa till något varmt ställe, avgång i morgon.
Använder du huvtröjor? Men självklart, favvo jue!
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig? Skriver som Natalie, tror!? Men låt dom prata, glad att jag kan "roa" nån.
Vilken film kan du alla replikerna till? Nu vet jag inte men förr kunde jag alla till Sällskapsresan 1 - kultfilm!
Vem har du med på bion? Den som vill följa, sist var det Pelle, Davva och Sophie.
Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar? Why not? Pelle kan ju börja med en i alla fall, hihi.
Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser? Helt rätt, mer sex åt folket!
Vad var den senaste musik du lyssnade på? Takida - The Dread.
Vad är det bästa med dig? Att jag är en mycket social person.
Vad är det sämsta med dig? Att jag kan vara rätt lättretlig + att jag är sämst på att passa tider . . .
Hur var du som barn? Bortskämd.
När hånglade du med en man första gången? Haha, en man!? Har jag nog aldrig gjort, hehe.
Har du varit kär? Oohja!
Hur stora fötter har du? 39-40.
När var du riktigt full senast? Fan det är länge sen jag hade nån riktig superfulla, var det juldan tro?
När ångrade du senast något du gjorde på fyllan? Försöker intala mig själv att aldrig ångra något, gjort är gjort.
När dansade du senast? var väl någon natt nu i veckan när jag fick lite tråkigt på jobbet.
Följer du någon Tv-serie? Faktiskt inte, är ju fullkomligt omöjligt nästan med dessa bajs tider på jobbet :/
Boxers, briefs eller tanga? Beror på vad man ska ha på sig utanpå så att säga, annars ligger boxertrosor mig varmt om hjärtat, helst några tuffa från Björn Borg.
Vart vill du åka på storstadssemester? New York eller Peking.
Vart vill du åka på solsemester? Till någon öde ö långt härifrån . . .
Vill du gifta dig? Yes!
Brukar du bada på sommaren? Om solen skiner och det är riktigt varmt så ja kanske . . .
Favoritgodis: Lösvikt.
Är det nåt du absolut inte äter: Palt, blodpudding och bruna bönor funkar verkligen inte!
Musik just nu: Fortfarande Takida.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 70 talet vore coolt som faan!
Favoritväder: Sommar med sol och värme!
Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska, önskar dock att jag vore en morgonmänniska.
Bästa film: Varför alltid denna svåra fråga, Livet från den ljusa sidan (As good as it gets) är ruskigt bra!
Kommer du ihåg din första kärlek: Joo jag tror det, Tommy hette han nog om jag inte är ute och cyklar...
Älskar du henne/honom fortfarande: Öh nää.
Har du några homosexuella vänner: Bisexuella i alla fall.
Ser du på kärleken som ett misstag: Varför skulle jag göra det?
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 4 alla gånger, sen om dom 4 nu skulle vara av samma kön skulle jag nog kanske vilja pröva lyckan en gång till.
Bio eller promenad: Beror helt och hållet på, båda har sin charm.
Är du kittlig: Ibland.
Största svaghet: Laaaaat.
Bästa bok? Pojken som kallades det av Dave Pelzer.
Har du nån fobi ? Spindlar och alla andra äckliga småkryp samt SNIGLAR! B l ä b l ä b l ä ! !

Farmor.


Har just kommit hem från Böle, har varit där och grattat min fina farmor som fyllde 71 idag . . . ojoj, hon börjaar bli gammal, men ändå så fruktansvärt pigg och allert. Hon bjöd i vanlig ordning på supergod mat. Först var det grillat kött, potatisgratäng, bakad potatis, sallad och sås - mums! Sen till efterrätt var det päron med nån röra med nötter på som serverades tillsammans med glass och/eller vaniljsås. Gott gott, mätt som tusan nu, lär väl klara mig ett bra tag på allt det här, hehe.

Dagen påbörjades på Svensta café för lite frukost, bestämmde oss för att åka in till stan en sväng och susade efter fikat iväg in mot Östersund. Var på ÖB, rusta och buketten. Hittade lite nödvändigt småkrafs, såsom disktrasor, skurmedel, tvättmedel, en matta, blommor och krukor (och some other stuff). Hann dock inte med allt jag skulle så minst en sväng till blir det alla gånger inom en snar framtid. Om inte annat har jag ju planerat in ett IKEA besök till veckan, vill inte Pelle följa så har jag ju alltid mamma min kära mamma :) Hade även tänkt spendera lite tid i Rätan till veckan, var alldeles för länge sedan jag var där . . . saknar min pappa och alla andra med för den delen!

Gruvar av mig lite nu för att gå upp till gamla lägenheten nu, ja just de ja, har ju flyttat nu, inte allt dock men nog är jag en bra bit påväg i alla fall :D Och det mycket tack vare Pelle, haha, han som får pusha på mig. Skulle i alla fall ha varit upp och hängt ur en tvättmaskin, samt satt på en ny, gäller att passa på så länge man har tillgång till egen tvättmaskin, för att gå ner till den där äckliga tvättstugan avstår jag helst ifrån :S Nä, nu ska jag njuta vidare av Takida, skriva ett blogginlägg till (ni vet, mina roliga frågor och svar som jag nyss snodde från Natalie, hehe).

Jaja, so long folks!

Solo.


Nu är det på riktigt . . . jag och Sophie är särbos. Hennes flyttlass gick i morse och kvar är endast ett tomt rum som det ekar i :/ Usch vad vemodigt det känns, jag menar vi har ju trots allt b bott tillsammans i 10 månader, det är länge det . . . Ojojoj så mycket skoj vi haft, haha. Tänk allt skvaller som berättats innanför dess väggar, oh my! Eller allt fika som konsumerats, för att inte tala om alkohol och cigaretter . . . Eller alla söndagar, när vi dagen före varit ute på nåt galej, den som vaknar först går in och väcker upp den andre sedan följer en detaljerad genomgång av kvällen som varit + tittining på kort (som vi förhoppningsvis tagit) Efter en massa skratt och tokigheter beger vi oss på Ica för att inhandla den nödv'ndiga bakismaten - sen är det soffan som gäller med en massa godsaker och en bra film :)

Ja jag kan inte säga annat än att jag kommer att sakna den tiden som varit...ojoj! Nu kan man ju nästan tro att vi aldrgi med kommer att träffas, så är inte fallet (hoppas jag) men vi kommer ju inte träffas lika ofta som tidigare i alla fall, det är ju en sak som är säker. Dock har vi hela semestern att se fram emot, haha, fanken så mycket skoj vi ska ha! Åsele står överst på listan, parasoll stolarna är inhandlade nu fattas bara alkoholen och vännerna :D


Sophie, Ich liebe dich!

Totalt kaos.


Började packa lite smått idag och nu har (som jag misstänkte redan innan) ett mindre kaos trätt fram i lägenheten... jaja, i ärlighetens namn tänker jag faktiskt inte bry mig om det, huvudsaken är att sakerna blir nedpackade. Sen spelade det ingen roll om det är stökigt här eller inte, jag menar, kommer ju ändå flytta nu till veckan :D Längtar längtar längtar! Det jag dock inte längtar till är att städa ur den här lägenheten, usch och tvi, dock är vi ju två så det borde gå fort . . .

Nu ska jag sova, jobb på systemet hägrar idag klockan två så då gäller det att vara fit for fight igen.

Puss på min Pelle!

Sådär ja.


Nu har jag varit duktig, fixat alla Takidas album och lagt in dom i mappar, härligt! Nu kan jag lyssna dygnet runt på alla deras underbara låtar . . . Det är nåt speciellt med deras musik, vet inte riktigt vad men nåt är det alla gånger. Kan inte påstå att den får mig att må bra, inte heller mår jag dåligt av den, hum, man skulle kunna säga att jag trivs med den musiken!


image94
Grabbarna som räddat många av mina dagar . . . framförallt många på Acb.