Lost in Malmö - Hemma i Svenstavik.


Efter att ha uppdaterat mig inom bloggvärlden kan jag nu lugnt sätta mig ner och skriva om de senaste dagarna som jag spenderat i Malmö tillsammans med min kära Per. :)

Onsdag morgon vaknar jag vid halv nio . . . drar mig några extra minuter bara för att jag vet att packningen fortfarande inte är helt klar och för att jag inte sovit särskilt många timmar under natten. Kliver slutligen upp och tar mig en uppiggande dusch. Väcker Pelle vid nio och han traskar hem. Jag själv fädrigställer packningen och ställer även mig själv i ordning. Vid tio kommer Pelle och hans mamma ner och hämtar mig och sedan bär det av mot Östersund/Frösö flygplats. Vi anländer till Frösön vid halv tolv snåret (?) och ser att planet som vi skulle åka med ner till Sthlm var inställt på grund av dimman som brett ut sig över vårt vackra landskap . . . Ingen fara på taket, buss var inbokad som skulle ta oss ner till Sundsvall, den resan skulle bara gå på tre timmar (!!) och därefter skulle vi flyga vidare mot Sthlm/Arlanda och slutligen Malmö/Sturup. Dock var vårt humör på topp under hela denna resa och tiden gick faktiskt fort ändå trots en del väntan etc. tjugo i nio (ca sex timmar senare än planerat) landade vi sedan i Malmö och blev upphämtade av Inger (Pelles faster). Åkte hem till Inger och Tommy och fick oss en värmande kopp te, satt och småpratade lite för att sedan krypa till kojs.

I torsdags var vi rätt segstartade och tog oss inte ut från huset förrän vid halv två. Letade upp en buss som tog oss in till centrum och gick sedan för att hälsa på Tommy på hans jobb. Fick oss en liten rundvandring där på kontoret och fika. Efter det blev det lite sightseeing då Tommy tog med oss och visade alla pågående byggnationer, ruskigt grymma lägenheter vill jag lova! Han visade oss även Zlatans nyinköpta 30 miljoners villa. Efter någon timma släppte han av oss vid triangeln och vi tog oss en liten shoppingrunda och avslutade sedan med god pizza på Pizza Hut. Där hemma blev det sedan tv och te :) (Konsumtionen av drycken te har nog aldrig varit större hos fröken Norling).

Fredagen hade vi bokat in shopping och lyckades ta oss upp i bra tid. Bussen in till city och sedan följde en lång dag av ressande in och ut i olika butiker. Hittade en massa skoj, både till mig själv och andra (julklappar). Känns skönt att ha en del av det överstökat, tar resten nästa månad :) Senare på kvällen bjöd Inger med oss på en Thai restaurang där vi åt underbart god mat och hade riktigt trevligt. Tommy var på någon slgas "personalfest" och kom inte hem förrän senare på natten. Joinade då mig och Pelle där vi satt och kikade på film. Bjussade på både vin och wiskey samt visade en massa bilder han tagit under kvällen.

I lördags hade vi inget speciellt inplanerat, hade pratat lite löst om att eventuellt åka över till Danmark men ändrade oss och åkte istället till Lund och hämtade Hans, Pelles bror. Tillbaka i Malmö tog jag och Pelle oss en tur till ett köpcenter där vi handlade ännu lite mer och fikade. När vi kom hem igen blev det fläskpannkakor ala Tommy (ruskigt goda) och sedan en tur till Lund igen för att skjutsa tillbaka Hans. Hade bokat biobiljetter till Råttatouille (rekommenderas starkt!) så när vi kom tillbaka från Lund åkte vi ner på stan direkt. Efter filmen åkte vi hem och drack lite te ;P och kikade sedan på tv tills det var dags att krypa ner i sängen.

Gårdagen (söndag) spenderade vi i stillhetens tecken, vilket var mycket skönt. Efter en god frukost och lite iordningställande av looken gav vi oss ut till Bokskogen med Inger och Tommy. Underbart vacker landskap där ute. Åkte till Bokskogens golfklubb (där familjen Knutsson är medlemmar) och fikade lite. Åkte sedan och hämtade Emma och Sara (Tommys barnbarn) och styrde därefter kosan hemåt igen. Jag och Pelle lånade bilen och åkte på lite sightseeing på egen hand. Skulle hälsa på hans moster, var det nu var hon bodde, men hon var inte hemma så det var bara att åka vidare. Tillbaka hemma hos Inger och Tommy märkte vi att stämningen verkligen var på topp, detta på grund av att IFK Göteborg ledde matchen om SM guldet, vill lova att ännu gladare blev dom när det en liten stund senare stod klart att göteborgarna vunnit. :) Åt underbar rådjursstek till middag och sedan en äppelpaj minst lika god. Avslutade kvällen rätt tidigt.

Idag blev vi utskjutsade till Sturup av Pelles kusin Anna som kom hem igår från Italien efter att hon varit där och spelat golf. Planet lyfte den tid vi skulle och vid fyra landade vi på Jämtländsk mark igen. Pelles snälla pappa var inne och väntade på oss och skjutsade sedan oss hem. Väl hemma packade jag upp lite saker och gick sedan bort till mamma för att säga hej. Blev lite mat och kaffe och sedan hem igen. Sitter nu och inväntar en natt på Acb, kan inte direkt påstå att det kändes vidare värst frestande. . . men men . . .


Åh jag vill inte vara här nu. Fattade verkligen tycke för Malmö, en underar stad verkligen! Skulle inte ha något alls emot att bo där. Vem vet, kanske blir det en flytt dit någon gång i framtiden. Just nu har jag funderat väldigt mycket på att börja plugga och kanske Malmö vore något för mig då . . . vem vet :)

Tack till dig Pelle som tog med mig på denna underbara resa! Har verkligen njutit av varje sekund!
Puss älskar dig! <3


 . . . Byta om nu, Elle och Danne kommer snart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback